Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
İlk zamanlarımda Ubuntu kullandım.
WinTone01
Uzman
ZorinOS ya da Linux mint sana önerim olacaktır. Bunlar çok kolay dağıtımlardır. Ancak direkt bir öneri istiyorsan bu ikisi arasından Linux mint öneririm çünkü herhangi bir sorunda topluluğu sana direkt yardım edecektir.Dual boot yapmayı düşünüyorum. Hayatımda hiç Linux kullanmadım bilgim falan yok. Windows ile kurulabilecek Windows gibi olan ve hafif olan bir Linux dağıtımı var mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Helox
Üstün
Fikirden vaz geçmiştim de yine de önerilere bir bakayım.
Driver destek sorunları falan var mı?
Zorin OS'ya da Linux Mint sana önerim olacaktır. Bunlar çok kolay dağıtımlardır. Ancak direk bir öneri istiyorsan bu ikisi arasından Linux Mint öneririm çünkü herhangi bir sorunda topluluğu sana direk yardım edecektir.
Driver destek sorunları falan var mı?
Windows gibi olan arıyorsan eğer direkt Mint kurulu gelir.
Ya da XFCE kurabilirsin ve Windows gibi bir görev çubuğu inşa edersin kolayca.
Aynı şekilde XFCE'yi macOS gibi görüntü de verebilirsin.
XFCE bir masaüstü ortamı ve popüler birçok dağıtıma kolayca kurabilirsin.
Hafif, hızlı olmasıyla ön plana çıktı. Kendi deneyimlerime göre de en çok FPS'i veren masaüstü ortamı.
Ya da XFCE kurabilirsin ve Windows gibi bir görev çubuğu inşa edersin kolayca.
Aynı şekilde XFCE'yi macOS gibi görüntü de verebilirsin.
XFCE bir masaüstü ortamı ve popüler birçok dağıtıma kolayca kurabilirsin.
Hafif, hızlı olmasıyla ön plana çıktı. Kendi deneyimlerime göre de en çok FPS'i veren masaüstü ortamı.
nMelankolia
Uzman
Selam,
Zorin OS, Mint, Pop!_OS bunlardan birini seçebilirsiniz. Zorin direkt olarak Windows'a benzeyen bir temayla ve exe dosyaları tanıyarak açık kaynaklı versiyonuna yönlendiren bir yardımcıya da sahiptir. Hafiftir.
Kolay gelsin.
Zorin OS, Mint, Pop!_OS bunlardan birini seçebilirsiniz. Zorin direkt olarak Windows'a benzeyen bir temayla ve exe dosyaları tanıyarak açık kaynaklı versiyonuna yönlendiren bir yardımcıya da sahiptir. Hafiftir.
Kolay gelsin.
Herkes Ubuntu ile başlar sonrasında Reddit'te gördüğü Arch Linux memeleri yüzünden Arch kurmaya çalışır kuramaz ve Ubuntu'ya geri döner. (ekstra: Ayrıca benim gibi Adobe köleleri Linux'da çalışmadığı için Windows'a bağlı kalır köle olur.)
Kısaca benimde önerim Ubuntu.
Physic
Üstün
Dual boot yapmayı düşünüyorum. Hayatımda hiç Linux kullanmadım bilgim falan yok. Windows ile kurulabilecek Windows gibi olan ve hafif olan bir Linux dağıtımı var mı?
Mint sonra da Ubuntu.
Helox
Üstün
Herkes Ubuntu ile başlar sonrasında Reddit'te gördüğü Arch Linux memeleri yüzünden Arch kurmaya çalışır kuramaz ve Ubuntu'ya geri döner. (ekstra: Ayrıca benim gibi Adobe köleleri Linux'da çalışmadığı için Windows'a bağlı kalır köle olur.)
Kısaca benim de önerim Ubuntu.
Exe desteği var mı? Benim için daha iyi olur exe destekleyenler.
nMelankolia
Uzman
Kısaca benim de önerim Ubuntu.
Selam,
Ubuntu şu an yeni bir kullanıcıya tavsiye edilecek bir sürüm değildir. Keza deb dosyası bile yükleyemezsiniz gdebi kurmadan. Snap olarak yeterli bir deposu yoktur. O nedenle Ubuntu tabanlı diğer distrolar çok daha kolay kullanıcı dostudur.
Kolay gelsin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-