HP Victus 16 R1 modellerinde hall sensör sorunu var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
40.000 TL
Ben pil konusunda da Intel'i suçlu buluyorum. Özellikle Detroit: Became Human üstünden deneyimledim. Intel'in 30-40W çektiği oyunda AMD işlemcilerimi aynı bölümde denedim. 10-12W güç tükettikler sadece. CPU güç tüketsin diye Techolay'a misafir olduğum gün aynı oyunu açtım. AMD işlemcili cihaz güç tüketmeden oyunu stabil açarak beni @Recep Baltaş'a rezil etti. 😂 (Abi vallahi bu bölümde 40W güç çekiyordu oyun falan.) O günden sonra diğer AMD işlemcili güncel laptopları deneyimledim. Neden bilmiyorum ama AMD işlemciler çok daha düşük enerji ile yük kaldırabilyorlar.

AMD ve Intel'in cektigi guc miktarlari ayni sekilde hesaplanmiyor, yani o gostergede gordugun degerler %100 guvenilir degerler degil. Daha dogru bir tahminde bulunmak icin ayni model olan ancak sadece islemci farki olan iki cihazin fisten cektikleri gucleri kiyaslarsan ancak guvenilir bir "tahmin" de bulunabilirsin. Islemcinin cektigi guc FPS arttikca artacaktir bu arada yani aradaki GPU modeli ve grafik ayarlari farki da etkileyecektir islemci guc tuketimini.

S1 ve R1 cihazlarımda bu problemi yaşıyorum. Cihazlarım servise gidip geldi fakat kapağı kapatınca cihazlarım uyku moduna girmiyor. Anakart değişecek dediler, değişmeden göndermişler. Hall sensör fişini çekmişler bundan dolayı sıcaklıklarım 20 dereceye kadar arttı.

Cihaz durduğu yerde 75 80 derecelere çıkıyor. Yüke bindiğinde aşırı FPS drop yaşıyorum, 95-99 derece sıcaklıklar görüyorum. Bıktım, param çöpe gitti. HP kullanıcılarının Hall Sensör ile ilgili HP'ye yollamak için anket yaptıklarını gördüm.

https://forms.gle/mDjErBEoey5axQTB7 bu anketi sorunu yaşayanlar ve HP marka ürün kullananlar lütfen doldursun. HP marka ürünü olmayanlar ise "Yeni bir laptop alacak olsanız yine HP markasını tercih eder misiniz?" kısmını doldursun lütfen.

Yeni cihaz alacaklar bunları okusun, bazı cihazlarda bu sorun hiç çıkmayacak bazılarında ise çıkacak bu bir şans.

Ciddi anlamda mağdur edildik. Servis çözüm bulmuyor, kandırıyor. Cihaz seçerken dikkat etsin. Gerekirse mahkeme mahkeme gezeceğim, hakkımı hukuki açıdan savunacağım.. Recep Baltaş'a bizim sesimizi duyurduğu için teşekkürler.

S1 ve R1 cihazlarımda bu problemi yaşıyorum. Cihazlarım servise gidip geldi fakat kapağı kapatınca cihazlarım uyku moduna girmiyor. Anakart değişecek dediler, değişmeden göndermişler. Hall sensör fişini çekmişler bundan dolayı sıcaklıklarım 20 dereceye kadar arttı.

Cihaz durduğu yerde 75 80 derecelere çıkıyor. Yüke bindiğinde aşırı FPS drop yaşıyorum, 95-99 derece sıcaklıklar görüyorum. Bıktım, param çöpe gitti. HP kullanıcılarının Hall Sensör ile ilgili HP'ye yollamak için anket yaptıklarını gördüm.

https://forms.gle/mDjErBEoey5axQTB7 bu anketi sorunu yaşayanlar ve HP marka ürün kullananlar lütfen doldursun. HP marka ürünü olmayanlar ise "Yeni bir laptop alacak olsanız yine HP markasını tercih eder misiniz?" kısmını doldursun lütfen.

Yeni cihaz alacaklar bunları okusun, bazı cihazlarda bu sorun hiç çıkmayacak bazılarında ise çıkacak bu bir şans.

Ciddi anlamda mağdur edildik. Servis çözüm bulmuyor, kandırıyor. Cihaz seçerken dikkat etsin. Gerekirse mahkeme mahkeme gezeceğim, hakkımı hukuki açıdan savunacağım.. Recep Baltaş'a bizim sesimizi duyurduğu için teşekkürler.
@hasanmerkit

Düzeltme: Bugün ulaştılar sorunumu çözdüler. Laptoplarımın ikisi de aktif olarak çalışıyor. Teşekkürler HP ve HP teknik servis.

