Bütçe
40000-60000

Taltan

Çalışkan
Merhaba, 6 aydan fazla bir süredir HP Victus 16 serisini takip ediyorum ve kasım ayı içerisinde bir gaming laptop almaya karar verdim. Tek takip ettiğim marka olduğu için HP'nin cihazlarına bakıyorum. 5000 serisinin mantıklı olmadığı söyleniyor bu yüzden bütçemi de düşünerek 4070 serisine yöneldim. Amacım hem kütüphane hem de okulda kullanabileceğim kadar sessiz ve en az 4-5 yıl götürecek bir bilgisayar almak. (Lenovo IdeaPad bilgisayarımı 7 yıldır hem düşük istemli oyunlarda hem de günlük işlerde sorunsuz kullanıyorum. Sadece 1 kere servise gönderdim.)

4070'li Victus 16'larda hall sensor sorunu var mı? Victus 16 serisinden iyi ekranlı bir laptop bulabilir miyim? 5000 serisine yönelmeli miyim? Farklı markalara mı yönelmeliyim? Isınmayan bir laptopta plastik kasanın dezavantajı nedir? Gaming laptopta kullanım ömrünü belirleyen etkenler nedir?

HP Victus 16 S1002NT kullanıyorum AMD Ryzen 7 8845HS ve RTX 4070 olan model 1.5 yıl geçti alalı tek kötü tarafı hall sensör riski(ben daha yaşamadım) ve Omen Gaming Hub çok saçma bloatlar içeriyor(kullanışsız)ama güncel oyunlarda bunu da açamadım gibi bir sorun yaşamadım.

Öncelikle, gaming cihaz istiyorsanız sessizliğe veda edeceksiniz. Zero fan teknolojisi olan bir cihaz almak duruma göre iyi olabilir. HP Victus 4070 dediğiniz modelin linkini atmanız daha net bir cevap vermemi sağlar.

Bütçe çıkarsa alın. 99wh bataryası ile çok uzun saatler götürür. Performansı/soğutması rakiplerinin önünde.

Diğer bir sorunuza da cevap vereyim. Isınmayan bir laptopta plastik kasanın dezavantajı esneme yapması. Esnemeden dolayı zamanla menteşe sorunları da meydana gelebiliyor.

Merhaba, 6 aydan fazla bir süredir HP Victus 16 serisini takip ediyorum ve kasım ayı içerisinde bir gaming laptop almaya karar verdim. Tek takip ettiğim marka olduğu için HP'nin cihazlarına bakıyorum. 5000 serisinin mantıklı olmadığı söyleniyor bu yüzden bütçemi de düşünerek 4070 serisine yöneldim. Amacım hem kütüphane hem de okulda kullanabileceğim kadar sessiz ve en az 4-5 yıl götürecek bir bilgisayar almak. (Lenovo IdeaPad bilgisayarımı 7 yıldır hem düşük istemli oyunlarda hem de günlük işlerde sorunsuz kullanıyorum. Sadece 1 kere servise gönderdim.)

4070'li Victus 16'larda hall sensor sorunu var mı? Victus 16 serisinden iyi ekranlı bir laptop bulabilir miyim? 5000 serisine yönelmeli miyim? Farklı markalara mı yönelmeliyim? Isınmayan bir laptopta plastik kasanın dezavantajı nedir? Gaming laptopta kullanım ömrünü belirleyen etkenler nedir?
Oyunlara fazla para vermem ancak ilerde yüksek istemli bir oyun oynamak istersem ultra yüksek FPS değerlerinde olmasa da laptop oyunu oynatsın isterim. Oynayacağım oyunlar genellikle CS veya Forza Horizon olur.

Öncelikle, gaming cihaz istiyorsanız sessizliğe veda edeceksiniz. Zero fan teknolojisi olan bir cihaz almak duruma göre iyi olabilir. HP Victus 4070 dediğiniz modelin linkini atmanız daha net bir cevap vermemi sağlar.

Bütçe çıkarsa alın. 99wh bataryası ile çok uzun saatler götürür. Performansı/soğutması rakiplerinin önünde.

Diğer bir sorunuza da cevap vereyim. Isınmayan bir laptopta plastik kasanın dezavantajı esneme yapması. Esnemeden dolayı zamanla menteşe sorunları da meydana gelebiliyor.
7 yıldır kullandığım bilgisayar da plastik kasa yazları ısındığı çok oldu ve sadece son 1 aydır menteşe problemi yaşıyorum. Diyeceğim o ki cihazı titiz kullanırım. Game garaj yeni çıktığından ve kullanıcıları daha kronik sorunları yaşamadığından şüpheli gördüm açıkcası. Kullanan varsa görüşlerini bildirirse çok sevinirim. Bu kadar uçuk fiyatlar vereceğim cihazın bana garantide sıkıntı çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Yorumun için çok teşekkürler.

Bir de 5060 serisinin 4060'dan bir farkı olmadığı, sadece fiyatı değiştirdiği söyleniyor.

Son düzenleme:
7 yıldır kullandığım bilgisayar da plastik kasa yazları ısındığı çok oldu ve sadece son 1 aydır menteşe problemi yaşıyorum. Diyeceğim o ki cihazı titiz kullanırım. GameGaraj yeni çıktığından ve kullanıcıları daha kronik sorunları yaşamadığından şüpheli gördüm açıkçası. Kullanan varsa görüşlerini bildirirse çok sevinirim. Bu kadar uçuk fiyatlar vereceğim cihazın bana garantide sıkıntı çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Yorumun için çok teşekkürler.

Forumda düzenli olarak bütçenizde önerdiğimiz cihazlar. Tongfang kasa kullanıyor. Almayı düşünürseniz, konu açar kullanıcı tecrübelerini aktarır arkadaşlar.

Bir de 5060 serisinin 4060'dan bir farkı olmadığı, sadece fiyatı değiştirdiği söyleniyor.

En bariz gözle görünen özellikler 4X Frame Generation oldu. Ayrıca RTX 30xx serisinin pabucu yavaştan dama atılıyorken RTX40 serisine de sıra geliyor. Güncellik iyidir.