Makaleler
1
Hocalarım daha önce konusunu açmıştım. HMD Global Nokia'nın isim hakkını aldığı günden beri eski model tuşlu telefonlarını yeniliyordu. Fakat artık HMD Global uzun zamandır unutulmuş olan Lumia serisini yenilemek için çalışmalarda bulunuyor.

HMD Nokia'nın yıllar önce çıkardığı Lumia 920'nin tasarımına benzeyen bir telefonu önümüzdeki günlerde satışa sunacak.

Telefonun ismi HMD Skyline
gsmarena_003 (1).webp

Bu telefonda 4900 mAh kapasiteli 33 watt hızlı şarj özellikli bir batarya bulunacak. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 destekleyen bu telefonun RAM kapasitesi 8 GB hafıza kapasitesi de 256 GB olması bekleniyor. 108 MP ana kamera, 32 MP de ön kamerası olacak. Bluetooth 5 destekleyen telefonun NFC gibi teknolojileri de barındıracak. Ekran boyutunu bulamadım fakat 120 Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekranlı bir telefon olacak📱

Kaynak:HMD Skyline runs Geekbench, confirms Snapdragon 7s Gen 2 chipset

Lumia 1020 kullanıyordum 2013-2017 arası. Windows Phone gerçekten güzeldi, ilerleseydi Android'e alernatif 3. bir OS olabilirdi. Ayrıca 1020'nin kamerası da muazzamdı. Çıkışından yıllar sonra bile rekabet eden bir cihaz yoktu.

HMD, eski Nokia kimliğini gerçek anlamda taşıyamaz ama o eski kalite anlayışını geri getirebilirlerse, kullanıcı kitlesi yaratabilirler. Yine de pazarda mücadele etmeleri zor. Türkiye'ye gelirse şans verebilirim. Yurt dışında tercih sebebim olacağını sanmam, onun yerine XR21 tercih ederim. En azından hala Nokia adını taşıyor ve rugged phone.

Skyline görünce aklıma Nissan Skyline geldi niyeyse :)

Android kullanacağı için çok da önemli bir alternatif değil gibi. Bu devirde Android pazarına giriş intihardır bence. Her segmentte çok ucuz alternatifler var.