Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kuzeyhan

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Az önce Ankara Kızılay bölge servisine Excalibur G870 laptopumu götürdüm. Bu cihazı alırken “ömür boyu ücretsiz bakım” garantisi ile satın almıştım. Serviste bana bundan sonraki bakımların ücretli olacağı, bu işlemin ise son ücretsiz hakkım olduğu söylendi. Sebebini sorduğumda ise “Casper kampanyayı geri çekti” cevabını aldım.

Şimdi merak ettiğim şey şu: Daha önce ömür boyu bakım garantisi ile satılan bir cihazın bu garantisi nasıl iptal edilebilir? Ben özellikle bu garanti için tercih etmiştim. Sizce bu durumda tüketici olarak dava açma veya hakkımı arama şansım var mı?

Çözüm
Az önce X'te Recep Baltaş'ın paylaştığı Casper'ın resmi açıklamasını okudum. Yaptıkları açıklama tamamen gelen tepkileri susturmak ve “bir yanlışlık olmuş” dedirtmek için hazırlanmış gibi. Olay yayılmadan önce Ankara ve İstanbul servisleri beni ciddiye almadı, doğru düzgün cevap vermeden konuyu kendi şubeleri arasında pasladılar.

Dün gittiğim serviste bana şu söylendi:
“Bu son ücretsiz yaptırdığınız bakım, bundan sonraki bakımlar ücretli olacak ve fiyatı 600₺.”

Ben de pek sorgulamadım, laptopu teslim ettim ve bakımın bitmesini bekledim. Bu sırada forumu açtım, yazdıklarınızı görünce bir de telefonla Casper'ı aradım. Ancak bana bilgi vermediler, “götürdüğünüz servisin kararıdır.” diyerek telefonu kapattılar.

Bakım işlemi bitince cihazı almaya gittim ve şu soruyu sordum:
“Ben bu cihazı satın alırken ömür boyu ücretsiz bakım garantisi veriliyordu. Bu hak nasıl oluyor da kafanıza göre kaldırılabiliyor?”

Servis sadece şunu söyledi:
“Bizlik bir durum yok, İstanbul ana ofisinin kararı.”

X'te bazı arkadaşlar laptop kasasında oluşan çiziklerin bu garantiyi sonlandıracağını yazmış, fakat öyle bir durum yok. İlk servise götürdüğümde de özellikle sormuştum; cihazı yetkisiz müdahaleye maruz bırakmadığım sürece ömür boyu ücretsiz bakımdan faydalanabileceğim söylenmişti. Ayrıca bu bilgi Casper'ın resmi sitesinde de yazıyordu.

Bir de bazı kişiler, “bakım yaptırmayıver, 600₺ ver ne olacak?” tarzı şeyler söylüyor. Konu para değil. Casper, ürünü satarken bu hakkı reklamlarla öne çıkararak satıyor, ancak 2 yıl geçmeden kampanyayı geri çekiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil.

Bu konunun üstünde kesinlikle duracağım. Instagram'dan ve X'ten benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarla iletişim kuruyorum. Ayrıca bu hafta içinde Kızılay servisinin, ömür boyu ücretsiz bakım garantisini sonlandırdığına dair resmi bir mail çıktısı talep edeceğim ve gerekli yerlerde başvuru & şikâyette bulunacağım.

Hadi diyelim böyle bir durum yok; o zaman da Ankara Kızılay servisi böyle bir karar var mış gibi lanse ederek kullanıcıdan para koparmaya çalışıyor. Şu anda Ankara içinden benimle aynı servisten benzer tepkileri alan birkaç arkadaş daha var.

Farklı illerden de aynı cevabı alan arkadaşlar varsa, lütfen burada belirtmelerini rica ederim.

Arkadaşlar, konunun son durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Excalibur’un “ömür boyu ücretsiz bakım garantisi” hizmetinin iptal edildiğini öğrenmiştim ve bunu forumda paylaşmıştım. Daha sonra bu paylaşım forum dışına taşındı, Twitter’da da konuşulmaya başlandı. Bunun üzerine Casper benimle iletişime geçti.