Düzeltme: Bugün ulaştılar sorunumu çözdüler. Laptoplarımın ikisi de aktif olarak çalışıyor. Teşekkürler HP ve HP teknik servis.

Kaynak istenilen sırada sorunun hemen çözülmesi, kullanıcıdan bir daha haber alınamaması şüpheli.
Genel bilgi yazayım hangi işlemci hangi seri karışmasın.

Özetle,
S0 AMD 7xx0HS serisi.
S1 AMD 8xx0HS serisi.
R0 Intel 1xx00h serisi.
R1 Intel 14x00hx serisi.

Intel olması R1 yapmıyor yani. Riskli olması için en azından birkaç emsalin olması gerekiyor ki yok.
Şikayetvara 1 tane bile düşmedi. Birkaç tane r1'de görüldü sanıldı onlar da macun değişimi istemiyle gönderilip servisin acemiliği sonucu sensörü çıkarılan ürünler.

https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...0-16-1-full-hd-notebook-fiyati,490195491.html

Uzun araştırmalar sonucu bu bilgisayarı almaya karar verdim. Hall sensör sorunu var mı? Bütçemi maksimum 40 bin TL'ye çıkarabilidim. Aynı bilgisayarın AMD işlemcili versiyonu olsa onu alacaktım ama yok, normalde Intel işlemcili laptop düşünmüyordum.
HP Victus R1 serisinde hall sensör sorunu yüzünden cihazını servise gönderen ve servisten hall sensöru çekilmiş şekilde laptopunu geri alan takipçim var. (R1001NT i7 14700HX RTX 4060)

Anakart ya da hall sensör değişimi yapmadıkları için, sadece fişi çekip yolladılaklari için laptop boşta 70-80 derece oluyormuş. Cinebench skoru 14 bine düşmüş ve işlemci Cinebench R23 testinde sabit 100 derece görünüyormuş. Bu arkadaşın önceki laptopu da arızalı bir Lenovo LOQ muş ve işini Tüketici hakem heyeti ile çözmüş. Şimdi yine tüketici hakem heyetine gitmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Bunun dışında bir kişide de hall sensör sorunu olmadığı halde R1 serisi laptopta fiş çekilme durumu olmuştu. Yaptığım ankete katılan kişiler arasında epey sorunlu R1 sahibi olduğu da görünüyor. R1 serisi S0 ve R0 serisine göre daha geç piyasaya çıktığı için ve farklı bir anakart tasarımına sahip olduğu için sorunlar henüz çok yoğun değil. En çok sorun görülen modeller şimdilik S0 serisi ama zamanla bu durum değişebilir.

Şu an için hiçbir HP Victus modelini almamaniz sizin için daha iyi olur. Zamanında beğenerek önerdiğim laptoplarin bu hale gelmiş olmasından dolayı üzgünüm. Sırf kendi laptopunun ikinci el değeri düşüyor diye kafa karıştırmaya çalışanlar var onlara takılmayın. R1 serisinde de sorun var ve zamanla daha fazla R1 Victus sahibinin şikayetini ortalıkta göreceksiniz.

40 bin TL bütçeyle laptop alacaksanız önünüzde iki seçenek var.

Ya Acer Nitro 5 12650H 4060 modelini alıp ram ekleteceksiniz. (Acer teknik servisi kendiniz ram eklerseniz cihazın garanti dışı kalacağını söylüyor. Performans modunda fan sesi çok yüksek. Macunu temizleyip Thermalright Heilos uygularsaniz fan sesi epey düzelir ama o senaryo da cihazı garanti kapsami dışında bırakıyor.)

Ya da piyasaya yeni çıkacak RTX 5050 laptopları bekleyip ona göre karar vereceksiniz. Haziran ayının son haftasi ile Temmuz ayının ilk haftası arasında bolca RTX 5050 laptop görürsünüz. Bütçeyi 50 bin TL civarına çıkarma ihtimaliniz olursa bence daha iyi olur ama tabii ki bütçe artırma işi her zaman zordur bilirim.

