meraklıadam 13

Çalışkan
Ne kadar işe girersem giriyorum, ya işi beceremiyorum, öğrenemiyorum ya da yorucu geliyor. Kafam allak bullak oluyor. Yabancı sosyal ortamlarda çalışamıyorum, yabancıların altında çalışamıyorum. Rahat, bundan dolayı ne kadar uzman doktora gitsem de sorun hiç düzelmedi. Tavsiyeleriniz neler?

Yaşadığın yorgunluk mental olarak mı yoksa fiziksel bir yorgunluk mu? Eğer fiziksel olaraksa vitamin eksikliğin olabilir. Fakat mental sağlığın iyi durumda değilse yaşadığın durumu gerçek bir profesyonel ile görüşmeni tavsiye ederim. Psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklı mental çöküş fiziksel sağlığına da zarar verir.

Daha istesemde gidemem açıkçası sigortam olmadığı için ne sağlık hizmeti ücretsiz ne de büyük ihtimalle yazacakları ilaçlar.
Elemanın birisi oturmuş limonata satmış yol kenarında, paraya para dememiş telefon almış kendine. Şimdi bunu söylerken kendimi yaşlı dayılar gibi hissettim, "çalışmak isteyene iş var yeğeeeeenimm." der gibi. Elbette limonata sat'a çevirmiyorum konuyu, belki seni motive edebilirim diye düşündüm.

Askeriyeye girip kendinizi mecbura sokup çalışırsınız onlar sizi alıştırır.
Yazılım/bilgisayar mühendisliği okuyup home office çalışabilirsiniz.
Bekçi olabilirsiniz.
Tır şoförü olup uzun yolda kendi başınıza mal taşıyabilirsiniz.
Hangisi aklınıza yatarsa daha aklıma gelmedi.

Nerenin uzman doktoruna gittin? Psikolog olduğunu varsayacağım. Şimdi benim sana tavsiyem kafanın içindekiler dışında bir problemin varsa tespit edilmesi adına önce bir dahiliyeye gitmen. MHRS veya 182 üzerinden randevu alınabiliyor kolayca. Aç karna gidersin randevu günü. İşte halsizim, kolay yoruluyorum vb gibi şikayetlerini dile getir. Kanını ver artık kaç tüp istiyorlarsa. Genelde çoğu sonuç gün içinde çıkıyor. Doktoru kan verdikten sonra bir daha görürsen eksik değer vb takviye edlmesi adına ilaç yazar ve sana düzelmesi ne yapman gerektiğini anlatır.

Son düzenleme: