- Makaleler
- 14
@Kedy_Dremurr PTM7950 kullanmanı öneririm. Bendeki HP Victus 16 S0 cihaza uyguladım. Isı konusunda cihaz çok başarılı çalışmaya başladı.
Pil süresi dışında Intel'li Nitro'nun dengeli bir cihaz olduğunu düşünüyorum hocam. Gerek Killer wifi/ bluetooth kart olsun, gerek klavye olsun, gerek USB portları olsun, gerek slotlar olsun efendi cihaz yani. Pil büyük olabilirdi, canı sağ olsun. 5 saat çıkarıyorum Windows ile düşük profilde np.Ben internette araştırdığımda maalesef birkaç mağdur ile karşılaştım. Zaten Intel işlemciler masaüstü bilgisayarlarda başarılı olsa da laptoplarda ısı konusunda çok başarısızlar.
Victus bu sorun olmadığında ekran renkleri dışında harika cihazlar.Bu sorun dışında çok memnunum. Garanti süresinin bitmesine yakın zamanda da bir şekilde zaman ayırıp arızalı ürünü HP servise vereceğim.
Ama ben Intel işlemcili Acer Nitro tavsiye etmenizden de yana değilim. Acer Nitro 16 cihazlar var. AMD işlemcili. Onlar harika çalışıyor mesela.
Redditte görmüştüm ancak güvenilir link var mı hocam? Çünkü Türkiye'de yok sanırım.@Kedy_Dremurr PTM7950 kullanmanı öneririm. Bendeki HP Victus 16 S0 cihaza uyguladım. Isı konusunda cihaz çok başarılı çalışmaya başladı.
Birkaç model dışında kendisi üretiyor işlemcileri çünkü. AMD'ye TSMC'ye ürettiriyor mis gibi. O yüzde nanometre farkı da oluyor, verimlilik farkı da. Pil süreleri İntel'lerde yerlerde o yüzden.Ben pil konusunda da Intel'i suçlu buluyorum. Özellikle Detroit: Became Human üstünden deneyimledim. Intel'in 30-40W çektiği oyunda AMD işlemcilerimi aynı bölümde denedim. 10-12W güç tükettikler sadece. CPU güç tüketsin diye Techolay'a misafir olduğum gün aynı oyunu açtım. AMD işlemcili cihaz güç tüketmeden oyunu stabil açarak beni @Recep Baltaş'a rezil etti.(Abi valla bu bölümde 40W güç çekiyordu oyun falan.) O günden sonra diğer AMD işlemcili güncel laptopları deneyimledim. Neden bilmiyorum ama AMD işlemciler çok daha düşük enerji ile yük kaldırabilyorlar.
Ben AMD ye çok ön yargılıydım masaüstünde AMD kullanılır diye düşünüyordum i714700HX kullanıyorum çok watt çekiyor ama sanırım AMD 7840HS böyle değil.Ben pil konusunda da Intel'i suçlu buluyorum. Özellikle Detroit: Became Human üstünden deneyimledim. Intel'in 30-40W çektiği oyunda AMD işlemcilerimi aynı bölümde denedim. 10-12W güç tükettikler sadece. CPU güç tüketsin diye Techolay'a misafir olduğum gün aynı oyunu açtım. AMD işlemcili cihaz güç tüketmeden oyunu stabil açarak beni @Recep Baltaş'a rezil etti.(Abi valla bu bölümde 40W güç çekiyordu oyun falan.) O günden sonra diğer AMD işlemcili güncel laptopları deneyimledim. Neden bilmiyorum ama AMD işlemciler çok daha düşük enerji ile yük kaldırabilyorlar.
Pil süresi önemliyse İntel'den en azından gaming klasında kesinlikle uzak durmak lazım. Ben de bir daha yanaşmayacağım intelr laptopta. Zaten bu Nitro miladını doldurunca piyasada İntel kalır mı bilmemIntel'in mobil serilerinde AMD'yi yakalayamadığını düşünüyorum. Hem daha fazla güç tüketiyor hem de daha fazla ısınıyor. Ama i7-12700H bende arıza yapıp Throtte yapmaya başlayana kadar memnundum. Yiğidi vur hakkını ver.
Bence AMD işlemcili HP olmayan bir cihaz bulup önermeliyiz. Fikrim bu yönde.
3050 mi 4050 miydi cihaz hocam?@mr.esat sendeki cihaz seni mutlu edebiliyorsa sevindim.Ama yine de bence Intel işlemcili Acer Nitro önermemeliyiz. Aynı işlemciye sahip Asus Tuf Gaming F15 kullanan arkadaşımızın ısı problemi PTM7950 ile direkt çözülmüştü. Acaba bende mi sorun var diye aynı macun, aynı arkadaş benim cihaza el attı. O bile ısı değerlerini görünce şok oldu.
HP'deki bu probleme gelince... HP bize açıklama yapmıyor. Aynı sorunlar Omen cihazlarda da ortaya çıkmış. Ben içim rahat bir şekilde al diyemiyorum... Kesinlikle laptop tavsiyeleri almak için bütçeni tekrar yazarak yeni konu açmalısın.
Hangi cihaz? Sattığım Acer Nitro 5'i soruyorsan 4060 idi. HP Victus'ları soruyorsan S0 olan 4050, S1 olan da 4060. Acer Nitro 16'da vardı bende. AMD işlemcili ve beni hiç üzmedi. O da 4050. Yabancıya satmadım, abime verdim. Evde hâlen çalışıyor.Pil süresi önemliyse İntel'den en azından gaming klasında kesinlikle uzak durmak lazım. Ben de bir daha yanaşmayacağım intelr laptopta. Zaten bu Nitro miladını doldurunca piyasada İntel kalır mı bilmem
3050 mi 4050 miydi cihaz hocam?