İşte biz zamanında takımımız olduğu için aşırı try hard oynadığımız için hile diyoruz zaten. Sistem, game sense, farkındalık, oyun okuma gibi şeyler yüksek olduğu zaman anlıyorsunuz. İllaki hilesiz maç denk gelebilir ama 10 maçın 7'si böyle gelince artık salıyorsun. FACEIT'te bile karşılaştıktan sonra saldık oyunu mesela.

Öncelikle bir takım fanı değilim, Aurora’nın önemli bir maçı olursa ve o sırada boşsam açar izlerim sadece. Eskisine göre çook daha az izliyorum. Kimseye laf gidip gitmemesi umrumda değil yani. Ayrıca tek keyif aldığım oyun bu değil ve ekran bağımlısı değilim, tespitleriniz baştan aşağı yanlış yani. Kimse “Her şey tertemiz aldırma kardeşim” veya onun benzeri bir şey dememişti zaten. Sizin sanki gözleriniz yorulmuş gibi, söylemediğimiz şeyleri söyledik zannetmişsiniz. Size söylediğim şeyi direkt olarak bırakayım:

Tekrar okuyun bakalım tertemizlik iddia etmiş miyim? Sizin söylediğiniz cümle direkt olarak bütün profesyonellerin veya çoğunun hile kullandığı yönünde. “O profesyoneller” diyip genelleme yapıldığında akla en başta bu mesleğin ana temsilcileri yani tier 1 oyuncular ve takımlar gelir. Tier 1 arenada son 10 yılda kaç tane hile skandalı patlak vermiş söyleyin bilelim yani. Ben, siz şimdi otursak 4-5 ay FACEIT kasıp 3000 elo olsak biraz da isim yapsak en kötü 1-2 yıl içinde tier 95 bir takıma girer oynarız zaten. E biz böyle yeni yetmeler olarak hile kullansak bu bizim nasıl bir eşek olduğumuzu mu yoksa profesyonel arenanın çoğunun hileci olduğunu mu gösterir? “O profesyoneller bile hile kullanıyor” dediğinizde tier 1-2 canlanır herkesin gözünde hocam, anlamamış gibi yapmaya gerek yok yani. Deseniz “profesyonel arenada bile hile skandalları olabiliyor”, kimse zaten size laf söylemeyecekti. Öyle bir beyanda bulundunuz ki sanki NAVI, G2, Team Spirit, FaZe falan hepsi radar açmış takılıyor kendi aralarında.

İş şimdi profesyoneller hile yapmıyordan "Tier"e mi indi? Tartışmanın başında gayet genel bir şekilde 'profesyoneller' üzerinden iddialaşıyordun. Önüne HLTV’den, resmi ve maaşlı e-sporcuların oynadığı, on binlerce dolar ödül havuzlu CCT turnuvasının ban kayıtlarını koyunca konuyu bir anda 'Ama onlar Tier 1 değil, Tier 95' noktasına çektin. Kendi tezini savunamadığın için 'profesyonel' kelimesinin tanımını kendi kafana göre daraltarak haklı çıkmaya çalışıyorsun.
İki kişi FACEIT kasıp 3000 elo olunca CCT gibi resmi bir turnuvada HLTV profili açıp oynamıyorsun hocam, o 'Tier 95' diyerek küçümsediğin adamlar bu işten para kazanan, sözleşmeli profesyonel oyuncular. Yani evet, profesyonel arenada hile yapılıyor, Tier 1'e indirgeyerek kabul etmiş oldun zaten.

Konuyu açan arkadaşın sorduğu soru basitti: 'Bu oyunda hile mi var?' Evet, bu oyunun her seviyesinde, rekabetin ve paranın olduğu resmi profesyonel arenada bile hile var. 'NAVI radar açıyor' demedim, oyunun her kademesinde hile gerçeği olduğunu belirttim ve HLTV linkiyle de kanıtladım. Söyleyecek teknik bir sözün kalmayınca olayı 'sen zaten şöylesin, sen zaten böylesin' diyerek kişiselleştirip, argümanı Tier 1'e sıkıştırmaya çalışmana gerek yok.

İş şimdi profesyoneller hile yapmıyordan "Tier"e mi indi? Tartışmanın başında gayet genel bir şekilde 'profesyoneller' üzerinden iddialaşıyordun. Önüne HLTV’den, resmi ve maaşlı e-sporcuların oynadığı, on binlerce dolar ödül havuzlu CCT turnuvasının ban kayıtlarını koyunca konuyu bir anda 'Ama onlar Tier 1 değil, Tier 95' noktasına çektin. Kendi tezini savunamadığın için 'profesyonel' kelimesinin tanımını kendi kafana göre daraltarak haklı çıkmaya çalışıyorsun.
İki kişi FACEIT kasıp 3000 elo olunca CCT gibi resmi bir turnuvada HLTV profili açıp oynamıyorsun hocam, o 'Tier 95' diyerek küçümsediğin adamlar bu işten para kazanan, sözleşmeli profesyonel oyuncular. Yani evet, profesyonel arenada hile yapılıyor, Tier 1'e indirgeyerek kabul etmiş oldun zaten.

