Evren yokluktan nasıl var olmuş olabilir? Bu soruyu sadece tanrı inancı olmayanlara soruyorum ”Allah yarattı” yazmazsanız sevinirim.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
Ezeli ve ebedi.
Bilen bilmeyene anlatmış olsa konu açılmazdı sanırım
.
Ertuğ Eroğlu
Yetkin
- Makaleler
- 1
Big bang teori olması lazım.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Arkadaşlar konu sahibi Big Bang'den bağımsız sordu bence soruyu. Hatta hiçbir şey yokken Big Bang nasıl oldu demek daha doğru olur. Aslında çok derin mevzular ancak hiçlik dediğimiz anlayışta bir problem var gibi gözüküyor. Kuantum evreninde bir durumun 1 ve 0 olmasının yanında hem 1 hem de 0 olması gibi söylemler olduğunu duymuşuzdur hepimiz. Evrende bazı maddeler birden var olup birden yok olabiliyor. Bu maddelerin bir ismi vardı ancak şu an tam olarak hatırlayamıyorum. Yani o hiçbir şeyin olmadığı zamanda aslında bir şeyler anlık var oldu ve büyük patlamayı tetikledi olarak yorumlayabiliriz belki. Bu bilgiler benim yüzüstü okumalarım sonucu edindiğim bilgiler. Doğru da yanlış da olabilir.
Arkadaşlar konu sahibi Big Bang'den bağımsız sordu bence soruyu. Hatta hiçbir şey yokken Big Bang nasıl oldu demek daha doğru olur. Aslında çok derin mevzular ancak hiçlik dediğimiz anlayışta bir problem var gibi gözüküyor. Kuantum evreninde bir durumun 1 ve 0 olmasının yanında hem 1 hem de 0 olması gibi söylemler olduğunu duymuşuzdur hepimiz. Evrende bazı maddeler birden var olup birden yok olabiliyor. Bu maddelerin bir ismi vardı ancak şu an tam olarak hatırlayamıyorum. Yani o hiçbir şeyin olmadığı zamanda aslında bir şeyler anlık var oldu ve büyük patlamayı tetikledi olarak yorumlayabiliriz belki. Bu bilgiler benim yüzüstü okumalarım sonucu edindiğim bilgiler. Doğru da yanlış da olabilir.
Evet bahsettiğim tam olarak buydu, bahsettiğiniz şey ilgimi çekti araştıracağım.
Arkadaşlar bana şu mantıksız geliyor. Mesela bir işlemciyi yapanın olduğuna eminiz ama insan gibi yada bakteri gibi bir işlemciden çok ama daha karmaşık yapılara tesadüf eseri oluşmuş denilmesi aklıma hiç yatmıyor.
Bence bir yaratıcı var.
Tamam "Allah yarattı" dışında bir cevap bekliyorsun ama tesadüf cevabı da olmaz yani. Ebedi ve ezeli de olmaz. Çünkü termodinamiğin ikinci yasası var.
Bence bir yaratıcı var.
Tamam "Allah yarattı" dışında bir cevap bekliyorsun ama tesadüf cevabı da olmaz yani. Ebedi ve ezeli de olmaz. Çünkü termodinamiğin ikinci yasası var.
Evrenden önce bir başlangıç için bir tanrı lazım. O tanrınında bir başlangıcı olması lazım. Bu böyle sonsuz bir döngüye girer. Muhtemelen tanrı var. Canı istediği için yarattı. Tanrı yoksa durduk yere var olamaz. Big Bang'te bir öncesi olmadığı için saçma geliyor.Evren yokluktan nasıl var olmuş olabilir? Bu soruyu sadece tanrı inancı olmayanlara soruyorum ”Allah yarattı” yazmazsanız sevinirim.
Arkadaşlar bana şu mantıksız geliyor. Mesela bir işlemciyi yapanın olduğuna eminiz ama insan gibi ya da bakteri gibi bir işlemciden çok ama daha karmaşık yapılara tesadüf eseri oluşmuş denilmesi aklıma hiç yatmıyor.
Bence bir yaratıcı var.
Tamam "Allah yarattı" dışında bir cevap bekliyorsun ama tesadüf cevabı da olmaz yani.
Peki Allah nasıl var oldu? Sonuçta hiç yoktan bir tanrının var olması uzay boşluğunun içinde kendi kendine bir işlemci oluşmasıyla aynı şey.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.