Makaleler
1
Nokia telefonlarının üreticisi HMD yeni telefonunu tanıttı. Hocalarım HMD Nokia Lumia serisini yeniden tasarlayıp üretmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde konusunu açmıştım. Fakat bu telefon yeni nesil Lumia değil. HMD bu telefonu düşük bütçeye yönelik çıkardı.

İşte karşınızda HMD Aura 🥳

images (18) (7).webp

Teknik Özellikleri 👇
  • Ekran: 6.56 inçlik 900x1600 piksel LCD
  • İşlemci: Unisoc SC9863A1 (8X Cortex-A55)
  • RAM kapasitesi: 4 GB
  • Depolama alanı: 64 GB
  • Arka kamera: 13MP
  • Ön kamera: 5MP şarj
  • Batarya: 5000MAH 10W
120$ (3.861, 79 TL)

Kaynak: HMD Aura | Ticks all of the boxes

Nokia telefonlarının üreticisi hmd yeni telefonunu tanıttı. Hocalarım hmd Nokia Lumia serisini yeniden tasarlayıp üretmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde konusunu açmıştım. Fakat bu telefon yeni nesil Lumia değil. Hmd bu telefonu düşük bütçeye yönelik çıkardı.

İşte karşınızda hmd Aura 🥳

Eki Görüntüle 51999

Teknik özellikleri 👇
  • Ekran: 6.56 inçlik 900x1600 piksel LCD.
  • İşlemci: Unisoc SC9863A1 (8X Cortex-A55)
  • RAM kapasitesi: 4 GB.
  • Depolama alanı: 64 GB.
  • Arka kamera: 13MP.
  • Ön kamera: 5MP şarj.
  • Batarya: 5000MAH 10W.
120$ (3.861, 79 TL)

Kaynak: HMD Aura | Ticks all of the boxes

7-8 bin TL gibi fiyatlarda olur ama 4 GB RAM yerine 6 olabilirdi.

Bu devirde 5000 mAh bataryayı 10W standart şarj ile satan firma batmak istiyor demektir.

Ayrıca işlemci olarak da dinozorların baba diyeceği türden 28nm bir garabet koymuşlar, kocaman batarya 1 günü zor çıkaracak, onun da şarj olmasını 3 saat bekleyeceksin. Müthiş bir strateji gerçekten.

Nokia bunların eline geçince ilk başta Nokia 6 (2017) gibi cihazlarla piyasayı silip süpürecek diyordum, rezil cihazlarla Hindistan ve Orta Doğu pazarına yönelmeyi ve eski kullanışsız tuşlu telefonları güncellemeyi seçtiler. Markayı bana teslim etseler ben bile daha iyisini yapardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu devirde 5000 mAh bataryayı 10W standart şarj ile satan firma batmak istiyor demektir.

Ayrıca işlemci olarak da dinozorların baba diyeceği türden 28nm bir garabet koymuşlar, kocaman batarya 1 günü zor çıkaracak, onun da şarj olmasını 3 saat bekleyeceksin. Müthiş bir strateji gerçekten.

Nokia bunların eline geçince ilk başta Nokia 6 (2017) gibi cihazlarla piyasayı silip süpürecek diyordum, rezil cihazlarla Hindistan ve Orta Doğu pazarına yönelmeyi ve eski kullanışsız tuşlu telefonları güncellemeyi seçtiler. Markayı bana teslim etseler ben bile daha iyisini yapardım.

Ne kadar mümkün olurdu bilmiyorum ama Nokia keşke Samsung gibi markaların eline geçseydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nokia gerçekten piyasadaki sağlam güvenilir telefon eksikliğini değerlendirip kendine yer bulabilecek bir marka.

Bahsettiğim Nokia 6 modeli şimdiye kadar üretilmiş en sağlam telefonlardan biri, üstelik modern bir akıllı telefondan estetik olarak hiçbir eksiği yok.

Bazı insanlar böyle cihazlar istiyor işte, göt cebine koyunca yamulan iPhone'dan bıkan adamı rahatça çekersin kendine. Ama yok, plastik kasalı tuşlu telefon üretelim, arkasına da bluetooth kulaklık koyalım. Çünkü neden olmasın?