Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
Artık unutulmadın.
Phone (2a)... Kendim de yakın zamanda aldım, iade edecektim ancak uygun fiyata mâl ettiğim için vazgeçtim. Community'de de elden geldikçe yardımcı oluyorlar.
Bu arada Nothing Çin markası değil. İngiltere merkezli, ancak üretim yeri Çin. Sırf bundan dolayı Çin malı olmuyor, tıpkı Apple'ın Çin'de üretim yapmasına rağmen ABD menşeli marka olarak kabul edilmesi gibi...
Alternatif olarak A55 öneririm.
Bu arada Nothing Çin markası değil. İngiltere merkezli, ancak üretim yeri Çin. Sırf bundan dolayı Çin malı olmuyor, tıpkı Apple'ın Çin'de üretim yapmasına rağmen ABD menşeli marka olarak kabul edilmesi gibi...
Alternatif olarak A55 öneririm.
- Makaleler
- 9
Nothing Phone 2a. İşlemcisinin MTK olması geride kalıyor.
Tabii dediğim yanlış anlaşılmasın, Honor 90 kesinlikle kötü değil. Hatta fiyatıyla çok tehditkâr duruyor o bant için (@Oreki
). Kendisindeki SoC performans olarak A55'teki E1480'e yakın. Mesela Phone (2a) Multi Core'da A55 ve Honor 90'dan bi'tık geride (2+6 çekirdek dizilimi nedeniyle), Single Core'da çok yakınlar.
Ben biraz da Stock Android ve markaya destek olmak için aldım da denilebilir
.
Ben biraz da Stock Android ve markaya destek olmak için aldım da denilebilir
- Makaleler
- 1
Bunun yenisi çıktı.Sony Xperia 1 V - Full phone specifications
www.gsmarena.com
Bence bu. Çünkü:
Eki Görüntüle 53111
Yes.
İsimbulamajim
Üstün
Ekliyorum 16500 TL' e Samsung S21 FE 2. Nesil Snapdragon. Snapdragon 888 işlemcisi var ve kamerası mükemmel. Kamerası düz S21' den bile daha iyi.Sizce hangisi? Benim oyum Phone 2A'ya olurdu.
(Aynı fiyat bandında değil, biliyorum. Karşılaştırmak istedim.)
- Makaleler
- 4
Normalde ben Nothing cihazlari hos bulurum ama 2A bunlarin icine girmiyor, sebebi kisisel oldugu icin girmeyecegim oraya hic.
Iki cihaz arasinda goze carpan ilk fark kamerada var, Honor 90'nin en buyuk eksikligi olan OIS 2A'da bulunuyor, bunun haricinde ana kamera sensorleri ikisinin de Samsung uretimi, Honor 90'da 200 MP HP3 var iken 2A'da 50 MP GN9 var. HP3 boyut olarak biraz daha buyuk bir sensor bu da teknikte sensorun kendi icine alabilecegi isigin daha fazla olmasi demek, bu los isik ortaminda ustunluk saglayabilir, genel olarak bakildiginda ana kamerada bir ustunluk yok. Is diger kameralara geldiginde 2A'nin yanlis hatirlamiyorsam diger lenslerinin hicbirinde macro cekim yok (eger yanlissa uyarin), Honor 90'da macro cekim yapabiliyorsunuz ve performansi gayet iyi.
SoC kismina girdigimizde CPU bakimindan sentetik testlerde birbirlerine yakinlar ki biri digerinden ustun olsa bile zaten o farki gundelik kullanimda goreceginizi sanmiyorum ama is GPU kismina geldiginde 7200 Pro aradaki farki aciyor, orta ve ust tier MTK SoC'lerinin GPU'lari genelde guclu oluyor zaten sasirtmiyor beni o yuzden.
OS kismi yine kisisel bana kalirsa, iki OS'de oldukca sade cunku birinin digerinden tamamen ustun olabilecek bir seyi yok. Hosunuza gideni tercih edin.
Honor 90'da mono hoparlor olup 2A'da bunun stereo olmasi gibi konular da yine kisisel seyler, ben direkt ustun ya da degil demiyorum bu yuzden, hoparlor ile isi olmayanlar da olur.
Ikisi arasinda bir tercih yapacak olsaydim Honor 90'i alirdim sebebi ise OS tasariminin bana daha hos gelmesi, teknik bakimdan belki 2A ustun olabilir evet ama gun sonunda is sizin kullaniminizda bitiyor, bu kadar para verdikten sonra kullanacaginiz sey hosunuza gitmediginde sizde biraktigi his hos olmaz degil mi?