Son olarak aciliyetiniz varsa ve bütçe artırma şansınız yoksa 36-38K civarında Erazer Deputy P60 MD62749 i7 13620H RTX 4060 (75W, Mux yok) ya da 40-41K civarında Asus TUF A15 R7 7435HS 4060 (140W + Adv. Optimus) modellerine bakabilirsiniz. Bunların hicbiri kusursuz performans laptopları değiller. Ama en azından hall sensör olayı gibi kronik sorunlu kapsamına giren ürünler de değiller.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-06-19-22-32-57-69_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    Screenshot_2025-06-19-22-32-57-69_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    669,8 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_2025-06-19-22-37-02-02_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    Screenshot_2025-06-19-22-37-02-02_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.webp
    1.011,2 KB · Görüntüleme: 48
HP Victus R1 serisinde hall sensör sorunu yüzünden cihazını servise gönderen ve servisten hall sensöru çekilmiş şekilde laptopunu geri alan takipçim var. (R1001NT i7 14700HX RTX 4060)

Anakart ya da hall sensör değişimi yapmadıkları için, sadece fişi çekip yolladılaklari için laptop boşta 70-80 derece oluyormuş. Cinebench skoru 14 bine düşmüş ve işlemci Cinebench R23 testinde sabit 100 derece görünüyormuş. Bu arkadaşın önceki laptopu da arızalı bir Lenovo LOQ muş ve işini Tüketici hakem heyeti ile çözmüş. Şimdi yine tüketici hakem heyetine gitmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Bunun dışında bir kişide de hall sensör sorunu olmadığı halde R1 serisi laptopta fiş çekilme durumu olmuştu. Yaptığım ankete katılan kişiler arasında epey sorunlu R1 sahibi olduğu da görünüyor. R1 serisi S0 ve R0 serisine göre daha geç piyasaya çıktığı için ve farklı bir anakart tasarımına sahip olduğu için sorunlar henüz çok yoğun değil. En çok sorun görülen modeller şimdilik S0 serisi ama zamanla bu durum değişebilir.

Şu an için hiçbir HP Victus modelini almamaniz sizin için daha iyi olur. Zamanında beğenerek önerdiğim laptoplarin bu hale gelmiş olmasından dolayı üzgünüm. Sırf kendi laptopunun ikinci el değeri düşüyor diye kafa karıştırmaya çalışanlar var onlara takılmayın. R1 serisinde de sorun var ve zamanla daha fazla R1 Victus sahibinin şikayetini ortalıkta göreceksiniz.

Ya Acer Nitro 5 12650H 4060 modelini alıp ram ekleteceksiniz. (Acer teknik servisi kendiniz ram eklerseniz cihazın garanti dışı kalacağını söylüyor. Performans modunda fan sesi çok yüksek. Macunu temizleyip Thermalright Heilos uygularsaniz fan sesi epey düzelir ama o senaryo da cihazı garanti kapsami dışında bırakıyor.)

Ya da piyasaya yeni çıkacak RTX 5050 laptopları bekleyip ona göre karar vereceksiniz. Haziran ayının son haftasi ile Temmuz ayının ilk haftası arasında bolca RTX 5050 laptop görürsünüz. Bütçeyi 50 bin TL civarına çıkarma ihtimaliniz olursa bence daha iyi olur ama tabii ki bütçe artırma işi her zaman zordur bilirim.

Son olarak aciliyetiniz varsa ve bütçe artırma şansınız yoksa 36-38K civarında Erazer Deputy P60 MD62749 i7 13620H RTX 4060 (75W, Mux yok) ya da 40-41K civarında Asus TUF A15 R7 7435HS 4060 (140W + Adv. Optimus) modellerine bakabilirsiniz. Bunların hicbiri kusursuz performans laptopları değiller. Ama en azından hall sensör olayı gibi kronik sorunlu kapsamına giren ürünler de değiller.
Ali Osman bey sizin gibi bu konuda donanımlı, gerekli araştırmalar ve bilgilerle kendini donatmış birisinin konuma mesaj yazması benim için çok önemli. İlk dediğinize gelirsek HP Victus modellerinden hiçbirini almayacağım, vazgeçtim. Bence risk almaya değmez. Bütçem maksimum 40 bine çıkıyor ne yazık ki. Aklımda iki model var biri sizin attığınız Erazer ve diğeri ise Lenovo LOQ. Acer Nitro'yu ise düşünmüyorum çünkü diğerlerine göre kaba bir cihaz. Erazer için ise forumda Clevo kasa ve ısınır diyorlardı ama fikrim yok açıkcası o marka ve model için.

Lenovo LOQ için ise düşündüğüm model: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...rtx-4060w11laptop-gri-83dx00cltr-1240730.html

Anakart ya da hall sensör değişimi yapmadıkları için, sadece fişi çekip yolladılaklari için laptop boşta 70-80 derece oluyormuş. Cinebench skoru 14 bine düşmüş ve işlemci Cinebench R23 testinde sabit 100 derece görünüyormuş. Bu arkadaşın önceki laptopu da arızalı bir Lenovo LOQ muş ve işini Tüketici Hakem Heyeti ile çözmüş. Şimdi yine tüketici hakem heyetine gitmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Ya Acer Nitro 5 12650H 4060 modelini alıp RAM ekleteceksiniz. (Acer teknik servisi kendiniz RAM eklerseniz cihazın garanti dışı kalacağını söylüyor. Performans modunda fan sesi çok yüksek. Macunu temizleyip Thermalright heilos uygularsaniz fan sesi epey düzelir ama o senaryo da cihazı garanti kapsami dışında bırakıyor.)

