Ki biraz araştırma yapınca Türkiye'de garanti servislerinin ne kadar kötü olduğunu herkes öğreniyor bu yüzden yapmaya cesareti olan kendi yapıyor yapamayan da özele gönderiyor.

Attığım YouTube kanalını izleyebilirsiniz. Evet orası farklı bir ülke ama oradaki gelişmeler belirli bir zaman sonra buraya geliyor. Kısaca artık kullanıcı dostu, tamir edilebilir ürünler üretmiyor firmalar, yedek parça temin etmiyorlar. Dolayısıyla tamirci olarak sizin tamir edebileceğiniz ürün sayısı azalıyor. Eskiden firmalardan ekran, kasa, klavye hatta anakart temin edip tamirini yapabilir iken şu an firmalardan klavye temini bile zor oluyor. Temin etsen dahi sana perakende fiyatından sattıkları için yetkili servisler ile benzer fiyat vermen gerekiyor. O zaman da maliyet sorunu oluşuyor, sen aynı fiyata yapıyorsan insanlar niye yetkili servis yerine seni tercih etsin?

Yine de ülkemizdeki insanların teknolojik bilgisizliğini ve özgüven eksikliğini düşününce tabi ki iş yaparsınız ama bu dediğim kitle home-office çalışan birisine güvenmez. Dükkanı olan bir esnaf bulurlar ve onunla iş yaparlar.

Yapmayı dene, zararı olmaz ama beklentin güvenilir gelir elde etmek gibi bir şey olmasın.

Dediğim gibi yazın yapacağım garsonluk gibi bir iş olmak yerine 2 ay çıraklık yaparım o paranın bir kısmını eğitime ayırıp zamanla üniversitede cebime harçlık büyüdükçe faturalarımı veya küçük masraflarımı ödeyebilen bir hobi olsun istiyorum sadece. Ayda 10 bin TL kazanmanın üstünde bir beklentim yok zaten.

Attığım YouTube kanalını izleyebilirsiniz. Evet orası farklı bir ülke ama oradaki gelişmeler belirli bir zaman sonra buraya geliyor. Kısaca artık kullanıcı dostu, tamir edilebilir ürünler üretmiyor firmalar, yedek parça temin etmiyorlar. Dolayısıyla tamirci olarak sizin tamir edebileceğiniz ürün sayısı azalıyor. Eskiden firmalardan ekran, kasa, klavye hatta anakart temin edip tamirini yapabilir iken şu an firmalardan klavye temini bile zor oluyor. Temin etsen dahi sana perakende fiyatından sattıkları için yetkili servisler ile benzer fiyat vermen gerekiyor. O zaman da maliyet sorunu oluşuyor, sen aynı fiyata yapıyorsan insanlar niye yetkili servis yerine seni tercih etsin?

Yine de ülkemizdeki insanların teknolojik bilgisizliğini ve öz güven eksikliğini düşününce tabii ki iş yaparsınız ama bu dediğim kitle Home-Office çalışan birisine güvenmez. Dükkanı olan bir esnaf bulurlar ve onunla iş yaparlar.

Haklısınız evet kendime insanlara güven verecek referanslar ve videolar bulundurup 3 5 kişi çekebilsem yeter zaten dediğim gibi eve ekmek getirme amacıyla düşünmüyorum

Ayrıca ben https://youtube.com/@teknocomnotebook?si=5IOcRt3DqA5HwpIF
Bu kanalı takip ediyorum işinde çok iyi olan birisi eğitim setini de bu arkadaştan almayı planlıyorum özellikle MacBook bakım/onarım kısmını öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Haklısınız evet kendime insanlara güven verecek referanslar ve videolar bulundurup 3 5 kişi çekebilsem yeter zaten dediğim gibi eve ekmek getirme amacıyla düşünmüyorum.

Ayrıca ben https://youtube.com/@teknocomnotebook?si=5IOcRt3DqA5HwpIF
Bu kanalı takip ediyorum işinde çok iyi olan birisi eğitim setini de bu arkadaştan almayı planlıyorum özellikle MacBook bakım/onarım kısmını öğrenmek istiyorum.

Laptopu dediğiniz basit şeyler ile tamir ettirecek kişi ya çocuktur ya da orta yaş üstü ve teknolojiden anlamayan daha bağnaz kafalı birisidir. Yok internetten paylaşım yok referans yok video bunlar tutacak şeyler değil. Adam çıkacak sokağa burada bilgisayarcı kim var diyecek hadi en teknolojik olan adam Google haritalardan bakıp bulsun gidecek ona teslim eder. Rastgele bir yerde evinde tamir eden çocuğa ürünü emanet etmez. Hadi fiyatı çok kırdınız öyle böyle aldınız laptopu, aksilik üründe bir sıkıntı oldu örneğin kısa devre ve laptopu yaktınız. Hop ne oldu -₺50.000. Değdi mi? Değmedi.

