Mesajı düzenledim Osman. Cımbızla çekip almana gerek yok.Senin verdiğin örnekler patolojik vakalar. Ben genel toplum yapısından bahsediyorum. Böyle patolojik vakaları örnek vermekten ne zaman vazgeçeceksiniz? Dahmer dediğin adam sosyopat. DSM-5 de tanısı olan bir hastalık bu. Genel toplum yapısı ile kıyaslayamazsın bunu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Toplumsal kurallar umurumda değil, yasalara uyulsun yeter.
Sonuç olarak dediklerim aynı, değişmiyor ki. O toplum bu toplum diye kıyas yapmıyoruz zaten.Hala verdiğin örneklerin benim konum ile alakası yok. O dönem ile bu dönem arasında dağlar kadar fark var.
III. Osman
Yetkin
Sonuç olarak dediklerim aynı, değişmiyor ki. O toplum bu toplum diye kıyas yapmıyoruz zaten.
Toplumsal düzenin yönünü değiştiren insanlar her zaman olacaktır. Verdiğin viking örneği gibi. Bunlar istisnai şahıslar tarafından gerçekleşir. Genel toplum yapısı her zaman bozuktur.
SoldierBoyBabam
Üstün
Bu insanlarında elbette suçu var. Senin bahsettiğin etkenler %50 etkiliyor. Kişi zaten suç işleyecek ise Norveç'te de doğsun suç işler. İnsan kendini o kötü durumdan çabalayıp çıkamalı.
Kişi X yerinde doğdu, o suçlu değil demek doğru değil.
Kişi X yerinde doğdu, o suçlu değil demek doğru değil.
O zaten bozuk, para kazanmanın en kolay olduğu fırsatlar ülkesi ABD'de bile suç oranı ve çeteleşme diğer ülkelere göre aşırı yüksek. Benim dediğim işin insanın kendisinde bittiği.Toplumsal düzenin yönünü değiştiren insanlar her zaman olacaktır. Verdiğin Viking örneği gibi. Bunlar istisnai şahıslar tarafından gerçekleşir. Genel toplum yapısı her zaman bozuktur.
III. Osman
Yetkin
O zaten bozuk, para kazanmanın en kolay olduğu fırsatlar ülkesi ABD'de bile suç oranı ve çeteleşme diğer ülkelere göre aşırı yüksek. Benim dediğim işin insanın kendisinde bittiği.
Herkesin özgür iradesi aynı değil. Kendi elinde olmayan bir biçimde şekillendi çünkü kişiliği. O yüzden birisi milyon dolarlık yatırımları yapabilecek düzeyde özgür iradeye sahipken diğeri suç işleyecek bir özgür iradeye sahip. Özgür irade ikisine de eşit koşullarda verilmemiş. O yüzden özgür irade diye bir şey yok. Temelinde özgür olarak seçmediğin ama özgür gördüğün seçimlerin var.
Hocam bu yüzden okul tarayan çocukları örnek verdim, okuldaki diğer öğrenciler neden okul taramadı da çıkıp bunlar taradı? Onlarında yaşadıkları şartlar tarayanlardan farksız değil, 500 kişi varsa 400'ü aynı şartlar altındadır.Herkesin özgür iradesi aynı değil. Kendi elinde olmayan bir biçimde şekillendi çünkü kişiliği. O yüzden birisi milyon dolarlık yatırımları yapabilecek düzeyde özgür iradeye sahipken diğeri suç işleyecek bir özgür iradeye sahip. Özgür irade ikisine de eşit koşullarda verilmemiş. O yüzden özgür irade diye bir şey yok. Temelinde özgür olarak seçmediğin ama özgür gördüğün seçimlerin var.
Buradaki tek fark tarayanların psikolojisinin bozuk olması, kötü şartlara maruz kaldıkları için karakter gelişimleri böyle şekillenmiş, yazdıklarınızın etkisi çok büyük sadece. Sizde haksız değilsiniz ama iş insanın kendisinde bitiyor yine hocam.
Hocam bu yüzden okul tarayan çocukları örnek verdim, okuldaki diğer öğrenciler neden okul taramadı da çıkıp bunlar taradı? Onlarında yaşadıkları şartlar tarayanlardan farksız değil, 500 kişi varsa 400'ü aynı şartlar altındadır. Buradaki tek fark tarayanların psikolojisinin bozuk olması, iş insanın kendisinde bitiyor hocam. Dediklerinizin etkisi çok büyük sadece.
Benim de oldu gururuma dokunan olaylar ama kimseyi gasp etmedim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Microsoft "Başka bir yöntemle doğrulayın" hatası nasıl çözülür?
- Hybrid Theory
-
8.000-9.000 TL bütçe ile 2K IPS monitör önerisi
- Mustafaymis