Hostes olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cakiiiiiii3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 582

cakiiiiiii3

Uzman
YKS açıklandı, istediğim gibi bir sonuç gelmedi. Ben de iş aradım biraz. 4-5 tane ön lisans bölümü yazdım ve en çok begendiklerimden biri bu oldu. Internette baktım dil istiyorlar, ki bende var dil. Yani çok yok ama gelistiririm, orta diyelim. Boy 1.83 biraz gobek var. Onlar da gidiyor, por yapıyorum. Sizce nasıl bir iştir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence saygın bir iş, maaşı iyi. Yurt disina gitme imkanı olur. Ama tabi bunun dezavantajlarida var mesela surekli ucuyorsun sonucta. Ucmayi severim bir ara tum hostes ilanlarina basvurmustum ama olmadi. Secim sizin.

Özellikle bekarsanız, kabin memurluğu değerlendirilebilir bir meslek. Hem maddi açıdan kazanç sağlayabilir, hem de birkaç yıl içinde neredeyse görmediğiniz ülke kalmaz. Elbette bu işin yorucu ve zaman zaman yıpratıcı tarafları da var. Uzun uçuşlar, değişen saat dilimleri, sürekli ayakta olmak gibi. Ancak zamanla uçmaktan sıkılırsanız havacılık sektöründe edindiğiniz tecrübe sayesinde yerdeki pozisyonlara geçiş yapma şansınız da olur.

Ancak dikkat etmeniz gereken önemli bir nüans İngilizce. THY için konuşacak olursak sizi dynEd gibi sistemlerle dil seviyenizi ölçen sınavlara tabi tutuyor. Yazılı sınavların ardından sözlü mülakatlar da geliyor. Bu yüzden sürece başlamadan önce dil seviyenizi geliştirmeniz önemli. Ama genel olarak dil bariyerini aştıktan sonra bu meslek hem kariyer hem de hayat tecrübesi açısından oldukça tatmin edicidir. İşin içinde olan birisi olarak yazıyorum.

Merhaba dostum, İstanbul Topkapı Üniversitesi'nde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri okuyorum, 2. sınıfım. Havayolları ile anlaşmalı bir okula sahibim. Bölüm gerçekten önü açık bir meslek ama öyle çalışmadan olmuyor tabii. Dersler basit, önemli olan temel eğitim sertifikasına sahip olmak. Bu bölümü seçersen, SHGM onaylı hastaneden sağlık raporu alman gerek. Bazı testlerden geçiyorsun, ona göre okula alıyorlar. İngilizceyi çok çok iyi bilmen lazım. Tek de İngilizce ile sınırlı kalmıyor, bu bölümde daha farklı diller de bilmen gerek. THY'ye girersen maaşın en az 100K, gayet mantıklı bir meslek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinize teşekkürler öncelikle

Bende ya istanbul disi yada sizin gittiğiniz yere bursla gidebilirim. İngilizcem neredeyse b1 seviyesinde ve dil ogrenebilirim. Bilgisayar programcılığı mi yoksa bu bölüm mü desem galiba cevap belli

Bilgisayar programciligi gibi bir hata yapma issiz kalma durumun cok yuksek. Alimlar sinirli ve alim yapildigi zaman diger bolumlerle aliniyor en az 85 puanla atamalar oluyor.

Bu testler tam olarak nedir ? Gözlük kullanmak sorun olur mu ?

@nowx hocam merhaba topkapi universitesi nasıl genel anlamda ? Ben %50 bursla geleceğim eğer bu uniyu tercih edersem bir bilginiz var mı burs fiyatları veya bursla ilgili ?

İngilizcende iyi bizim bölüme gelsen iyi olur yurt dışıda gezersin dersen ben kendimi geliştireceğim buyur gel ben çok memnunum bölümümden.

%50 bursla girdin ilk 3 tercih indiriminde var okula ziyaret ettin bu tanıtım günlerinde oradan da indirim geliyor sana %75 oldu gözlük kullanmanın bir sakıncası yok o hastane raporunda yazıyor zaten gözlük kullanmak vs renk körlüğün yoksa sıkıntı yok.

O %25 ek topkapi için var mı? Ve ne zaman bitiyor ?

Ve teşekkür ederim. Tercihim %95 topkapi olacak ve uni hayatım boyunca full asilacagim ingilizceye hatta Arapça fraansizca gibi dillerinde en azından a1 a3 ye kadar bakmayı planlıyorum.

@nowx siz burslu mu girdiniz bölüme? Geçen senenin fiyatı ney di ? Bir de staj oluyor mu herhangi bir hava şirketiyle anlaşma var mı? Veya okul ek ücret cikaricak şeyler yaptırıyor mu ?

Son düzenleme:

%20 ilk 3'e yazarsan %5 ise tanıtım günlerinde ziyarete gidince alıyorsun hazırlık okuduğum zaman 2023-2024 50000TL 2024-2025 84000 2025-2026 115000TL para ödedim.

THY vs pegasus ile anlaşmalı ek masraf sadece bu bölüme girmek için shgm onaylı hastaneden sağlık raporu almak gerekiyor şu anki ücreti bilmiyorum 2023'te 8400 TL para ödedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…