Canmu

Üyecik
Merhaba,

HP Victus 15 cihazımın içini açtım, batarya bağlantısını kestim ve sadece fanları temizledim (fan soketlerini söktüm ama fanların vidalarını sökemediğim için mecburen üstten temizlemek durumunda kaldım). Laptopu tekrar açtığımda FAN2'nin normalden daha hızlı çalıştığını, FAN1'in ise açılışta sadece bir kez dönüp durduğunu fark ettim.

Fanların el ile dönüşünde takılma veya herhangi bir sorun yok. Soketlerde gözle görünür bir hasar yok. Laptop şu an açık fakat FAN2'nin çok hızlı çalıştığını duyabiliyorum. Sorun nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

Cihazın derecesi kaç? Dizüstü bilgisayarların fanı her zaman dönmez. Eğer 65+ üstü ise o zaman dönmemesi normal. İlk start verildiğinde çoğu model fanı bir kere başlatıp durdurur.

Cihazın derecesi 45 °C. Sorun aslında temizlikten önce herhangi bir problem yokken temizledikten sonra fanlardan birinin maksimum hızda çalışması. Yani artık, cihaz çalışırken fanlardan biri çalışmıyor ve diğeri ise maksimum hızda çalışıyor.

Son düzenleme:
Cihazın derecesi 45 °C. Sorun aslında temizlikten önce herhangi bir problem yokken temizledikten sonra fanlardan birinin maksimum hızda çalışması. Yani artık, cihaz çalışırken fanlardan biri çalışmıyor ve diğeri ise maksimum hızda çalışıyor.
Peki ekran kartı sıcaklığı? O yerine oturmamış olabilir. 45 derecede işlemci fanının dönmemesi normal. Ama bir fanın maksimum çalışması normal olmayabilir.