AirVPN, Mullvad VPN veya ProtonVPN. Port yönlendirme sadece AirVPN'de var ama sunucu havuzu diğer ikisi kadar geniş değil. ProtonVPN tarafında bir durum var, AirVPN veya Mullvad VPN gibi "14 Eyes" üyesi bir ülkede olmadığı için hukuki olarak çok daha izole, ama bir dava durumunda İsviçre mahkemelerine uymak zorundalar; ha verecekleri bir şey mi var? Sistemleri RAM-Only olduğu için yok. Mullvad ise kayıtta e-posta adresi bile istemiyor, diğerleri gibi yine RAM-only makine kullanıyor. Özetle ne istediğinize göre hepsinin hitap ettiği durumlar farklı. Zaten hepsi de açık kaynak istemci kullanıyor.
@Craxidor, ProtonVPN'in Free surumu de var ve kotasiz. Isterseniz satin almadan once onu indirip deneyebilirsiniz, yuzeysel olsa da nasil bir sey oldugunu anlamis olursunuz ama tekrar soyleyeyim: Free sunucular, ucretli sunuculara gore ozellikle yogun vakitlerde cok daha yavas olabiliyor.
Ücretsiz sunucuları denemiştim ancak sorun bende mi, anlayamadım. Hem MacBook hem de Samsung cihazımda Proton VPN bazen açılmıyor; yükleme ekranında kalıyor ama ilerlemiyor. Sorun benden mi kaynaklanıyor yoksa uygulamada mı bir hata var, çözemedim.
@Craxidor, garip acikcasi. Bilgisayarda Windows, mobilde Android kullaniyorum ben de. Ikisinde de boyle bir sorun yasamiyorum. Acikcasi bilgim yok maalesef.
@Craxidor, garip acikcasi. Bilgisayarda Windows, mobilde Android kullaniyorum ben de. Ikisinde de boyle bir sorun yasamiyorum. Acikcasi bilgim yok maalesef.