Monterey de denesen USB mapping olmadığı için benzer sonuç ortaya çıkar.
İşlem sonrası kextleri OC/Kexts içerisine attıktan sonra config'e işlemeyi unutma. İşledikten sonra kext sıralamasını tekrar düzenle.
Monterey'de çalışan halihazırda bir EFI olduğu için sormuştum. Tamamdır, benim açımdan zor gibi gözüküyor, deneyeceğim.

O EFI'de USB portlarının çalışma prensibi günümüz güncel macOS sürümleri ve günlük kullanımı için uygun değil. USB Mapping yapılmadığı takdirde kullanımda birçok glitch/bug ve sorun ortaya çıkıyor. O EFI'ye çalışıyor demenin sebebi EFI'de USBInjectAll.kext ve muhtemelen XhciPortLimit>True kullanılmış. Keyfine göre devam edebilirsin öyleyse.

O EFI'de USB portlarının çalışma prensibi günümüz güncel macOS sürümleri ve günlük kullanımı için uygun değil. USB Mapping yapılmadığı takdirde kullanımda birçok glitch/bug ve sorun ortaya çıkıyor. O EFI'ye çalışıyor demenin sebebi EFI'de USBInjectAll.kext ve muhtemelen XhciPortLimit>True kullanılmış. Keyfine göre devam edebilirsin öyleyse.
İlerde böyle bir sorun oluşursa düzeltebilir miyim?

Yaşayacağın sorun ve oluşturacağın konunun çözümünü belirttim zaten şimdiden. Ayrıca tam anlamıyla yeterli olduğu söylenilmez.

Halihazırda EFI'nin çalıştığını ve Monterey kullandığını belirtmiştin, bunu sen cevaplayamıyor musun?

Terslemek gibi bir durum söz konusu değil fakat bu soruyu sizin cevaplamanız lazım zaten. EFI'nin çalıştığını ve sistemi kurduğunuzu belirttiniz. EFI'yi ben kullanmadım, EFI'yi de incelemedim. Kleyn, iServices'in çalışmadığı EFI sunmaz, deneyimlersin, çalışır. Çalışmazsa çözümü mevcut.