Dreamshox 39

Üstün
Dostlar sürekli YT anasayfamda çıkmakta ben de merak ettim insanlar neden evine homelab kurmakta diye. Normal bir sunucu kurmaktan farkı nedir?

Dostlar sürekli YT anasayfamda çıkmakta ben de merak ettim insanlar neden evine homelab kurmakta diye. Normal bir sunucu kurmaktan farkı nedir?
Bildiğim kadarıyla vpn, oyun sunucusu, web sunucusu ve medya sunucusu gibi hizmetlerde kullanılıyor. Kendi ihtiyacına göre şekillendirebiliyorsun bazı programlarla arayüz de ekleyebiliyorsun.

Homelabin ev sunucusunda farkı bunu kurumsal bir hava içinde yapmaktır ve yaptıkları şeyde pi hole kurmaktan ibaret değil mesele r/homelab subredditinde evinde ISP altyapısı kurup İnternet satan bir eleman vardı.

Açık kaynak ve ücretsiz olduğu için aynı zamanda çok da zevkli, bir çok şeyi 6. nesil işlemciye sahip eski bilgisayarım ve ekranı kırık olduğu için kullanılamayan android telefonumu reklam engelleme, sanal bilgisayar, yedekleme, nvidia geforce now benzeri oyun oynama ve film/dizi/müzik yayını için kullanıyorum. Fiziki bir firewall edinebilirsem host ettiğim bu servisleri internete de açacam. Bunlar en basit şeyler, yukarıdakilerin haricinde yerel yapay zeka botları çalıştırmak, akıllı ev sistemleri yürütmek, web sitenizi yayınlamak yada dosyalarınızın formatını değiştirmek için de kullanabilirsiniz.

Ek olarak elektrik enerjisini kabarık bir fatura ve sunucunun bulunduğu odaya bolca gürültü ile ısıya dönüştürebilirsiniz. :D