Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Cihazım toplam olarak 65W ve 35W işlemci destekli. Şu an 3210M işlemci var ve yükseltme yapmak istiyorum. HM76 Chipset olduğu için HM70'in aksine i7 işlemci desteğine de sahip oluyor. Bu sayede tak çalıştır olduğu için uğraşacağımı düşünmüyorum.

Birinci ilan:
  • 3632QM işlemci 900₺'ye ilana koyulmuş. Adamla konuştum fiyatı zar zor 750'ye indirdim.

İkinci ilan:
  • 3630QM işlemci 950₺'ye ilan koyulmuş.
  • Konuşma veya fiyat teklifinde bulunmadım çünkü Intel resmi olarak 45W TDP değerine sahip diyor ve benim soketim 35W destekli. Tabi ki Intel'in hiçbir dediği doğru olmadığı gibi Turbo dahil en fazla 34W olduğunu düşünüyorum.

Alternatif seçenek:
  • Bilgisayarcı olan akrabam arkadaşlarına soracakmış hem kargo masrafı olmaz hem de fiyat kırabilir. Ama gizemli kutu gibi hangi işlemci denk gelecek bilemeyiz.
Ancak işlemci desteği konusunda problem olur diye korkuyorum. Normalde destek sınırlı ise 3632QM en mantıklı tercih. Ancak Intel'in lafına güvenilmez çünkü benim işlemcime de 35W diye yazıp geçmişler ama tam yükte (OC) 3093MHz'lere sabitlendiği süreçte bile 17W çekiyor. Aynı mimaride ki mobil i7 olsa olsa iki katı olur. O da hem aynı şekilde Turbo dahil şekilde yazılmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki çekirdekten dört çekirdeğe geçmek mantıklı arasında güzel fark var en az % de 30 performans ama 3630 ile 3632 arasında çok bir fark yok gibi hatta 3630 daha uyumlu gözüküyor bazı forumlarda işlemci değişimi başarılı olursa bilgisayarın bir süre sonra kendi kendini kapatmasından bahsediliyor sorun çıkmama konusunda eminsen iki model de güzel.
https://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM76_Express.html test edilmiş destek listesi.

İki çekirdekten dört çekirdeğe geçmek mantıklı arasında güzel fark var en az % de 30 performans ama 3630 ile 3632 arasında çok bir fark yok gibi hatta 3630 daha uyumlu gözüküyor bazı forumlarda işlemci değişimi başarılı olursa bilgisayarın bir süre sonra kendi kendini kapatmasından bahsediliyor sorun çıkmama konusunda eminsen iki model de güzel.
https://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM76_Express.html test edilmiş destek listesi.
O dediğiniz HM70 chipseti için geçerli. Ama doğru bir tespit dediğiniz. Gönül ister ki Extreme bulsak onu taksak ama onun da desteği yoktur.

Hangi laptop kullanıyorsunuz? BIOS güncel değildir büyük ihtimalle. Bazı İ7 modelleri BIOS güncellemesi sonrasında destek kazandılar.