Ki biraz araştırma yapınca Türkiye'de garanti servislerinin ne kadar kötü olduğunu herkes öğreniyor bu yüzden yapmaya cesareti olan kendi yapıyor yapamayan da özele gönderiyor.
Yapmayı dene, zararı olmaz ama beklentin güvenilir gelir elde etmek gibi bir şey olmasın.
Attığım YouTube kanalını izleyebilirsiniz. Evet orası farklı bir ülke ama oradaki gelişmeler belirli bir zaman sonra buraya geliyor. Kısaca artık kullanıcı dostu, tamir edilebilir ürünler üretmiyor firmalar, yedek parça temin etmiyorlar. Dolayısıyla tamirci olarak sizin tamir edebileceğiniz ürün sayısı azalıyor. Eskiden firmalardan ekran, kasa, klavye hatta anakart temin edip tamirini yapabilir iken şu an firmalardan klavye temini bile zor oluyor. Temin etsen dahi sana perakende fiyatından sattıkları için yetkili servisler ile benzer fiyat vermen gerekiyor. O zaman da maliyet sorunu oluşuyor, sen aynı fiyata yapıyorsan insanlar niye yetkili servis yerine seni tercih etsin?
Yine de ülkemizdeki insanların teknolojik bilgisizliğini ve öz güven eksikliğini düşününce tabii ki iş yaparsınız ama bu dediğim kitle Home-Office çalışan birisine güvenmez. Dükkanı olan bir esnaf bulurlar ve onunla iş yaparlar.
Haklısınız evet kendime insanlara güven verecek referanslar ve videolar bulundurup 3 5 kişi çekebilsem yeter zaten dediğim gibi eve ekmek getirme amacıyla düşünmüyorum.
Ayrıca ben https://youtube.com/@teknocomnotebook?si=5IOcRt3DqA5HwpIF
Bu kanalı takip ediyorum işinde çok iyi olan birisi eğitim setini de bu arkadaştan almayı planlıyorum özellikle MacBook bakım/onarım kısmını öğrenmek istiyorum.
İnan bana garantili servisler ne kadar kötüyse garantisizler de bir o kadar kötü ve tokatçıydı. Bu yüzden kendi kendilerini bitirdiler.Ki biraz araştırma yapınca Türkiye'de garanti servislerinin ne kadar kötü olduğunu herkes öğreniyor bu yüzden yapmaya cesareti olan kendi yapıyor yapamayan da özele gönderiyor.
Geçen işim düştü, laptopa ihtiyacım olduğu için Haritalar'dan yorumlara vs. Bursa'da en iyi dedikleri yere götürdüm, görüntü gelmiyor diye. Adamlar ekran kartı değişecek, 25 bin TL masraf var dediler. 3 farklı yer gezdikten sonra 3.adam "ekran gitmiş, 360Hz olduğu için bendeki 144Hz'ler uymuyor, sizin adınıza servise yollarım anlaşmalıyız daha hızlı olur" dedi, 1 haftaya hallolduİnan bana garantili servisler ne kadar kötüyse garantisizler de bir o kadar kötü ve tokatçıydı. Bu yüzden kendi kendilerini bitirdiler.
Geçen işim düştü, laptopa ihtiyacım olduğu için Haritalar'dan yorumlara vs. Bursa'da en iyi dedikleri yere götürdüm, görüntü gelmiyor diye. Adamlar ekran kartı değişecek, 25 bin TL masraf var dediler. 3 farklı yer gezdikten sonra 3.adam "ekran gitmiş, 360Hz olduğu için bendeki 144Hz'ler uymuyor, sizin adınıza servise yollarım anlaşmalıyız daha hızlı olur" dedi, 1 haftaya halloldu![]()