Ya da piyasaya yeni çıkacak RTX 5050 laptopları bekleyip ona göre karar vereceksiniz. Haziran ayının son haftasi ile temmuz ayının ilk haftası arasında bolca RTX 5050 laptop görürsünüz. Bütçeyi 50 bin TL civarına çıkarma ihtimaliniz olursa bence daha iyi olur ama tabii ki bütçe artırma işi her zaman zordur bilirim.

Son olarak aciliyetiniz varsa ve bütçe artırma şansınız yoksa 36-38k civarında Erazer deputy P60 MD62749 i7 13620H RTX 4060 (75W, MUX yok) ya da 40-41k civarında ASUS TUF A15 R7 7435HS 4060 (140W + adv. Optimus) modellerine bakabilirsiniz. Bunların hicbiri kusursuz performans laptopları değiller. Ama en azından hall sensör olayı gibi kronik sorunlu kapsamına giren ürünler de değiller.

Gelen mailde bile var'mış' deniyor. Üründe ekran ve klavye kapanma sorunu yok mu bunu servis mi teşhis ediyor hangi şikayetle gidiyor belirtilmemiş.
Ayrıca halen sponsoru olduğun Erazer'ın piyasadaki en kötü soğutmaya sahip DDR4 RAM'li ve MUX Switch'siz ürün önermen dürüst değil. Bu cihazdan uzak durulmalı 130 watt crossloadda bu kadar ısınan laptop yok.

Ekran görüntüsü 2025-06-19 232225.webp

Ali Osman bey sizin gibi bu konuda donanımlı, gerekli araştırmalar ve bilgilerle kendini donatmış birisinin konuma mesaj yazması benim için çok önemli. İlk dediğinize gelirsek HP Victus modellerinden hiçbirini almayacağım, vazgeçtim. Bence risk almaya değmez. Bütçem maksimum 40 bine çıkıyor ne yazık ki. Aklımda iki model var biri sizin attığınız Erazer ve diğeri ise Lenovo LOQ. Acer Nitro'yu ise düşünmüyorum çünkü diğerlerine göre kaba bir cihaz. Erazer için ise forumda Clevo kasa ve ısınır diyorlardı ama fikrim yok açıkçası o marka ve model için.

Lenovo LOQ için ise düşündüğüm model: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...rtx-4060w11laptop-gri-83dx00cltr-1240730.html
Çok teşekkür ederim. Bence paylaştığınız Lenovo LOQ 83DX00CLTR modelini alabilirsiniz. 230W adaptörle geldiği için battery drain de olmayacaktır. RAM ve SSD eklenirse güzel bir laptop olur.

Erazer Deputy serisi laptoplar limitle kullanılabilir. Stok haliyle ısınır ama kronik sorunu var diyeceğim ürünler değil. Isınma sorununu artık çok büyük bir sorun olarak görmüyorum. Bir PTM 7950 ya da Thermalright Heilos uygulandığındaa ısınma sorunlu laptop kalmıyor gibi bir şey. (MSI Thin ve Cyborg hariç, onlar umutsuz vaka) Malum piyasadaki birçok üründe çok daha önemli sorunlar var. Her şey fiyatına göre değerlendirilmeli ve bence karar her zaman alıcının.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Bence paylaştığınız Lenovo LOQ 83DX00CLTR modelini alabilirsiniz. 230W adaptörle geldiği için battery drain de olmayacaktır. RAM ve SSD eklenirse güzel bir laptop olur.

Erazer Deputy serisi laptoplar limitle kullanılabilir. Stok haliyle ısınır ama kronik sorunu var diyeceğim ürünler değil. Isınma sorununu artık çok büyük bir sorun olarak görmüyorum. Bir PTM 7950 ya da Thermalright Heilos uygulandığındaa ısınma sorunlu laptop kalmıyor gibi bir şey. (MSI Thin ve Cyborg hariç, onlar umutsuz vaka) Malum piyasadaki birçok üründe çok daha önemli sorunlar var. Her şey fiyatına göre değerlendirilmeli ve bence karar her zaman alıcının.
Teşekkür ederim. 230W adaptörle geldiğini bilmiyordum. Büyük avantaj olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı Alt