Panel olarak beğendiğim bir model değil fakat saf kas gücü olarak piyasada bulabileceğiniz en ucuz 4080'li laptop konumuna gelmiş bulunmakta. Tercih edip etmemek size kalmış. Son 6 ayın en ucuz fiyatında:

1717153847304.webp

67k param olsa HP almazdım diye düşünüyorum. Benim bilmediğim şekilde çok mu gelişti bu HP? Son yıllarda herkes öneriyor. Eskiden suratına bakılmazdı.

67k param olsa HP almazdım diye düşünüyorum. Benim bilmediğim şekilde çok mu gelişti bu HP? Son yıllarda herkes öneriyor. Eskiden suratına bakılmazdı.
Omen serisi çok iyi dostum. Kullanmaktayım ve hiç ısı sorunu, özellikle ses sorunu yaşamadım. Dengeli mod da kullanıyorum ve fan hızı altına bir şey koymamama rağmen, masada kalmasına rağmen, 4200RPM geçmiyor, ısılar da 82 GPU, 90 CPU (AMD CPU Max. 105C) Olaraktır.

Altını kaldırıp max. Fan hızını açtığımda ise (5900RPM) Gürültülü oluyor fakat GPU 68, CPU 79 derecelere kadar düşüyor. Malzeme kalitesi özellikle klavye kalitesi de çok iyi, bu yeni kasalar alınabilir. Benim HP bunun bir eski kasası 5000 Serisi AMD var. Arka tarafı full ızgara olanlardan.

Ekleme, Ben hep düz masada dengeli mod da kullanıyorum, 4200RPM gayet yeterli ses veriyor. Rahatsız asla etmiyor. Boşta da fan açmıyor açsa da sadece CPU fan açıyor yani tek fanı 1500-2300RPM aralığında çalışıyor. Çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

+ Olarak OMEN serisi çok güçlü işlemcilere sıvı metal uyguluyor fabrikasyon.
Ve eğer bilgiliysen garanti dışı kalıyor fakat sıvı metal destekliyor. Ben sıvı metal uyguladım 4 aydır hiç problem yaşamadım.

Son düzenleme:

Omen serisi HP'nin premium serisi hocam, Victus ile karıştırıyorsunuz sanırım. Genel olarak F/P ürünler çıkartıyor HP son zamanlarda. Bu modelin eksileri paneli 1080p olması. Ki 4080 günümüz 4K oyunlarını bile zorlanmadan açan bir ekran kartı, haliyle yazık oluyor o ekranla beraber. Ayrıca işlemcisi limitli geldiği için tam performansı veremiyor. Fakat bunun da şöyle bir güzelliği var; cihaz diğer muadillerine göre daha az ısınıyor. Genel olarak bu model bana göre alınabilir.

Kronik sorunlu model. Az daha koyup STRIX alın kafanız rahat olsun.