Iki cihaz arasinda goze carpan ilk fark kamerada var, Honor 90'nin en buyuk eksikligi olan OIS 2A'da bulunuyor, bunun haricinde ana kamera sensorleri ikisinin de Samsung uretimi, Honor 90'da 200 MP HP3 var iken 2A'da 50 MP GN9 var. HP3 boyut olarak biraz daha buyuk bir sensor bu da teknikte sensorun kendi icine alabilecegi isigin daha fazla olmasi demek, bu los isik ortaminda ustunluk saglayabilir, genel olarak bakildiginda ana kamerada bir ustunluk yok. Is diger kameralara geldiginde 2A'nin yanlis hatirlamiyorsam diger lenslerinin hicbirinde macro cekim yok (eger yanlissa uyarin), Honor 90'da macro cekim yapabiliyorsunuz ve performansi gayet iyi.
SoC kismina girdigimizde CPU bakimindan sentetik testlerde birbirlerine yakinlar ki biri digerinden ustun olsa bile zaten o farki gundelik kullanimda goreceginizi sanmiyorum ama is GPU kismina geldiginde 7200 Pro aradaki farki aciyor, orta ve ust tier MTK SoC'lerinin GPU'lari genelde guclu oluyor zaten sasirtmiyor beni o yuzden.
OS kismi yine kisisel bana kalirsa, iki OS'de oldukca sade cunku birinin digerinden tamamen ustun olabilecek bir seyi yok. Hosunuza gideni tercih edin.
Honor 90'da mono hoparlor olup 2A'da bunun stereo olmasi gibi konular da yine kisisel seyler, ben direkt ustun ya da degil demiyorum bu yuzden, hoparlor ile isi olmayanlar da olur.
Ikisi arasinda bir tercih yapacak olsaydim Honor 90'i alirdim sebebi ise OS tasariminin bana daha hos gelmesi, teknik bakimdan belki 2A ustun olabilir evet ama gun sonunda is sizin kullaniminizda bitiyor, bu kadar para verdikten sonra kullanacaginiz sey hosunuza gitmediginde sizde biraktigi his hos olmaz degil mi?
Son düzenleme:
@Yuki 2a'daki GN9'un boyutu 1/1.56" iken HP3 1/1.4".
GN2'yi Xiaomi 11 Ultra gibi cihazlarda gorduk, cok daha buyuk bir sensor.
Panel kalitesi noktasinda Honor 90 bariz onde bir cihaz. Ekran deneyiminde rahat kazaniyor.
Bataryada 2a galip gelir diye dusunuyorum. Honor'in 66W destegi dengeler.
CPU'lari ayni ayarda, GPU'da 7200 lehine %30 guc farki var.
Phone 2a'nin 128 GB modelinde UFS 2.2, Honor 90'da ise yuksek ihtimalle UFS 3.1 var. Su anda fiyatlardan bihaberim Phone 2a'nin 256 GB versiyonunun fiyatina goz atin.
Kamera noktasinda sensor farkini dusuk isik cekimleri haric hissetmek pek kolay degil, ustelik 90'da OIS de yok. Bu sebepten ana kamerada kimseye puan vermiyorum.
UW kamerada 2a, selfie'de ise Honor one geciyor.
Benim secimim ekran deneyimi icin Honor 90 olurdu.
GN2'yi Xiaomi 11 Ultra gibi cihazlarda gorduk, cok daha buyuk bir sensor.
Panel kalitesi noktasinda Honor 90 bariz onde bir cihaz. Ekran deneyiminde rahat kazaniyor.
Bataryada 2a galip gelir diye dusunuyorum. Honor'in 66W destegi dengeler.
CPU'lari ayni ayarda, GPU'da 7200 lehine %30 guc farki var.
Phone 2a'nin 128 GB modelinde UFS 2.2, Honor 90'da ise yuksek ihtimalle UFS 3.1 var. Su anda fiyatlardan bihaberim Phone 2a'nin 256 GB versiyonunun fiyatina goz atin.
Kamera noktasinda sensor farkini dusuk isik cekimleri haric hissetmek pek kolay degil, ustelik 90'da OIS de yok. Bu sebepten ana kamerada kimseye puan vermiyorum.
UW kamerada 2a, selfie'de ise Honor one geciyor.
Benim secimim ekran deneyimi icin Honor 90 olurdu.
- Makaleler
- 4
@Yuki 2A'daki GN9'un boyutu 1/1.56" iken HP3 1/1.4"
Kafa ucmus benim GN9'u 2 diye gormusum nasıl olduysa uyardigin icin sağ ol duzenlerim simdi.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-