kuzu18

Uzman
Daha önce hiçbir sorun yaşamamıştım ama HP laptop birden kendini yeniden başlatmaya başladı. Nadiren de kapanmak yerine ekranda renk bozulmaları oluşuyor ve sonra düzelip ekran donmuş halde kalıyor. Isınmayla alakası yok ve sadece bilgisayarda internet açıkken olduğunu fark ettim.

Merhaba.

1: Virüs bulaşmış olabilir Malwarebytes programını indirip bir taratın bakalım.
2: Ekran kartı driver, larını silin DDU programı ile güvenli mod ortamında yapın bu işlemi, sistem yeniden başlayın, ca CCleaner ile kayıt defteri temizliği yapın önce sonra yeniden ekran kartınızın driver,ını kurun sorun devam ederse buradan devam edelim.

Bu sorunlar CPU işlemci kaynaklı, da olabilir ekran kartı GPU çip kaynaklı, da olabilir bunlar ileri seviye, Windows işletim sistemi kaynaklı, da olabilir ne kadar süredir bakım yapılmıyor bakımdan kastım CPU macun değişimi yapılmadı sürekli oyun oynar mısınız mesela GPU macunu en son ne zaman değişti sıcaklıkları takip edebileceğiniz bir program var mı lap topunuzda.

Saygılar.
Ekranda görünen çip arızası var. MBAM ne alaka?

CCleaner boş bir uygulama, bir ara yasaklıydı hatta o program, burada mı diğer sitede mi hatırlamıyorum tam.

1, ci söylediğimi yaptın mı peki? Malwarebytes.

En son çare format atman gerekebilir bu durumda sanki virüs bulaştırmışsın sisteme.
Virüsle alakası yok olayın.

Driverleri sildikten sonra CCleaner yüklerken aynı şekilde dondu. İnternet kullanımına asla gelmiyor. CCleaner ile kayıt defterini taradığımda 165 sorun buldu ve kayıt defterini sildim. Test için Steam'da bir oyunun dosyalarının doğruluğunu test ettim(internet kullandığı için) ve tekrar yeniden başladı.
Cihazın garantisi varsa gönder, yoksa da bu fotoğrafı göster sağlam bir teknik servis yolunu tut.

Sürücüleri sildikten sonra CCleaner yüklerken aynı şekilde dondu. İnternet kullanımına asla gelmiyor. CCleaner ile kayıt defterini taradığımda 165 sorun buldu ve kayıt defterini sildim. Test için Steam'da bir oyunun dosyalarının doğruluğunu test ettim(internet kullandığı için) ve tekrar yeniden başladı.

Wi-Fi kartı arıza verdiriyor olabilir. Onu çekip Ethernet ile dener misiniz?

Ekran bozulmalarını görmedim, normal bir şeye benzemiyor.