Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ALCYONEUS

Uzman
Çok önemsediğimden değil ama alt kapağın filtresi aşırı tozluydu. Ben de kapağı çıkarıp temizledi ama bilgisayarın iç donanımına hiçbir müdahalede bulunmadım. Bu bilgisayarın garantisini bozar mı? HP'nin kendi forumunda biri garanti dışı kalır demiş ama o da sıradan bir kullanıcı tarafından yazılmış, emin olamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptop modelinizi öğrenebilir miyim?

%98 kullanımda ekran gidip gelmesi çok da normal bir durum değil. Boşta 74 derece de fazlaymış. Anladığım kadarıyla da 1 yıldır bakımları yapılmamış. Kötüye yönlendirmek istemem ancak garantiyi iyi ki bozmuşum diyorum. Bilgisayar ilk günkinden daha iyi.

HP çalışanı yanıt vermiş verdikleri yanıt:
Durumu ayrıntılı şekilde açıklayıp endişelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz, durumu netleştirme konusundaki zamanınızı ve çabanızı gerçekten takdir ediyoruz.
Lütfen unutmayın, alt kapağın çıkarılıp yeniden takılması, işlem sırasında hiçbir iç bileşene müdahale edilmediği veya zarar verilmediği sürece garantiyi otomatik olarak geçersiz kılmaz.
Cihazda daha sonra kullanıcı kaynaklı olmayan donanım sorunları tespit edilirse, bunlar kesinlikle garanti kapsamında olacaktır. Ancak servis incelemesi sırasında kırık tırnaklar, sıyrılmış vidalar, hasarlı konnektörler veya iç bileşen hasarları gibi kullanıcı kaynaklı bir zarar tespit edilirse, bu durum garanti kapsamına alınmaz.

Yardımcı olabildiğime sevindim! 😊
Sorununuz çözüldüyse lütfen bunu “kabul edilen çözüm” olarak işaretleyin ve “bu yanıt faydalı mıydı?” kısmında “evet”e tıklayın.
Geri bildiriminiz yalnızca bizi motive etmekle kalmaz, aynı zamanda başkalarının da çözüme daha hızlı ulaşmasına yardımcı olur! 👍✨

Kendinize iyi bakın ve harika bir gün geçirmenizi dilerim! 🚀

Saygılarımızla,

Ben iyi ki şu mesajı aldım diyorum çünkü daha bugün bilgisayar kendi kendine beklemediğim tepkiler vermeye başladı safe mode mu var da farklı bir masaüstü ekranıyla görüntü aldım yoksa başka bir şey mi vardı bilmiyorum ama bahsettiğim bu güven vermeme durumunu ben yaşıyorum bilgisayarı yeniden başlatırken de bir ışık sızması fark ettim ne olduğunu ve ileriki süreçte nasıl görüntü vereceğini az çok bildiğim için ışık sızmasını kontrol edip ona göre garantiye göndermeyi düşünüyorum.
Bozulmaz, bozuluyor deseler bile, dediğinize göre sadece kapağı açıp temizlemişsiniz. Nereden anlayacaklar.

Cihazın üzerindeki etiketler duruyor zaten hiçbirine dokunmadım garantiye gönderip göndermeme arasında gidip geliyorum bilgisayarın CPU'su 74 dereceyi görüyor sadece YouTube'da video izlerken ama HP'nin yetkili servisi ile ilgili şikayetleri görünce de bir geri çekilme durumu oluyor hiç güven vermiyor.

Cihazın üzerindeki etiketler duruyor zaten hiçbirine dokunmadım garantiye gönderip göndermeme arasında gidip geliyorum bilgisayarın CPU'su 74 dereceyi görüyor sadece YouTube'da video izlerken ama HP'nin yetkili servisi ile ilgili şikayetleri görünce de bir geri çekilme durumu oluyor hiç güven vermiyor.

Cihazı daha önce servise gönderdiniz mi? Bazen adamlar yüksek performans versin diye overclock yapıyorlar bende mağdur olacaktım az daha.

Cihazı daha önce servise gönderdiniz mi? Bazen adamlar yüksek performans versin diye overclock yapıyorlar bende mağdur olacaktım az daha.

