Deltore

Becerikli
Merhaba, geçenler de bir arkadaşın Casper'dan ömür boyu ücretsiz bakım ile aldığı ürüne bakım ücreti istediklerini görmüştüm ve arkadaş bu konuyu birkaç yer ile görüşütüğün de yetkili servisin yanlış bilgi verdiğini, bu garantinin devam ettiğini söylemişti. Ben de bu sırada Casper müşteri hizmetleri ile görüşüp sormuştum, kendileri de öyle bir garantinin olmadığını (eskiden olduğunu)sadece ömür boyu performans garantisi olduğunu bunun için de PC'ye bakım yapmanızı öneriyoruz demişti. Ben de gerek bu olay gerek te geçmişte yaşadığım sorunlar ile tüketici hakem heyetine başvurdum ve sonucu da red şeklinde geldi:

1773223121539.webp

Bugün de itiraz için gideceğim, bu süreçte de ayrı olarak arayıp itirazımı çekersem ömür boyu bakım garantisine alınacağımı söylemişler di, bende zaten zaten ürünü bu şekilde aldığımı söyleyip reddetmiştim.

1773223598150.webp

Yani ben hala anlamış değilim ömür boyu bir şey nasıl kalkabilir, artı olarak yerine gelen kampanya da ömür boyu performans adı altında geliyor da bir PC nasıl ömür boyu bakım ile çalışabilir ,bunun imkanı var mı cidden anlamış değilim.

Bu konudan muzdarip olan arkadaşın başlığı: https://techolay.net/sosyal/konu/ca...tiyi-iptal-mi-etti.137579/page-3#post-1268235

Bizim ülke böyle, yerli markalar veya distribütörler tüketiciye karşı dürüstlük sergilemezse piyasa değeri azalır, rakibi karşısında silinir.

Bizim ülkede işler böyle yürüyor; açıklamaya garanti bitse de bakım garantisi yazar ama 50 tane dümen uydurur. Monster'da durum nasıl acaba?
Monster'ı sevmeyen çok fakat servis desteği noktasında Türkiye'deki en ilgili firma olabilir. Bunun da farkında oldukları için eskisi gibi F/P ürünler çıkarmamaya başladılar. Paneli, soğutması veya genel olarak parça kalitesi biraz daha başarılı olsa her yerde önerilecek markaların başında gelirdi. Uzun lafın kısası, sadece servis ve ömür boyu bakım garantisi ile öne çıkan firmanın öyle bir hizmeti iptal etmesi pek olası durmuyor.

Bizim ülkede işler böyle yürüyor; açıklamaya garanti bitse de bakım garantisi yazar ama 50 tane dümen uydurur. Monster'da durum nasıl acaba?

Marka bugün peçete satsa bile almam. Teknik servisten, müşteri hizmetlerine hepsi sorunlu.

Bizim ülke böyle, yerli markalar veya distribütörler tüketiciye karşı dürüstlük sergilemezse piyasa değeri azalır, rakibi karşısında silinir.

Bunu onlarda biliyordur fakat ne yasalar işliyor ne de halk boykot ediyor, o yüzden rahat rahat istediklerini yapıyorlar.

Monster kolay kolay böyle bir şey yapmaz. Daha fazla satışı olan ve daha bilindik bir marka.

Yurt dışından gelen markalar da alt sınıf ülkere düşük destek sağlayabiliyor bu konu da Monster'ı tebrik etmek lazım.

Monster'ı sevmeyen çok fakat servis desteği noktasında Türkiye'deki en ilgili firma olabilir. Bunun da farkında oldukları için eskisi gibi F/P ürünler çıkarmamaya başladılar. Paneli, soğutması veya genel olarak parça kalitesi biraz daha başarılı olsa her yerde önerilecek markaların başında gelirdi. Uzun lafın kısası, sadece servis ve ömür boyu bakım garantisi ile öne çıkan firmanın öyle bir hizmeti iptal etmesi pek olası durmuyor.

Ben sadece laptop kısmı için konuşabilirim, özellikle benim gördüğüm bütün orta segmentler de 45W ekran kartı kullanıyorlar bence bu büyük bir ayıp. artı olarak muadillerine göre aynı ekran kartı pcleri çok daha fazla fiyata satılyorlar.

İnternet sayesinde tercih etmememiz gereken distribütörleri, almamamız gereken ürün ve markaları tanıyoruz ne diyelim.

Vallahi ben neden bilmek zorundayım onu anlamıyorum, cahil cahil alışveriş yapamayacak mıyız arkadaş. Herkes bizi dolandırmak istiyor.