AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar, yaşım 18 şu zamana kadar hiçbir yerde çalışmadım. Aileme yardımcı olmak için çalışmak para kazanmak istiyorum. Evimin yakında zincir market var bir yazı asmışlar bizimle çalışmak ister misiniz diye bunu onu gördüm, sizce çalışılır mı? Buradaki market bayağı sakin sessiz çok müşterisi yok. Buna alternatif çalışabileceğim iş önerisi var mıdır? Teşekkürler.

Maaş ve koşullara bağlı. Sana tecrübesiz ve yaşça küçük olduğun için saçma ücretler teklif ederlerse uzak dur yeter. Onun dışında genel olarak iliğini sömürmek isteyeceklerdir. Bu da Türkiye'deki özel sektörün özeti maalesef.

Maaş ve koşullara bağlı. Sana tecrübesiz ve yaşça küçük olduğun için saçma ücretler teklif ederlerse uzak dur yeter. Onun dışında genel olarak iliğini sömürmek isteyeceklerdir. Bu da Türkiye'deki özel sektörün özeti maalesef.

Haklısınız hocam. Peki önerebileceğiniz bir iş mekanı var mı?

Haklısınız hocam. Peki önerebileceğiniz bir iş mekanı var mı?

Gelecekte de o işi yaparım dersen sanayi ama tehlikelidir. Parası iyidir.

Yaz tatilinde para kazanayım diyorsan lokantalarda garsonluk yapabilirsin. Parası sanayi kadar değil ama iyi diye duymuştum.

Berberlerden falan uzak dur. Çoğu para bile vermiyor.

Tecrübesizliğinden yararlanıp seni kullanacak gibi görünen, para vermeyen adamdan uzak dur yeter.

Vasıfsız elemanlar düşük maaş alırlar. Ama lakin kendinizi geliştirdiğinizde yüksek para almaya başlarsınız.
Ehliyet alırsanız kargo firmalarında başlangıçta asgari ücretin üstü alırsınız ve performans parasıda alırsınız. Tahmini aldığınız maaş 35-40k yı bulur.
Kısa süreli iş arıyorsanız kafelerde garsonluk yapabilirsiniz. Maaşı azdır ama müşterilerinize kendinizi sevdirirseniz bahşiş alırsınız. Öğrencilik yıllarımda garsonluk yaptığımda 2 asgari ücret parası bahşiş aldığım olurdu.

Çoğu resmi yerler CV istiyor benim de bir iş geçmişim yok nasıl CV oluşturacagım anlamadım gitti.
İnternetten bulabildiğin en sade cv şablonunu kullanarak doldur ve gönder, ellerinde bir kayıt olsun yeter. Ya da işe girmesi daha kolay olan küçük işletmelere girebilirsin. Garsonluk, tezgahtarlık, raf sorumlusu vs. gibi işlerde çalışabilirsin.

McDonald's'ta çalışarak kolayca pişebilirsin. Bu şu demek oluyor yaptırdıkları iş seri bir iş kolayca iş hayatına adapte olabilir el becerini geliştirebilirsin.

Yapacağın temel iş;