Ben daha hiç servise göndermedim kendim bakım yapacak ekipmanım da var ama garantiyi bozmayı istemiyorum yetkili servise de güvenmiyorum bakıma göndersem bendekinden daha kötü termal macun sürüp gönderecekler.

Laptopun modelini söylebilir misiniz?

Victus 16-R1045NT

Bozulmaz, bozuluyor deseler bile, dediğinize göre sadece kapağı açıp temizlemişsiniz. Nereden anlayacaklar.

HP'nin kendi forumundan bir çalışan benimle iletişime geçti, kendisi bana şöyle bir yanıt gönderdi;
Maalesef, bilgisayarın kapağını çıkarmak veya açmak, yetkisiz sökme işlemi olarak kabul edildiğinden garantinizi geçersiz kılacaktır. HP'nin garanti politikası, kendi kendine bakım yapılması veya dahili bileşenlere müdahale edilmesi nedeniyle oluşan hasar veya sorunları kapsamaz.

Ben de kendilerine; bilgisayarların alt kapağının dahili bileşen olmadığını, şase ile ilgili bir parça olduğunu, bilgisayarda bakım işlemi gerçekleştirilmediğini ve bilgisayarın kapağının sökülüp takılırken hiçbir zarar görmediğini belirttim. Ayrıca bilgisayarın içerisinde fazladan boş bir SSD slotunun olduğunu farklı markalarda da aynı şekilde bu boş slotların olup arka kapağın açılıp RAM veya SSD eklemenin garantiyi bozmadığını ve kendi servislerinin vermiş olduğu sürenin çok uzun olduğunu, bilgisayarın alt kapağındaki toz birikintilerinin kendilerinin tasarımı ile ilgili olan bir durum olduğunu da belirttim.
Gerçekten de öyle kaç tane bilgisayar gördüm hiçbiri de altında böyle toz birikintisi toplamıyor altı üstü bir kapak biz yetkili servise gidip bilgisayarın ikinci SSD slotuna 1TB'lık bir SSD daha taktırmak istiyoruz desek ucuza tedarik ettikleri ürünü kullanacaklar kendi elimizle SSD'yi versek alın bunu takın desek o SSD'yi takacaklarının garantisi bile yok yetki belgeleri var ama güven veren bir yetkili servis hizmeti verilmiyor aşağıda başka bir arkadaş da neredeyse sorun yaşayacağını beyan etmiş servislerin şikayetleri uçuk düzeydeyken bir kapak için ürünü garantiye vermemizi bekleyip vermedik diye garanti dışı kalır demeleri de yanlış.
Özelden de kendilerine geri dönüş yapmam için mesaj atmışlar geri dönüş yaptım biraz sohbet uzayacak gibi sonuç aldığım zaman buraya yazarım bilgisayarına müdahale edecek arkadaşlar da ona göre karar alırlar malum bu model bilgisayarlarda nereden arıza çıkacağı belli olmuyor.

Son düzenleme:
Victus 16-R1045NT

HP'nin kendi forumundan bir çalışan benimle iletişime geçti, kendisi bana şöyle bir yanıt gönderdi;
Maalesef, bilgisayarın kapağını çıkarmak veya açmak, yetkisiz sökme işlemi olarak kabul edildiğinden garantinizi geçersiz kılacaktır. HP'nin garanti politikası, kendi kendine bakım yapılması veya dahili bileşenlere müdahale edilmesi nedeniyle oluşan hasar veya sorunları kapsamaz.

