RTX 4060'lı laptop'lar genelde 40K civarı bir fiyatı oluyordu diye hatırlıyorum. O yüzden fiyat olarak normal görünüyor. Her ne kadar Intel 14. nesil işlemciler için mikro kod güncellemesi piyasaya sürülse bile yine de bu işlemciler beni şüphelendiriyor. Ben olsam AMD işlemcili bir laptop'a yönelirdim.

Ayrıca tam olarak aynı modelin incelemesini bulamadım ama benzer bir modelin incelemesini aşağıda paylaşıyorum. Oyun performansı olarak muhtemelen benzerlik gösterecektir videodakiyle. İnceleme videosundan yola çıkarak söylüyorum, oyun performansı gayet tatmin edici. Ama her ne kadar incelemeyi yapan kişi sıcaklık değerlerinin çok iyi olduğu yorumunu yapmışsa da bu sıcaklıklar benim hoşuma gitmiyor. Oyuncu laptop'ı hiç kullanmadım ve kullanmayacağım ama yine de cihazın bir laptop olduğunun farkındayım ve sıcaklıkların masaüstü bilgisayarlara göre daha yüksek olacağının farkındayım. Yine de güzel sıcaklıklar değil.

Benzer modelin inceleme videosu:

RTX 4060'lı laptop'lar genelde 40K civarı bir fiyatı oluyordu diye hatırlıyorum. O yüzden fiyat olarak normal görünüyor. Her ne kadar Intel 14. nesil işlemciler için mikro kod güncellemesi piyasaya sürülse bile yine de bu işlemciler beni şüphelendiriyor. Ben olsam AMD işlemcili bir laptop'a yönelirdim.

Ayrıca tam olarak aynı modelin incelemesini bulamadım ama benzer bir modelin incelemesini aşağıda paylaşıyorum. Oyun performansı olarak muhtemelen benzerlik gösterecektir videodakiyle. İnceleme videosundan yola çıkarak söylüyorum, oyun performansı gayet tatmin edici. Ama her ne kadar incelemeyi yapan kişi sıcaklık değerlerinin çok iyi olduğu yorumunu yapmışsa da bu sıcaklıklar benim hoşuma gitmiyor. Oyuncu laptop'ı hiç kullanmadım ve kullanmayacağım ama yine de cihazın bir laptop olduğunun farkındayım ve sıcaklıkların masaüstü bilgisayarlara göre daha yüksek olacağının farkındayım. Yine de güzel sıcaklıklar değil.

Benzer modelin inceleme videosu:

Victusların hayat kalitesini pek ilgilendiren bir şey değil daha çok üst segment limitsiz işlemciler için geçerli. HP'nin zaten laptopları limitlidir absürt voltaj çekmezler. Laptoplarda HX işlemcili cihazların 90 derece görmesi anormal değildir. 80 derece işlemci sıcaklığı nasıl güzel değildir? Frekans kısmadığı sürece ve kalitesiz bir anakart kullanmadığı sürece problem yok sıcaklıkların.

Oyuncu laptop'ı hiç kullanmadığım için sıcaklıkların bu laptop'larda genelde hangi değerlerde seyredebilir olduğunu tecrübe etmedim. O yüzden sıcaklıklar ile ilgili yorumumu hem biraz çekinerek yaptım hem de zaten laptop sıcaklıkları konusunda tecrübesiz olduğumu da söyledim.

80 derece işlemci sıcaklığı nasıl güzel değildir?
Masaüstü bilgisayarlarda 80 derece işlemci sıcaklığı güzel değil. Ama demek ki laptop'larda iyi bir değermiş. Öğrenmiş olduk, teşekkür ederim.

Masaüstü bilgisayarlarda 80 derece işlemci sıcaklığı güzel değil. Ama demek ki laptop'larda iyi bir değermiş. Öğrenmiş olduk, teşekkür ederim.
HX işlemcilerin çalışma mantığı sıcaktan frekans düşürünceye kadar çalışmaktır. Yani işlemciler throttle seviyesine gelene kadar tam güç çekmek için tasarlanmışlar.

RAM ve SSD sonradan değişebilir ama işlemci değişmemez 14700HX tercih etmek daha mantıklı. Panel olarak çok bir beklentiniz olmasın bu cihazlardan.

Yorum için teşekkürler. Sonradan takviye yapmak mantıklı. Benim de aklımdan geçmedi değil ama 14700hx, 14500HX e göre çok büyük performans farkı oluşturmuyor gibi. Takviye de fazladan masraf demek. Ben tercihimi linkteki üründen yana kullandım.

Yorum için teşekkürler. Sonradan takviye yapmak mantıklı. Benim de aklımdan geçmedi değil ama 14700hx, 14500HX e göre çok büyük performans farkı oluşturmuyor gibi. Takviye de fazladan masraf demek. Ben tercihimi linkteki üründen yana kullandım.

Kötü seçim açıkçası aralarında kayda değer fark var. 2 Core 4 Threads performans çekirdeği var. Enerji çekirdeği açısındanda 4 Core 4 Threads fark var. Yani denk bile değil iyi işlemci arası. 8 MB L3 Cache'de cabası. 7840HS ve 7940HS gibi bir fark olsa tamam derim ama fark çok fazla açıkçası neyse 32 GB RAM ile mutluluklar hocam hayırlı olsun iki cihazda üzmez.