Herkes, her şey beni manupile etmeye çalışıyor gibi hissediyorum, fikirlerimi değiştirip onlar gibi düşünmemi sağlayacaklar gibi hatta beni kötü yola sokup zevk alacak sadist olacağını düşünebiliyorum. Geçen yıl şizofreni başlangıcı veya psikoz olabileceğim düşünülüyordu, gülüyordum hatta ancak test falan yaptılar ve olumsuz çıkınca sonuçlar o ihtimali elediler. Şöyle bir durumda var doktorum 3 hafta önce antipsikotik ilacımı kesti ve bu düşünceler baya bir ilerledi ama daha çok takıntılarımdan olabileceğini düşünüyorum. Biliyorum doktora git diyeceksiniz haklıda olabilirsiniz ama şu an ne doktorlara ne de psikologlara güvenebiliyorum, ilaçlarla beni bastırıp duygusuz ve robotsu bir şey yapmayı düşünebilirler. Psikologlarda düşüncelerimi manipule edip "normal" düşünmeye zorlayacaklar gibi düşünüyorum. Neden bunları yapıyorlar diye soracak olursanız bence beni çalışabilecek bir köle haline getirmek istiyorlar. Acil serviste yani halk tarafından "tımarhane" olarak bilenen yerde bile doktorların amacı seni etrafa zarar vermeyen işlevini yerine getirebilen bir birey yapmak. Kime güvenebileceğimi bilmiyorum, "kanıt"ların bile öyle olmayabileceğini düşünüyorum, bir bilgiye mesela kaynak verilir ama o kaynak nasıl doğru neden doğru nasıl bileceğim? Birkaç kişiyle konuştum ve psikiyatrinin daha çok zarar verdiğini beynimizi öldürdüğünü iddia ediyordu uzun kullanımda. İnternetteki rastgele birisi yerine doktorlara güvensem sırf okumuş diye ama otorite safsatasına girmez mi bu? Sırf uzman diye birisine güvenmek birisine de değil diye güvenmemek. Belki de internetteki rastgele birisi doğruyu söylüyor? Veya büyük olasıkla yanlış ve bir dayanağı olmayan bir şey söylüyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Herkes, her şey beni manupile etmeye çalışıyor gibi hissediyorum, fikirlerimi değiştirip onlar gibi düşünmemi sağlayacaklar gibi hatta beni kötü yola sokup zevk alacak sadist olacağını düşünebiliyorum. Geçen yıl şizofreni başlangıcı veya psikoz olabileceğim düşünülüyordu, gülüyordum hatta ancak test falan yaptılar ve olumsuz çıkınca sonuçlar o ihtimali elediler. Şöyle bir durumda var doktorum 3 hafta önce antipsikotik ilacımı kesti ve bu düşünceler bayağı bir ilerledi ama daha çok takıntılarımdan olabileceğini düşünüyorum. Biliyorum doktora git diyeceksiniz haklıda olabilirsiniz ama şu an ne doktorlara ne de psikologlara güvenebiliyorum, ilaçlarla beni bastırıp duygusuz ve robotsu bir şey yapmayı düşünebilirler. Psikologlarda düşüncelerimi manipule edip "normal" düşünmeye zorlayacaklar gibi düşünüyorum. Neden bunları yapıyorlar diye soracak olursanız bence beni çalışabilecek bir köle haline getirmek istiyorlar. Acil serviste yani halk tarafından "tımarhane" olarak bilenen yerde bile doktorların amacı seni etrafa zarar vermeyen işlevini yerine getirebilen bir birey yapmak. Kime güvenebileceğimi bilmiyorum, "kanıt"ların bile öyle olmayabileceğini düşünüyorum, bir bilgiye mesela kaynak verilir ama o kaynak nasıl doğru neden doğru nasıl bileceğim? Birkaç kişiyle konuştum ve psikiyatrinin daha çok zarar verdiğini beynimizi öldürdüğünü iddia ediyordu uzun kullanımda. İnternetteki rastgele birisi yerine doktorlara güvensem sırf okumuş diye ama otorite safsatasına girmez mi bu? Sırf uzman diye birisine güvenmek birisine de değil diye güvenmemek. Belki de internetteki rastgele birisi doğruyu söylüyor? Veya büyük olasıkla yanlış ve bir dayanağı olmayan bir şey söylüyor.
Merhaba ben internetten rastgele birisi. Doktoruna güven.
Şu gençlerin birçoğu bunu yaşıyor, kaygılar yüzünden böyle oluyor. Böyle bir ülkede bunları yaşaman normal. Etraf çok bozuk. Beraber büyüdüğüne bile güven istismar edebiliyor. Bence gençleri alıp ovaya, dağa bırakıp kendilerini ortaya çıkartmak. Devlet ve toplum sağlığı için gerekli. Eskiden olduğu gibi toprağa yakınlaşan insanın hayat tecrübesi artıyor.
Hocam ülkeden mi kaynaklı, gençlerde mi böyle bilmiyorum ama böyle bir döngü içerisindeyim ve çıkış yolu göremiyorum çok rezalet bir döngü.Şu gençlerin birçoğu bunu yaşıyor, kaygılar yüzünden böyle oluyor. Böyle bir ülkede bunları yaşaman normal. Etraf çok bozuk. Beraber büyüdüğüne bile güven istismar edebiliyor. Bence gençleri alıp ovaya, dağa bırakıp kendilerini ortaya çıkartmak. Devlet ve toplum sağlığı için gerekli. Eskiden olduğu gibi toprağa yakınlaşan insanın hayat tecrübesi artıyor.
Hocam ülkeden mi kaynaklı, gençlerde mi böyle bilmiyorum ama böyle bir döngü içerisindeyim ve çıkış yolu göremiyorum çok rezalet bir döngü.
Kendini bir konuya odakla, insanlar sana fayda sağlamıyor ise odaklandığın konu senin çalışma ve hobi alanın olsun. Felsefe, tarih, spor vb binlerce alan var. Tavsiyem tarih ve felsefeden uzak durun siniriniz da çok bozulur. Sevdiğin bir alan var ise bu alana yönel. Ben sana bahsettiğim şeyi yaptım farklı sebeplerden ötürü.
Yeni konular
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-
-