6191

Uzman
Makaleler
1
Merhaba, 6 aydır vücut geliştirme ile ilgileniyorum. İyi denebilecek bir vücut oluşturdum fakat ilk zamanlara göre gelişimim yavaşladı. Mevcut görüntü artık yeterli gelmiyor. Çok düşük dozlarda doktor kontrolünde Growth gibi takviyelere başlamayı düşünüyorum. Hastanede bunun için hangi poliklinikten destek almam gerekiyor?

Not: Bu takviyelerin oluşturabileceği zararların bilincinde ve farkındayım.

Beğenmedim attım diye kızmayacaksın öncelikle. Gencecik çocuklarsınız, gereksiz şeyler uğruna sağlığınızdan olmayın. Efendi efendi yapın sporunuzu, yapın diyetinizi, sağlıklı bir şekilde geliştirin vücudunuzu. Doğal olarak belli bir noktaya kadar gelişiyor olabilir vücudumuz, ancak bu yetersiz veya çok az bir gelişim değil. Bakış açınızı değiştirin. Sosyal medyada gördüğünüz veya salonlarda gördüğünüz "sağlıksız" vücutlara özenmeyin. Hiçbirinin sürdürebilir bir yanı yok.

İstediğin kadar zararların bilincinde ve farkındayım de, değilsin. Bizim yaşlara gelince anlamaya başlıyorsunuz sağlığın kıymetini.

6 ay çok erken hormon takviyesi için vücutta kas hafızası bulunur bunların yerine oturması için en az 1 yıl ortalama 2 yıl düzenli vücut geliştirme yapman gerekir ki benim de bizzat yaşadığım ve çevremde de gördüğüm durum budur istediğin kadar aynı kiloda 3 yıl boyunca kal veya kilo arttır yine de vücudun 3 yıldan sonra gelişmeye ve güçlenmeye başlıyor. 2 yıl zaten alıştırma ve yerine oturtma sürecidir. Yani en az 2 yıl boyunca düzenli spor yapmadan hormon takviyesi almanın bir mantığı yok. Kaldı ki istersen 10 yıllık vücut geliştirmeci ol yine hormon takviyesi, steroid, anabolik ürünlerin faydası yok zararı var. Sen zannediyor musun bu vücut gelistirmecilerin hepsi sağlıklı? Hayır elbette. Dışları güzel içleri kötü. Kalp krizi riskini artıyor, kısırlık ve libido sorunları artıyor, kalp büyümesi karaciğer sorunları sindirim sorunları artıyor. Psikolojik sorunlarından bahsetmiyorum bile. Steroid 1 kere yapıp bırakacağın bir şey değil zaten yine yapacaksın, neticede doğru beslenme, antrenman ve iyi ayarlanmış dozda Steroid'le 3-10kg arası kas artışı, belirgin vücut hacim büyümesi, sürekli pump ve sertlik hali görülür. Ancak bunlar sana zarar verir. Hiç bulaşma derim.

6 ay çok erken hormon takviyesi için vücutta kas hafızası bulunur bunların yerine oturması için en az 1 yıl ortalama 2 yıl düzenli vücut geliştirme yapman gerekir ki benim de bizzat yaşadığım ve çevremde de gördüğüm durum budur istediğin kadar aynı kiloda 3 yıl boyunca kal veya kilo arttır yine de vücudun 3 yıldan sonra gelişmeye ve güçlenmeye başlıyor. 2 yıl zaten alıştırma ve yerine oturtma sürecidir. Yani en az 2 yıl boyunca düzenli spor yapmadan hormon takviyesi almanın bir mantığı yok. Kaldı ki istersen 10 yıllık vücut geliştirmeci ol yine hormon takviyesi, steroid, anabolik ürünlerin faydası yok zararı var. Sen zannediyor musun bu vücut gelistirmecilerin hepsi sağlıklı? Hayır elbette. Dışları güzel içleri kötü. Kalp krizi riskini artıyor, kısırlık ve libido sorunları artıyor, kalp büyümesi karaciğer sorunları sindirim sorunları artıyor. Psikolojik sorunlarından bahsetmiyorum bile. Steroid 1 kere yapıp bırakacağın bir şey değil zaten yine yapacaksın, neticede doğru beslenme, antrenman ve iyi ayarlanmış dozda Steroid'le 3-10kg arası kas artışı, belirgin vücut hacim büyümesi, sürekli pump ve sertlik hali görülür. Ancak bunlar sana zarar verir. Hiç bulaşma derim.

Tarikat gibidir bunlar. Arkadaşı da yoklamışlar herhalde. Tecrübesiz ve mantıklı insanın ilk aklına doktor geliyor tabii. Ne bilsin birbirine vurdurduklarını...

Fiziksel ve hormonsal olarak geriligin yoksa hiçbir doktor sana yardimci olmaz(tanidik varsa is degisir bilgim yok).
Ek olarak 6 ay erken de olabilir ama kisiden kisiye degisir. Total 400kg civari yapabilecek guce eristiginde bu arayislara girmen daha iyi olur.