Konuyu açan arkadaşın sorduğu soru basitti: 'Bu oyunda hile mi var?' Evet, bu oyunun her seviyesinde, rekabetin ve paranın olduğu resmi profesyonel arenada bile hile var. 'NAVI radar açıyor' demedim, oyunun her kademesinde hile gerçeği olduğunu belirttim ve HLTV linkiyle de kanıtladım. Söyleyecek teknik bir sözün kalmayınca olayı 'sen zaten şöylesin, sen zaten böylesin' diyerek kişiselleştirip, argümanı Tier 1'e sıkıştırmaya çalışmana gerek yok.
Sen zaten şöylesin böylesin diye kişiselleştirmedim ki hiçbir şeyi. “O profesyoneller bile hile kullanıyor” cümlesinin belirttiği şey en azından arenanın %70-80’inin hile kullanması demek. Nadiren hile olayları patlıyor, her gün yeni önemli birisi yakalanıyor gibi konuşuyorsunuz. Profesyonel arenaya hile sıkıştırılıyor, bunu ilk mesajımda da inkar etmedim hiç. Ama arenanın çoğunluğu kullanmıyor. Siz kurduğunuz cümlenin ne kadar kesin ve genelleyici olduğunu anlamıyorsunuz. Kimse inkar etmedi ki arenada hile olduğunu.

CS tarihinde çok az hile skandalı oldu profesyonel arenada.
Şu cümlenin karşısına oturup 20-30 kere falan okumanızı tavsiye ederim. Hile yok demişim gibi konuşuyorsunuz tartışmanın başından beri.

Sen zaten şöylesin böylesin diye kişiselleştirmedim ki hiçbir şeyi. “O profesyoneller bile hile kullanıyor” cümlesinin belirttiği şey en azından arenanın %70-80’inin hile kullanması demek. Nadiren hile olayları patlıyor, her gün yeni önemli birisi yakalanıyor gibi konuşuyorsunuz. Profesyonel arenaya hile sıkıştırılıyor, bunu ilk mesajımda da inkar etmedim hiç. Ama arenanın çoğunluğu kullanmıyor. Siz kurduğunuz cümlenin ne kadar kesin ve genelleyici olduğunu anlamıyorsunuz. Kimse inkar etmedi ki arenada hile olduğunu.

Şu cümlenin karşısına oturup 20-30 kere falan okumanızı tavsiye ederim. Hile yok demişim gibi konuşuyorsunuz tartışmanın başından beri.
O profesyoneller bile hile kullanıyor" cümlesinden '%80'i hileci' anlamını çıkarmak tamamen sizin kendi abartınız ve konuyu çarpıtma çabanız. Ben hiçbir zaman oran vermedim, 'çoğunluk hileci' demedim. Oyunun en üst olarak görülen profesyonel seviyesinde dahi bu işin yapıldığını, dolayısıyla oyuna hile gelmesinin gayet doğal olduğunu belirttim.

Siz bana dönüp 'Anlık hile kullanan bir profesyonel söyleyebilir misiniz?' diye iddialı bir şekilde meydan okudunuz. Ben de size daha birkaç ay önce anlık hileden banlanan 6 tane resmi e-sporcu saydım. Madem 'hile var ama az' diyordunuz, neden baştan isim veremeyeceğimden bu kadar emindiniz?

Önce 'CCT Tier 1 değil ki' dediniz, şimdi de 'Sen %80 dedin' diyerek kendi uydurduğunuz bir oran üzerinden savunma yapıyorsunuz. Benim argümanım başından beri belli: E-sporun para dönen resmi arenalarında bile hile gerçeği var. Bunu kanıtladım ve konu kapandı. Kendi kendinize oranlar uydurup onlarla tartışmaya devam edebilirsiniz. İyi sosyaller.

O profesyoneller bile hile kullanıyor" cümlesinden '%80'i hileci' anlamını çıkarmak tamamen sizin kendi abartınız ve konuyu çarpıtma çabanız. Ben hiçbir zaman oran vermedim, 'çoğunluk hileci' demedim. Oyunun en üst olarak görülen profesyonel seviyesinde dahi bu işin yapıldığını, dolayısıyla oyuna hile gelmesinin gayet doğal olduğunu belirttim.
Yani hocam “O profesyoneller bile kullanıyor” cümlesinin çoğunluk belirttiği apaçık belli fakat ben abartı yapmış olayım ne diyeyim. Bir cümlenin ettiği ifade üzerine ne kadar tartışılabilir zaten, subjektif.

