kaanbey

Uzman
Selam,

Yeni laptop aldım ama MUX Switch olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

MONITOR\BOE0CFD

Son düzenleyen: Moderatör:
Omen Gaming Hub indirin. Program içerisinden cihaza tıklayın. Eğer Graphics Switcher sekmesinde aşağıdaki görseldeki gibi GPU'yu seçebiliyorsan MUX Switch veya Nivida Optimus vardır.

1763672019881.webp

Kendi sitesinde ekran renk gamı için %62,5 sRGB diyor, yani evet.

Omen Gaming Hub indirin. Program içerisinden cihaza tıklayın. Eğer Graphics switcher sekmesinde aşağıdaki görseldeki gibi GPU'yu seçebiliyorsan MUX Switch veya NVIDIA Optimus vardır.

Eki Görüntüle 203640

Kendi sitesinde ekran renk gamı için %62, 5 sRGB diyor, yani evet.

Vallahi hocam yok ama eco mod var o sayılır mı? Aslında RGB klavye falan da var dedim belki güncel Victus 15'lerde hybrid seçeneği gelmiştir diye.

Vallahi hocam yok ama eco mod var o sayılır mı? Aslında RGB klavye falan da var dedim belki güncel Victus 15'lerde hybrid seçeneği gelmiştir diye.
Araştırdığım kadarıyla her Victus modelinde olmuyormuş. Omen Gaming Hub'ta da o seçenekler çıkmıyorsa MUX Switch yoktur. Eco mode seçeneği güç moduyla alakalıdır. MUX Switch veya Nvidia Optimus destekliyor olsa sana GPU için seçim kararı sunardı.

Araştırdığım kadarıyla her Victus modelinde olmuyormuş. Omen Gaming Hub'ta da o seçenekler çıkmıyorsa MUX Switch yoktur. Eco mode seçeneği güç moduyla alakalıdır. MUX Switch veya NVIDIA Optimus destekliyor olsa sana GPU için seçim kararı sunardı.

RTX 5050 var hocam en güncel ekran kartı bu şu anda buna koymamışmı NVIDIA?

RTX 5050 var hocam en güncel ekran kartı bu şu anda buna koymamışmı NVIDIA?
Evet, en güncel ama giriş seviyesi bir kart. HP'nin sitesinde cihaz hakkındaki bilgiler çok kısıtlı. Bahsettiğim şekilde kontrol ettiğine grafik birimini seçemiyorsan (tümleşik, hibrit, ayrık) MUX Switch yoktur.

Aslında eklemeyen Nvidia değil, HP'nin kendisi. Muhtemelen aynı donanımları içeren farklı bir markanın cihazında vardır. Yani senin cihazın dışındaki her RTX 5050'li cihazda vardır demiyorum, bir kısmında yoktur.

Mesela bende de HP Omen 17 var. Kendi sitesinde MUX Switch ile alakalı bir şey yazmıyor. Halbuki cihazda var.

Aslında bir şekilde daha kontrol edebilirsin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de olduğu gibi, harici ekran kartın doğrudan laptopun monitörüne bağlı gözüküyorsa MUX Switch veya Nvidia Optimus vardır. Ancak çoğu yerde yazılana göre her Victus modelde MUX Switch yokmuş.

1763744753598.webp

Son düzenleme:
Evet, en güncel ama giriş seviyesi bir kart. HP'nin sitesinde cihaz hakkındaki bilgiler çok kısıtlı. Bahsettiğim şekilde kontrol ettiğine grafik birimini seçemiyorsan (tümleşik, hibrit, ayrık) MUX Switch yoktur.

Aslında eklemeyen NVIDIA değil, HP'nin kendisi. Muhtemelen aynı donanımları içeren farklı bir markanın cihazında vardır. Yani senin cihazın dışındaki her RTX 5050'li cihazda vardır demiyorum, bir kısmında yoktur.

Mesela bende de HP Omen 17 var. Kendi sitesinde MUX Switch ile alakalı bir şey yazmıyor. Halbuki cihazda var.

Aslında bir şekilde daha kontrol edebilirsin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de olduğu gibi, harici ekran kartın doğrudan laptopun monitörüne bağlı gözüküyorsa MUX Switch veya NVIDIA Optimus vardır. Ancak çoğu yerde yazılana göre her Victus modelde MUX Switch yokmuş.

Eki Görüntüle 203874

1763745854697.webp

Hocam bende böyle gözüküyor giriş seviyesi ama yine oyun oynatıyor hocam kötü laptop değil ki?

Excalibur da MUX Switch vardı sizce o daha mı iyiydi 4050 vardı ama 16 GB DDR4 onun RAM'leri hatamı ettim sizce.

Eki Görüntüle 203884

Hocam bende böyle gözüküyor giriş seviyesi ama yine oyun oynatıyor hocam kötü laptop değil ki?

Excalibur da MUX Switch vardı sizce o daha mı iyiydi 4050 vardı ama 16 GB DDR4 onun RAM'leri hatamı ettim sizce.
Laptopun gayet iyi bence. Neden kötü olsun ki? MUX Switch olmaması sadece alabileceği performansın biraz kısıtlanacağı anlamına geliyor. Çünkü dGPU'da işlenen görüntü, ekrana iGPU üzerinden aktarılıyor. Esas Nvidia Optimus olsaydı iyi olurdu ama yine de olmaması cihazın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Oyunlar akıyorda gerisi önemli değil.

Monster olsa belki oluru var diyebilirdim ama Casper cihaz hayatta tavsiye etmem. Bence Victus alarak iyi yapmışsın. Cihazda MUX Switch olmasına bence bu kadar takılı kalmamalısın.

Laptopun gayet iyi bence. Neden kötü olsun ki? MUX Switch olmaması sadece alabileceği performansın biraz kısıtlanacağı anlamına geliyor. Çünkü DGPU'da işlenen görüntü, ekrana iGPU üzerinden aktarılıyor. Esas NVIDIA Optimus olsaydı iyi olurdu ama yine de olmaması cihazın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Oyunlar akıyorda gerisi önemli değil.

Monster olsa belki oluru var diyebilirdim ama Casper cihaz hayatta tavsiye etmem. Bence Victus alarak iyi yapmışsın. Cihazda MUX Switch olmasına bence bu kadar takılı kalmamalısın.

Haklısınız aslında hocam Monster da 3050 var excaliburada 4050 ve lenovodada 4050 vardı en azından hem aynı fiyata hem de onlardan daha güçlü ki DDR5 ve 5050 ekran kartıyla daha güçlü bir bilgisayar aldım zaten arada bir oyun oynuyorum Victus'un soğutmaya kötü demişler ama gayet iyi gibi 65 dereceyi geçmiyor.

Haklısınız aslında hocam Monster da 3050 var excaliburada 4050 ve lenovodada 4050 vardı en azından hem aynı fiyata hem de onlardan daha güçlü ki DDR5 ve 5050 ekran kartıyla daha güçlü bir bilgisayar aldım zaten arada bir oyun oynuyorum Victus'un soğutmaya kötü demişler ama gayet iyi gibi 65 dereceyi geçmiyor.
Victuslar ve Omenlar genel olarak serin çalışıyor gördüğüm kadarıyla. Benzer içeriğe sahip başka marka cihazlar biraz daha sıcak çalışıyor. Mesela benim ekran kartım 120W 140W'lık diğer modellere kıyasla 1-2 FPS oynamasına karşın sıcaklıkta ciddi fark ediyor.

Ayrıca giriş seviyesi de olsa 3050 ya da 4050 yerine en güncelini alarak bence en iyisini yapmışsın.