Limit dolu, anakartı kalitesiz, paneli kaliteden mahrum kalmış, berbat bir modeldir yakında burada da incelemesini yapacağım.

İnceleme: HP Victus 16 incelemesi yaptım bile konusunu iyi okumalar umarım bir şeyler anlatabilirim asla önermiyorum hele ki 30 bin TL'nin üstüne çıktıkdan sonra premium diye sattığı Omen bile 3070 Ti ekran kartına 115 watt güç vermiş giriş seviyesi diye geçen Nitro 5 de aynı kart 150 watt.

Son düzenleme:
Herkes ısınma soruunu var diyor Victus'u beğenmiyor neden acaba?

Isınma sorunu var ile yok arasında ama ısınmamasının sebebi limitleri ve bu limitler donma yapabiliyor. Tabii limit sadece ısı yüzünden koyulmaz anakart yüzünden de koyulur. G870'lerin anakartının yanma sebebi çoğunlukla limit olmamasıdır, anakart da kalitesiz olunca böyle oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Limitler ve panel konusu dogru da bu bilginin kaynagi nedir?

Eger renk dogrulugunu sorun etmeyecekseniz alinabilir. Limit konusu biraz karisik, %1 %0.1 FPS'lerde biraz hissediliyor, onun harici tamamen testlerden ibaret gibi. Ben o islemci 4060 ve 4070i rahat beslediginden cok sorun etmiyorum. Tamamen fiyatina bagli konusuyorum, Victus'lardan sonra en ucuz 4070 50k oldugu icin alinmaz denilecek kadar da kotu degil.

Bütçeniz nedir? En uygun 4070 model olmasından dolayı çok GPU kas gücüne ihtiyacınız varsa düşünülebilir fakat onun dışında mantıklı olan bir model değil. Bütçeniz buna yeter mi?

Bütçeniz nedir? En uygun 4070 model olmasından dolayı çok GPU kas gücüne ihtiyacınız varsa düşünülebilir fakat onun dışında mantıklı olan bir model değil. Bütçeniz buna yeter mi?

ortalama bütçem 35-40k arasında buna yeter mi bilmiyorum genellikle oyun oynamak için alacağım

@cg77 Genellikle oyun için düşünüyorsanız alınabilir fakat tavsiyem dediğim gibi 14700HX modele zorlamaniz olur.

Isınma sorunu var ile yok arasında ama ısınmamasının sebebi limitleri ve bu limitler donma yapabiliyor. Tabii limit sadece ısı yüzünden koyulmaz anakart yüzünden de koyulur. G870'lerin anakartının yanma sebebi çoğunlukla limit olmamasıdır, anakart da kalitesiz olunca böyle oluyor.
4000 serisi 120W ki zaten bu GPU'larda Watt önemi RTX 4080 kartlarında başlıyor. 100W'ı geçmiyor yani isterse 140W olsun. 14. nesillerde ekran paneli kaliteli. 13. nesil ve 7000 serisi Ryzen işlemcilerde ülkemize gelen modellerde ekran paneli hariç herkes memnun.