Ben de kendilerine; bilgisayarların alt kapağının dahili bileşen olmadığını, şase ile ilgili bir parça olduğunu, bilgisayarda bakım işlemi gerçekleştirilmediğini ve bilgisayarın kapağının sökülüp takılırken hiçbir zarar görmediğini belirttim. Ayrıca bilgisayarın içerisinde fazladan boş bir SSD slotunun olduğunu farklı markalarda da aynı şekilde bu boş slotların olup arka kapağın açılıp RAM veya SSD eklemenin garantiyi bozmadığını ve kendi servislerinin vermiş olduğu sürenin çok uzun olduğunu, bilgisayarın alt kapağındaki toz birikintilerinin kendilerinin tasarımı ile ilgili olan bir durum olduğunu da belirttim.
Gerçekten de öyle kaç tane bilgisayar gördüm hiçbiri de altında böyle toz birikintisi toplamıyor altı üstü bir kapak biz yetkili servise gidip bilgisayarın ikinci SSD slotuna 1TB'lık bir SSD daha taktırmak istiyoruz desek ucuza tedarik ettikleri ürünü kullanacaklar kendi elimizle SSD'yi versek alın bunu takın desek o SSD'yi takacaklarının garantisi bile yok yetki belgeleri var ama güven veren bir yetkili servis hizmeti verilmiyor aşağıda başka bir arkadaş da neredeyse sorun yaşayacağını beyan etmiş servislerin şikayetleri uçuk düzeydeyken bir kapak için ürünü garantiye vermemizi bekleyip vermedik diye garanti dışı kalır demeleri de yanlış.
Özelden de kendilerine geri dönüş yapmam için mesaj atmışlar geri dönüş yaptım biraz sohbet uzayacak gibi sonuç aldığım zaman buraya yazarım bilgisayarına müdahale edecek arkadaşlar da ona göre karar alırlar malum bu model bilgisayarlarda nereden arıza çıkacağı belli olmuyor.

Ben sırf HP'nin bu garanti politikası yüzünden garantiyi bozdum. Çok da önemliydi yani garantisi. Şubat ayında altığım 0 laptopun macunları Haziran'da pump-out oluyorsa, bana 3 hafta iş günü diyorsanız ben tabii ki kendim yaparım bakımlarını. Bloklarını söktüm, faz değişenli pad kullandım mis gibi akıyor. 2 ayda bir de toz bakımlarını yapıyorum. Bilinçli kullanırsanız, garanti önemli bile değil. Her şeye kullanıcı hatası diyorlar zaten:D. Umarım düzgün bir dönüt alırsınız.

Ben sırf HP'nin bu garanti politikası yüzünden garantiyi bozdum. Çok da önemliydi yani garantisi. Şubat ayında altığım 0 laptopun macunları Haziran'da pump-out oluyorsa, bana 3 hafta iş günü diyorsanız ben tabii ki kendim yaparım bakımlarını. Bloklarını söktüm, faz değişenli pad kullandım mis gibi akıyor. 2 ayda bir de toz bakımlarını yapıyorum. Bilinçli kullanırsanız, garanti önemli bile değil. Her şeye kullanıcı hatası diyorlar zaten:D. Umarım düzgün bir dönüt alırsınız.

Zannetmiyorum zaten saçmaladıkları plastik bir kapağı dahili bileşen olarak kabul etmelerinden belli hasar mevzusuna kendi kendine bakım yapma konularına girmişler ben zaten bakımı kendim yapsam garanti ile ilgili desteğe başvurur muyum?
Diyecekler bizim politikamız böyle maalesef yardımcı olamıyoruz diye ben de bu sefer sökeceğim bilgisayarı işlemciye MX 6 sürüp sistemi rahatlatacağım donanımını beğeniyorum ama malzemeye güvenmediğim için bilgisayarın içini açmaya cesaret edemiyorum garanti dışı kalsa bilgisayarın bir yerinde sorun yaşasam dünyanın parasını isterler kendim farklı sektörde yabancı bir elektronik ürün bayisinde çalıştığım için dolar/euro üzerinden fiyat verdiklerini biliyorum derdim garantim bitene kadar müdahale etmeyip garanti bittikten sonra bilgisayarın içini açmak hafıza ve RAM artırımı yapacaktım bunlar yüzünden onu da yapasım gelmiyor gelirler o da garantiyi bozar derler. ASUS'un işlemcisi aldığım bilgisayardan daha zayıf diye bu bilgisayarı aldım ama keşke ASUS alsaydım dedirtti bilgisayar 1 seneyi doldurdu şu haliyle bile işlem yapmıyorken 60 derecede çalışıyor bazen 74'e çıkıyor oyun oynarken GPU'yu %98 kullanıma çıkardığında ekran gidip geliyor böyle olacağını bilsem almazdım.