Attığınız adam gibi "eğitim seti" satan kişiler ise şarlatandır. Böyle bir piyasa yok, buraya eleman yetiştirmeye ihtiyaç yok. Kimse sana sınırlı sayıda bulunan balığı tutmayı öğretmez hocam eğer öğretiyorlarsa demek ki orada balık yoktur. Bu 20 yıl önce "anket doldur para kazan rehberi" satanlarda da böyleydi 15 yıl önce e-ticaret rehberi satanlarda da öyleydi 5 yıl önce drop-shipping veya kripto "guruluğu" rehberi satanlarda da böyle.

Zaten web sitelerindeki eğitim yazısını okudum o kadar özenmeden, baştan savma yazılmış bir yazı ki 9. sınıfa giden kardeşim daha düzgününü yazar. Paranızı bu tür şeylerde ziyan etmeyin. Emeğinizi sömürecek "çıraklık" vb. saçma şeylere de girişmeyin.

Home Office bu işi yapman için direkt insanlar ile çalışman zor, insanar dükkanı olmayan birine bilgisayar göndermek istemez. Belki şunu yapabilirsin, tanıdık bir bilgisayarcıya gidip oraya gelen laptopları ufak bir ücret karşılığı eve götürüp yapıp geri verebilirsin.

Ki biraz araştırma yapınca Türkiye'de garanti servislerinin ne kadar kötü olduğunu herkes öğreniyor bu yüzden yapmaya cesareti olan kendi yapıyor yapamayan da özele gönderiyor.
İnan bana garantili servisler ne kadar kötüyse garantisizler de bir o kadar kötü ve tokatçıydı. Bu yüzden kendi kendilerini bitirdiler.

İyi bir yerde dükkanın yoksa, sosyal medyayı aktif kullanamıyorsan düşünme bile. Ayrıca bu işten öyle formatla para kazanılmaz, menteşe, mümkünse board tamiri, panel değişim ve daha bir sürü kategoride kendini iyi seviyeye getirmelisin. Bunu yapman için de eğitim alman gerekiyor ki burada kursla eğitim gibi saçmalıklardan bahsetmiyorum.

Akan bir dükkanda işe gireceksin, en az 2 sene ustalaşacaksın ki öyle girişeceksin.

İnan bana garantili servisler ne kadar kötüyse garantisizler de bir o kadar kötü ve tokatçıydı. Bu yüzden kendi kendilerini bitirdiler.
Geçen işim düştü, laptopa ihtiyacım olduğu için Haritalar'dan yorumlara vs. Bursa'da en iyi dedikleri yere götürdüm, görüntü gelmiyor diye. Adamlar ekran kartı değişecek, 25 bin TL masraf var dediler. 3 farklı yer gezdikten sonra 3.adam "ekran gitmiş, 360Hz olduğu için bendeki 144Hz'ler uymuyor, sizin adınıza servise yollarım anlaşmalıyız daha hızlı olur" dedi, 1 haftaya halloldu :D

Geçen işim düştü, laptopa ihtiyacım olduğu için Haritalar'dan yorumlara vs. Bursa'da en iyi dedikleri yere götürdüm, görüntü gelmiyor diye. Adamlar ekran kartı değişecek, 25 bin TL masraf var dediler. 3 farklı yer gezdikten sonra 3.adam "ekran gitmiş, 360Hz olduğu için bendeki 144Hz'ler uymuyor, sizin adınıza servise yollarım anlaşmalıyız daha hızlı olur" dedi, 1 haftaya halloldu :D

Tam olarak bu sebeplerden kendini bitiren, en tokatçı meslek grubudur.

Ben sana daha iyi bir hikaye anlatayım; tokatçılık cenneti yazıcıoğlu'na teyzem bilgisayarını götürüyor. Windows işletim sistemi kurmuşlar sistem patlamış, diskte işletim sistemi gözükmüyor. Benim de o esnada dükkanda 8 tane müşterim var. Dedim ki kendim götüreyim, sonuçta ücret almadan yeniden kurmaları lazım değil mi?

Gittim, bunu yeniden kuralım, patlamış dedim. Bilgisayarı açıyor gözümün önünde, BIOS'a falan giriyor. Dönüp dedi ki "abi hard diskte problem olabilir, onu da değiştirelim 256 GB HDD + Windows kurulumu 3500." :LOL:

Güldüm, "kafayı yemişsiniz kardeş siz." dedim, 100 liraya 8 GB USB bellek çözüp 10 dakikada kurdum işletim sistemini. Bir yandan da müşteriye börek hazırlıyordum.

Bunun gibilerin yediği ekmek bile haram, işini iyi yapanlara bir lafım yokta.

Haklısınız ya ayrıca işi öğrenme konusunda da insanı çok yoracaklarına eminim iş dışında ona git onu getir bunu yap falan diye boş işlere koştururlar ilgilendiğim başka alanlara yöneleyim en iyisi.