Çok çevirmeye maruz kalan bir araç. Scirocco, Tofaş, Leon, Ibiza, yapılı BMW F30 gibi araçlar da bu kategorideler. Ayrıca boyun 1.80 ve üstüyse önermem; 1.93 birisi olarak ayağım pedallar için çok uzun kaldı ve başım tavandan resmen taştı. 360 derece kamera gibi etrafı kolaçan ediyordum resmen. Son olarak temizini bulmanın en zor olduğu araç. İnsanlar yanlamayı deneyerek kaza yapıyor genelde.

Çok çevirmeye maruz kalan bir araç. Scirocco, Tofaş, leon, ıbiza, yapılı BMW F30 gibi araçlar da bu kategorideler. Ayrıca boyun 1.80 ve üstüyse önermem; 1.93 birisi olarak ayağım pedallar için çok uzun kaldı ve başım tavandan resmen taştı. 360 derece kamera gibi etrafı kolaçan ediyordum resmen. Son olarak temizini bulmanın en zor olduğu araç. İnsanlar yanlamayı deneyerek kaza yapıyor genelde.

Peki sonradan satabildiniz mi hocam? Ve ne kadar kullandınız ne kadara almıştınız?

Peki sonradan satabildiniz mi hocam? Ve ne kadar kullandınız ne kadara almıştınız?
Ben sahip olmadım ama binmiştim birkaç kez. Kullanışsızlığı aklımda kaldı İstanbul içinde açıkçası. Dediğim gibi çok küçük kaldı araç bana göre ve hiçbir şeyin pozisyonu dahi ayarlanamıyor ağırlık merkezi bozulmasın diye, tamamen pist odaklı üzerinde çalışılmış bir araç. Rahatlık namına hiçbir şey yok. Bir de parlak asfaltta araç da küçük olduğu için gaz verince kayıyor. Şase geometrisi de kaymaya müsait değil ve de torku çok az, yanlaması çok zor olan bir araç. Arka geldi mi bu yüzden toplaması sıkıntı olabiliyor.

Hayalin varsa öneririm, sonrasında satarsın. Eline geçen parayla Audi'lere, BMW'lere falan bakarsın satınca da. Piyasası olan bir araç, her gencin aklında bir kez hayal olmuş bir araç. Ha ama bana göre krediyle araç almak, hele son üretiminin üzerinden 15-20 sene geçen bir aracı almak pek doğru değil. Hele faizler bu seviyelerdeyken. Enflasyon olsa bile yıllar boyu, satmış olsan dahi, bu araç için yıllarca emek vereceksin. Yine de karar senin, YTD.

Uzun yıllardır bu işin içinde biri olarak tavsiye etmem; bu arabanın temizini bulman çok zor. Çok temizleri genelde satışta olmuyor zaten, işin biraz zor. Arkadaşlar neden almaman gerektiğine dair birçok konuda güzel yorumlar yapmışlar.

Güzel hayal; ama Türkiye gerçeklerini unutmamak lazım.

Uzun yıllardır bu işin içinde biri olarak tavsiye etmem; bu arabanın temizini bulman çok zor. Çok temizleri genelde satışta olmuyor zaten, işin biraz zor. Arkadaşlar neden almaman gerektiğine dair birçok konuda güzel yorumlar yapmışlar.

Güzel hayal; ama Türkiye gerçeklerini unutmamak lazım.
Aslında çok temiz olmasına gerek yok benim için 1 sene hevesimi alsam yeter, ama dedikleri gibi o kadara değmez.