Siz bana dönüp 'Anlık hile kullanan bir profesyonel söyleyebilir misiniz?' diye iddialı bir şekilde meydan okudunuz. Ben de size daha birkaç ay önce anlık hileden banlanan 6 tane resmi e-sporcu saydım. Madem 'hile var ama az' diyordunuz, neden baştan isim veremeyeceğimden bu kadar emindiniz?
Bunu meydan okuma olarak algıladıysanız çok büyük bir yanlış anlaşılma dönmüş en başından beri. Ben sinirli veya iddialı değil gayet sakin bir şekilde sizden isim vermenizi istemiştim. Yazılı mesajlarda tonlama ve vurgu gibi şeyler olmadığı için duygu da iletilemiyor maalesef.

Önce 'CCT Tier 1 değil ki' dediniz, şimdi de 'Sen %80 dedin' diyerek kendi uydurduğunuz bir oran üzerinden savunma yapıyorsunuz. Benim argümanım başından beri belli: E-sporun para dönen resmi arenalarında bile hile gerçeği var. Bunu kanıtladım ve konu kapandı. Kendi kendinize oranlar uydurup onlarla tartışmaya devam edebilirsiniz. İyi sosyaller.
Evet ben de başından beri kabul ediyorum ki zaten arenada hile olduğunu. Siz sadece anlamazdan geldiniz başından beri benim söylediğim şeyi, en azından ben öyle algıladım. Arenada hile olmadığını söyleyen hiçbir mesajım yok zaten. Eğer bu aşırı öfkeli ve saldırgan üslubunuza sebep olan şey sizden isim rica etmemi yanlış anlamış olmanız ise asla bir sorun yok fakat eğer öyle değilse korkunç. Bir oyun ve onun üzerine dönem bir tartışmada bu kadar sinirlenilmez sonuçta. İyi sosyaller bu arada.

Bu hile deme işi fena bi copium. Bir kere yediremezseniz artık her şeye hile demeye başlıyorsunuz. Maalesef ki çoğu insan da iğrenç FPS oyunu oynuyor. Hile sandığınız çoğu insan hile değil. CS2 çıktığından beri 1 seneye yakın aktif oynadım, hile 4-5 defa anca gelmiştir.
adamlar zywoo'ya filan ciddi ciddi pro maçta hile kullanıyor diyorlardı son aurora maçında. Biz insanların aptallığını hafife alıyoruz.

Çok iyi oyun oynayan insanlarda var. Bence onu bilmek gibi bir şansınız yok.

Bak kardeşim ikinciye yazıyorum. Oyun zekan ve oyun okuman çok yüksek olduğu zaman adamların takım oyunu mu yoksa izlemeli mi oynadığını rahatça anlayabiliyorsun. Bu tamamen yetenek ve algı meselesi, 5 bin saat gömmekle doğrudan alakası yok. Bunların sana tek tek nasıl olduğunu tarif mi edeyim? Mesela adam takım oyununa uymayan bir şekilde birkaç kere timing atmıştır ve sen ne alaka niye orada bekliyorsun mantıklı değil bu oyun planına ve dizilişe, diğer takım oyuncularının oynayışına göre dersin. Bunu algılayabilmen için de kendi takımının ve karşı takımın birkaç rounddaki oyun dizilişine, planına ve oynayışına bakarsın. Yoksa spot noktalarından nasıl prefire çıktı vurdu bana gibi sığ bir algı değil bu. D2'de mid kapı arkasını random taraman ve tutturman ya da Vertigo'da rampa çıkarken sand bagse ne olur ne olmaz diye molotof atmak gibi bir şey değil yani.

Bak kardeşim ikinciye yazıyorum. Oyun zekan ve oyun okuman çok yüksek olduğu zaman adamların takım oyunu mu yoksa izlemeli mi oynadığını rahatça anlayabiliyorsun. Bu tamamen yetenek ve algı meselesi, 5 bin saat gömmekle doğrudan alakası yok. Bunların sana tek tek nasıl olduğunu tarif mi edeyim? Mesela adam takım oyununa uymayan bir şekilde birkaç kere timing atmıştır ve sen ne alaka niye orada bekliyorsun mantıklı değil bu oyun planına ve dizilişe, diğer takım oyuncularının oynayışına göre dersin. Bunu algılayabilmen için de kendi takımının ve karşı takımın birkaç rounddaki oyun dizilişine, planına ve oynayışına bakarsın. Yoksa spot noktalarından nasıl prefire çıktı vurdu bana gibi sığ bir algı değil bu. D2'de mid kapı arkasını random taraman ve tutturman ya da Vertigo'da rampa çıkarken sand bagse ne olur ne olmaz diye molotof atmak gibi bir şey değil yani.

Ben başlığa göre cevap verdim. Sizin yazdınız şeyden bağımsız beyefendi. Size göre öyle olabilirde benim kendi görüşüme göre onun bilinmesi çok zor. Zaten ben sadece CS özelinde yazmadım online oyunlar özelinde böyle. Genelde iyi oyun oynayan insanlarada hile deniyor. Arkadaşlarımın başına gelmişliği var. Ama CS'de değil.