- Makaleler
- 1
Ben pil konusunda da Intel'i suçlu buluyorum. Özellikle Detroit: Became Human üstünden deneyimledim. Intel'in 30-40W çektiği oyunda AMD işlemcilerimi aynı bölümde denedim. 10-12W güç tükettikler sadece. CPU güç tüketsin diye Techolay'a misafir olduğum gün aynı oyunu açtım. AMD işlemcili cihaz güç tüketmeden oyunu stabil açarak beni @Recep Baltaş'a rezil etti.(Abi vallahi bu bölümde 40W güç çekiyordu oyun falan.) O günden sonra diğer AMD işlemcili güncel laptopları deneyimledim. Neden bilmiyorum ama AMD işlemciler çok daha düşük enerji ile yük kaldırabilyorlar.
AMD ve Intel'in cektigi guc miktarlari ayni sekilde hesaplanmiyor, yani o gostergede gordugun degerler %100 guvenilir degerler degil. Daha dogru bir tahminde bulunmak icin ayni model olan ancak sadece islemci farki olan iki cihazin fisten cektikleri gucleri kiyaslarsan ancak guvenilir bir "tahmin" de bulunabilirsin. Islemcinin cektigi guc FPS arttikca artacaktir bu arada yani aradaki GPU modeli ve grafik ayarlari farki da etkileyecektir islemci guc tuketimini.