Zaten her sene telefon değiştiren var mı ki?
Var. 2024 yılında yaşadığımızı ve çevremizde ilgi manyağı bir sürü insan olduğunu unuttunuz herhalde. Her sene telefon değiştirmek çok ciddi anlamda saçmalıktır bana göre. Bir telefon alır, 4-5 sene ya da en az 2 sene kullanırsın. En azından temel ihtiyaçlarını karşılar. Buna bile katlanamayan insanlar var. Ne demek istediğimi anlamadıysanız şunu izleyin:

Saçma olduğu konusuna katılıyorum ama bazı insanların bundan ekstra mutluluk duyduğunu bildiğim için bir şey diyemiyorum. Para kendi paraları, kendilerini biraz da olsa bu şekilde mutlu edebiliyorlarsa yapacak bir şey yok. Onlardan biri değilim, hayatım boyunca akıllı telefon olarak sadece Apple kullandım, 2009'dan beri sadece 4 defa telefon aldım.

iPhone 13'e kadar bir zamanlar kız kardeşim böyleydi, 3GS / 4 / 4s / 5 / 5s / 6 / 7 / X / 11 / 13... Arada 6s ve 12'yi boş geçti sadece, 13'ü de ben ona hediye etmiştim. O yüzden çok bir şey söyleyemiyorum. :D

iPhone değerini kaybetmediği hatta üzerine koyduğu, çok uzun zamandır da bu durum böyle olduğu için insanlar yatırımlık olarak görüyor tabii bu süre zarfında da iyi cihaz kullanmış oluyor hem de paraları erimiyor. Tabii günümüz şartlarında iPhone 6S ile 11 ile de gayet yaşayan insanlar var. Biraz da kişisel tercih.

Evet alınır. Eğer bizde de yurt dışında ki gibi 1000-2000 birime satılsaydı bu yeni telefonlar belki ben bile her sene Samsung S serisi alırdım. Ama bu ekonomi de tabii ki alınmaz.

Telefon bozulana kadar kullanıyorum, bozulduktan sonra yenisini alıyorum. Her sene telefon almak saçmalık zaten.

Bana göre her yıl telefon almak mantıksız şu an 15 Pro Max kullandığımı varsayıyorum ben bunda Instagram WhatsApp kullanacağım şimdi 16 Pro Max çıktı onu alacağım e onda da aynı şeyi yapacağım ne gereği var şu an elimde iPhone 6S Plus var e bunda da Instagram WhatsApp kullanabiliyorum onda yapabileceğim her şeyi bunda da yapabiliyorum, peeeh.

Fikrimi belirtmek istiyorum sadece sizce de hersene çıkan iPhone'lar, Samsung'lar vs. telefonları almak çok saçma değil mi? İnsanlar neyin peşinde? 1 sene aralıkla +80k vermek saçmalık.

8 milyonluk hiçbir şeyden etkilenmeyen kesim haricinde zaten alan yok, alan varsa da affedersin çatlaktır. Telefon bu alo demek için var, bilgisayar değil ki bu. Gerçi bir bilgisayarı bile minimum 5 yıl parçalarını ellemiyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör: