İş şimdi profesyoneller hile yapmıyordan "Tier"e mi indi? Tartışmanın başında gayet genel bir şekilde 'profesyoneller' üzerinden iddialaşıyordun. Önüne HLTV’den, resmi ve maaşlı e-sporcuların oynadığı, on binlerce dolar ödül havuzlu CCT turnuvasının ban kayıtlarını koyunca konuyu bir anda 'Ama onlar Tier 1 değil, Tier 95' noktasına çektin. Kendi tezini savunamadığın için 'profesyonel' kelimesinin tanımını kendi kafana göre daraltarak haklı çıkmaya çalışıyorsun.
İki kişi FACEIT kasıp 3000 elo olunca CCT gibi resmi bir turnuvada HLTV profili açıp oynamıyorsun hocam, o 'Tier 95' diyerek küçümsediğin adamlar bu işten para kazanan, sözleşmeli profesyonel oyuncular. Yani evet, profesyonel arenada hile yapılıyor, Tier 1'e indirgeyerek kabul etmiş oldun zaten.
Konuyu açan arkadaşın sorduğu soru basitti: 'Bu oyunda hile mi var?' Evet, bu oyunun her seviyesinde, rekabetin ve paranın olduğu resmi profesyonel arenada bile hile var. 'NAVI radar açıyor' demedim, oyunun her kademesinde hile gerçeği olduğunu belirttim ve HLTV linkiyle de kanıtladım. Söyleyecek teknik bir sözün kalmayınca olayı 'sen zaten şöylesin, sen zaten böylesin' diyerek kişiselleştirip, argümanı Tier 1'e sıkıştırmaya çalışmana gerek yok.