Kurosaki 10

Gelişen
Selam arkadaşlar, yaklaşık 1-2 aydır bir sistem araştırması içindeydim ve an itibarıyla çarşamba günü bütün siparişlerimi verdim. Siparişlerimin 6'sı Amazon üzerindendi ve dün 4 tanesi geldi. 2 tanesi kaldı, lakin gece vakti Amazon hesabımın askıya alındığına dair bir e-posta göndermiş. E-postada hesabı geri almam için form doldurmam gerektiği söyleniyor. Lakin hiçbir yerde form bulamıyorum. E-postada sitedeki destek bölümüne gidin diyor, gidiyorum, alakalı bölümü buluyorum, benden giriş yapmamı istiyor, yapıyorum ve hesabın askıya alındı diyor. Böyle bir kısır döngüye girdim. Form yok, ulaşabildiğim kimse yok. Ne yapabilirim? Siparişini verdiğim ürünler gelir mi? Nasıl kaldırabilirim bunu?

Bu arada şifremi değiştirdim, iki aşamalı özelliği zaten aktifti. E-postada girdikten sonra yönergeleri takip edin diyor ama hiçbir şey yok, sadece uyarı çıkıyor, askıya alındı diye.

Screenshot_20260821_083115_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Screenshot_20260821_083035_com_google_android_gm_MailActivityGmail.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir hesap açın. O hesapla müşteri hizmetleri sayfasına gidip oradan Başka bir konuda yardım diyin. Bize ulaşın seçeneğinden arama talep edin.

Farklı bir hesap açın. O hesapla müşteri hizmetleri sayfasına gidip oradan Başka bir konuda yardım diyin. Bize ulaşın seçeneğinden arama talep edin.
Başka hesap açtım müşteri hizmetleri sayfasına gidiyorum lakin yine bir sonuç çıkmıyor. En altta yardım butonu var tıklıyorum, daha fazla yardıma ihtiyacım var diye sekme var ona tıklıyorum, bize ulaşın çıkıyor ona da tıklıyorum yine en başa atıyor müşteri hizmetleri sayfasına atıyor. Ne yaparsam yapayım nereye tıklarsam tıklayayım hep en baş sayfaya geri gönderiyor.

Başka hesap açtım müşteri hizmetleri sayfasına gidiyorum lakin yine bir sonuç çıkmıyor. En altta yardım butonu var tıklıyorum, daha fazla yardıma ihtiyacım var diye sekme var ona tıklıyorum, bize ulaşın çıkıyor ona da tıklıyorum yine en başa atıyor müşteri hizmetleri sayfasına atıyor. Ne yaparsam yapayım nereye tıklarsam tıklayayım hep en baş sayfaya geri gönderiyor.
Gizli sekmeden deneyin. Olmazsa Twitter üzerinden yazmayı da deneyebilirsiniz.

Yaşadığın bu kısır döngü, sistem tarafından cihaz veya IP engeli aldığını gösteriyor. Hesabın tam olarak ne sebeple askıya alındı bilemiyorum ancak bu tarz durumlarda genellikle ağ ve cihaz bazlı engellemelere takılınıyor. Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsin: İlk olarak modemini kapatıp yaklaşık otuz dakika ile bir saat arasında bekledikten sonra tekrar aç ve yeni bir IP adresi almasını sağla. Ardından kendi telefonun yerine anne veya babanın telefonundan mobil veriye bağlanarak uygulamayı indir ve müşteri hizmetleriyle o şekilde iletişim kurmayı dene. Bu yöntem genellikle bu tarz yönlendirme hatalarını ve engelleri aşmanı sağlar.

Amazon desteği ara, telefonla müşteri hizmetlerine durumu anlat. 1-2 saatte açıyorlar, maksimum 24 saat diyorlar.