Genesyss

Uzman
Selam dostlar, 390.000₺ bütçeye bir araba arıyoruz. Bizim için önemli şeyler masraf çıkarmasın, az yaksın, parçası pahalı olmasın, ağır hasar kaydı olmasın. Kısacası günümüz şartlarına uygun bir araba. Kafamda iki model var, birisi City ve birisi Getz. İkisi de aynı fiyat.
  • Getz 2011 model 1.5 crdı start değişensiz boyasız tramersiz 255.000 km
  • City 2006 model 1.4 Elite bel altı boyaları var 190.000 km (boyalı parça bilgisi resimlerde)
Kafamda City olmasının sebebi benzin LPG olup daha az yakması ve arıza çıkarırsa tamirinin daha ucuz olması sizin bu paraya bütçeniz nedir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250408_141524_sahibinden.webp
    Screenshot_20250408_141524_sahibinden.webp
    406,2 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeye aldığın her araba yüksek ihtimalle sorun çıkartacaktır. Öncelikle onu belirtmek gerekir. Hatcback Clio önerebilirim size. Motor gücü ve km olarak daha uyguna bulabilirsiniz.

Bu aracın elde patlama ihtimali çok yüksek gibi geldi hocam.

Benim öneriyi beğenmeyip aynı arabanın Hatchback'ini öneriyorsunuz.
1.5 dCi'ın ne zaman elde patladığı görülmüş? Seni beni gömer.

Clio'da da sırf modelli diye 1.2 motor alırsanız hayattan soğursunuz. Clio bakarsanız da 1.5 dCi bakın.

Son düzenleme:
Temiz bakıldığında 1.5 dCi'ın ölümsüz Japon motorlarından farkı yok. Renault'un en başarılı motorlarından birisi hele ki çok ekonomik yakıtı kokluyor. Parçası ucuz ve bakkalda bile vardır herhalde.
Benim öneriyi beğenmeyip aynı arabanın Hatchback'ini öneriyorsunuz.
1.5 dCi'ın ne zaman elde patladığı görülmüş? Seni beni gömer.

Clio'da da sırf modelli diye 1.2 motor alırsanız hayattan soğursunuz. Clio bakarsanız da 1.5 dCi bakın.
Km mesafesini kontrol eder misiniz?

Km mesafesini kontrol eder misiniz?
Yani siz modele değil de Km ye takıldınız. Bu bütçede Clio da 200 bin km civarı var hep. Bütçe çok düşük. Yüksek km alınacak mecburen. Yüksek km alınacaksa da sağlam motor alınmalı. CRDI motor da sağlamdır ama Getz'i genelde kadınlar kullandığı için çarpılmamış, boyanmamış tarafı olmuyor :d

Bu bütçeye aldığın her araba yüksek ihtimalle sorun çıkartacaktır. Öncelikle onu belirtmek gerekir. Hatcback Clio önerebilirim size. Motor gücü ve km olarak daha uyguna bulabilirsiniz.

Hocam sorun dediğiniz nasıl bir sorun yüksek bütçeli bir sorun mu?

Yani siz modele değil de km ye takıldınız. Bu bütçede Clio da 200 bin km civarı var hep. Bütçe çok düşük. Yüksek km alınacak mecburen. Yüksek km alınacaksa da sağlam motor alınmalı. Crdı motor da sağlamdır ama Getz'i genelde kadınlar kullandığı için çarpılmamış, boyanmamış tarafı olmuyor :d

Hor kullanmayıp bakımlarını zamanında yaptıysa 1.5 dCi bir o kadar daha gider. Tabii alınmadan önce sağlam bir ustaya baktırılmalı.

Aslında aklımda dizelden çok benzinli vardı tamir ve bakım masraflarının düşüklüğünden dolayı Hyundai Accent era (behzat. Ç kasa) da güzel bir opsiyon olur diye düşünüyorum.

Hocam 220 230k km ye kadar sıkıntı yok bu bütçeye 100k beklemiyorum Clio da güzel bir seçenek evet arada kaldım.