Bütçe
18.500 TL

egemen_o7

Uzman
Honor 400 almayı planlıyorum ama uzun ömürlülüğe önem veren biri olarak RAM çok fark yaratır mı bilemiyorum. 8 vs 12 RAM karşılaştırmasında 4-5 seneye çok bir fark olur mu?
OYUN hiç OYNAMAM, sadece standart uygulamalar. RAM farkı çok olmayacaksa ekstra ₺5.000 vermek istemem şu an.

12 GB Honor için daha iyi olur.
Ekstra öneri yaparsam A56 olur. Aralarındaki fark ise:
A56 daha iyi işlemciye, daha iyi yazılıma ve malzeme kalitesine sahip.
Honor 400 ise batarya, ufak olması ve ana kamerada iyi olması.
Yani kısa dönemde Honor'daki 8 GB RAM üzmez ama uzun dönemde üzebilir.

+256 GB ve +4 GB için 5 bin TL fark çok değil. 12-512 olan da alınabilir ama Honor 400 zaten çok güçlü bir cihaz değil, vermek istemiyorsanız ya da bütçeyi zorlayacaksa 8-256 alabilirsiniz çok da önemli değil, kafaya takmayın yani.

Ömür olarak pek bir şey fark edeceğini düşünmüyorum.

+256 GB ve +4 GB için 5 bin TL fark çok değil. 12-512 olan da alınabilir ama Honor 400 zaten çok güçlü bir cihaz değil, vermek istemiyorsanız ya da bütçeyi zorlayacaksa 8-256 alabilirsiniz çok da önemli değil, kafaya takmayın yani.

Ömür olarak pek bir şey fark edeceğini düşünmüyorum.
Ömüre çok katkısı olmayacak diyorsanızz ki sanırım S24FE veya A56'nın 128/8 GB hallerini alan koca bir sürü insan da böyle düşünüyordur dersek İşi Honor 400 8/256 ile kapatıp beni cezbeden pil, ekran, kamera üçlüsüne dayanmak güzel bi seçenek olur gibi..

Yalnızz hocam Honor 400'ün iŞLEMCİ üzer mi bundan 2-3 sene sonra? üzerse A56 5g yolunu gözetirim. Dediğim gibi oyunla fln alakam yoktur. Sadece uzun süren rahat bir kullanım istiyorum bir telefondan genel beklentim olarak.

Ömüre çok katkısı olmayacak diyorsanızz ki sanırım S24 FE veya A56'nın 128/8 GB hallerini alan koca bir sürü insan da böyle düşünüyordur dersek İşi Honor 400 8/256 ile kapatıp beni cezbeden pil, ekran, kamera üçlüsüne dayanmak güzel bir seçenek olur gibi.

Yalnızz hocam Honor 400'ün iŞLEMCİ üzer mi bundan 2-3 sene sonra? Üzerse A56 5G yolunu gözetirim. Dediğim gibi oyunla falan alakam yoktur. Sadece uzun süren rahat bir kullanım istiyorum bir telefondan genel beklentim olarak.

Honor ile Samsung yazılımı ayrı. Samsung'un 8 GB ile Honor'un 8 GB ı bir değil.
Honor'un işlemci günlük kullanımda üzmez. Ufak telefon istiyorsan alacağın tek telefon o şu an.

Honor 400 almayı planlıyorum ama uzun ömürlülüğe önem veren biri olarak RAM çok fark yaratır mı bilemiyorum. 8 vs 12 RAM karşılaştırmasında 4-5 seneye çok bir fark olur mu?
OYUN hiç OYNAMAM, sadece standart uygulamalar. RAM farkı çok olmayacaksa ekstra ₺5.000 vermek istemem şu an.
A56’da bakabilirsiniz.

Samsung’un yazılımı Ram’i dengeliyor iyi bir şekilde.

Honor 8/256 alabilirsiniz, üzmez. 3 yıl Android, 3 yıl güvenlik güncellemesi garantisi var. Android 15 ile çıktı. 16, 17, 18'i alır. Android 18 uygulama desteği bitene kadar kullanılabilir.