Benden yaşadığım olayı baştan sona anlatmamı istediler, ben de anlattım. Görüşme sonunda öğrendim ki sorun Casper’ın aldığı bir karar değilmiş; Ankara Kızılay servisinin yanlış bilgi vermesinden kaynaklanıyormuş. Fakat burada asıl dikkat çekici nokta şu: Ana Casper servisinin bile bu durumdan haberdar olmaması ve Kızılay’daki servisin kendi kafasına göre böyle bir şey ortaya atıp kullanıcılardan ücret talep etmesi. Açıkçası bu beni ciddi şekilde şüphelendirdi. Bir markanın alt servisi, müşterilere böyle yanlış bilgi verebiliyorsa ve merkez bunun farkında değilse, güven konusunda soru işaretleri doğuyor.

Sonuç olarak; ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti devam ediyor, fakat kullanıcıların farklı servislerde yanlış yönlendirilme ihtimali var. Bu da güven kaybına yol açıyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, doğrudan Casper müşteri hizmetleriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar, bu süreç boyunca paylaşımlarıyla destek olan herkese çok teşekkür ederim. Özellikle Recep Baltaş’a ve konuyla ilgilenen diğer arkadaşlara ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde yaşadığım sorun hızlı bir şekilde gündeme geldi ve çözüm yoluna girdi.

Hepinizin katkısı, yalnızca benim değil, benim gibi mağdur olan diğer kullanıcılar için de çok değerliydi. Teşekkürler!
Birkaç gün sonra servise götürecektim aynı bölgeye. Alırken etken olmuştu bu bakım olayı. İptal edilmesi kendi ayaklarına sıkması anlamına gelir. Zaten geriden iyice geriye düşersin.

Arkadaşlar merhaba,

Az önce Ankara Kızılay bölge servisine Excalibur G870 laptopumu götürdüm. Bu cihazı alırken “ömür boyu ücretsiz bakım” garantisi ile satın almıştım. Serviste bana bundan sonraki bakımların ücretli olacağı, bu işlemin ise son ücretsiz hakkım olduğu söylendi. Sebebini sorduğumda ise “Casper kampanyayı geri çekti” cevabını aldım.

Şimdi merak ettiğim şey şu: Daha önce ömür boyu bakım garantisi ile satılan bir cihazın bu garantisi nasıl iptal edilebilir? Ben özellikle bu garanti için tercih etmiştim. Sizce bu durumda tüketici olarak dava açma veya hakkımı arama şansım var mı?

Tüketici mahkemesi kısmını bilmiyorum ama e-Devlet'ten CİMER üzerinden kesinlikle rekabet kuruluna ihbar şikayeti oluştur. Adamlar ürünlerini satabilmek için haksız rekabet edecek şekilde ömür boyu ücretsiz bakım veriyor malları satıyor üstüne keyfiyetle kampanyayı geri çekiyor paralı olacak diyor ADAMI ÖTTÜRÜRLER KAMİL. Sen dediğimi yap 1 haftada Casper yöneticisi ayağına gelir.

Casper hiçbir zaman kullanıcı odaklı bir marka olmayı başaramadı maalesef. Firmanın ana amacı son kullanıcıyı kazıklamak. Ürün satış sonrası kullanıcı kimsenin umurunda bile değil şirkette. Bu konuda da kimse Monster'ın eline su dökemiyor. İşin en başından kullanıcı odaklı bir marka olmayı benimsedikleri için artık isteseler de ellerine su döktüremezler, firmanın tek tercih sebebi teknik servisi ve kullanıcılara sunduğu hizmet. Kalitesi düşüktür, yüksektir kimsenin umurunda değil.

Cihazlarının iyi olmadığını ben de biliyorum, babam kardeşime almıştı o yüzden bir şey söylemeye hakkım olmadığı için kullanmaya mecbur kaldık, bunada şükür.

Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Bugün başvuru yapacağım gelişmeleri sizinle paylaşacağım.

Recep paylaşmış öyle girdim foruma millet çakal olmuş ya.

CİMER üzerinden rekabet kuruluna da şikayet ihbar et. Sen belki a firmasının ürününü alacakken bu ürünü kampanyasından ötürü aldım diye de yaz ya da ChatGPT'ye yazdır.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
E-faturamı, cihazı aldığımda verilen garanti belgelerini ve diğer tüm kanıtları toparladım, masaüstümde ayrı bir dosya oluşturdum. Yani elimde artık resmi ve somut belgeler mevcut. Şu anki en büyük ihtiyacım, babamı ikna edebilmek.

Babamla konuştuğumda bana “Ödeme yaptın mı? Yapmadıysan gerek yok, 6 ay sonra bakıma götüreceğin zaman hallederiz” dedi. Ben de burada sizden aldığım cevapları kendisine gösterdim ama “Bunlar kim?” diye tepki verdi. 😅
Yine de boş durmayacağım, gerekirse sizlerle veya Adem Helvacı ile görüştüreceğim.

Öte yandan Casper Kızılay şubesi, bana İstanbul ana ofisinin bu kampanyadan vazgeçtiğini söylediler. Daha da garip olanı, İstanbul'daki ana ofisi telefonla aradığımda hiçbir şekilde cevap alamadım. Yani hem kampanya konusunda tutarsızlık var hem de müşteri desteği konusunda ciddi bir boşluk.

Şu an durum bu şekilde. Belgelerim hazır, forumdaki bilgilerle donanımlıyım ama iş ailemi ikna etmeye kaldı, sizleri bilgilendireceğim.

Tekrar teşekkür ederim, burada yazanların desteği olmasa bu kadar ilerleyemezdim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
E-faturamı, cihazı aldığımda verilen garanti belgelerini ve diğer tüm kanıtları toparladım, masaüstümde ayrı bir dosya oluşturdum. Yani elimde artık resmi ve somut belgeler mevcut. Şu anki en büyük ihtiyacım, babamı ikna edebilmek.

Babamla konuştuğumda bana “Ödeme yaptın mı? Yapmadıysan gerek yok, 6 ay sonra bakıma götüreceğin zaman hallederiz” dedi. Ben de burada sizden aldığım cevapları kendisine gösterdim ama “Bunlar kim?” diye tepki verdi. 😅
Yine de boş durmayacağım, gerekirse sizlerle veya Adem Helvacı ile görüştüreceğim.

Öte yandan Casper Kızılay şubesi, bana İstanbul ana ofisinin bu kampanyadan vazgeçtiğini söylediler. Daha da garip olanı, İstanbul'daki ana ofisi telefonla aradığımda hiçbir şekilde cevap alamadım. Yani hem kampanya konusunda tutarsızlık var hem de müşteri desteği konusunda ciddi bir boşluk.

Şu an durum bu şekilde. Belgelerim hazır, forumdaki bilgilerle donanımlıyım ama iş ailemi ikna etmeye kaldı, sizleri bilgilendireceğim.

Tekrar teşekkür ederim, burada yazanların desteği olmasa bu kadar ilerleyemezdim.

Ne dicem almış oldukları kararın bir mail çıktısını iste dilekçeye eklemek için verecekler mi?

Ömür boyu garantiyi iptal ettiğine dair alabilirsen yazılı beyan al. Gerekirse sana söylendiği gibi son kez bakımını yaptır ama aynı gün yine bakıma ver onlarda sana bakım hakkının bittiğini zaten bildireceklerdir. Sonra da THH'ye başvur geri adım da atma. Kazanırsın.

Tüketici mahkemesi kısmını bilmiyorum ama e-Devlet'ten CİMER üzerinden kesinlikle rekabet kuruluna ihbar şikayeti oluştur. Adamlar ürünlerini satabilmek için haksız rekabet edecek şekilde ömür boyu ücretsiz bakım veriyor malları satıyor üstüne keyfiyetle kampanyayı geri çekiyor paralı olacak diyor ADAMI ÖTTÜRÜRLER KAMİL. Sen dediğimi yap 1 haftada Casper yöneticisi ayağına gelir.
Benim dediğimin üstüne bunu ekle gerçekten dediği gibi şirketi öttürürler.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.