Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HP Victus Hall Sensör Sorunu, dizüstü bilgisayarın kapağının açık veya kapalı olduğunu algılayan Hall Effect sensörünün arızalanması durumunu ifade ediyor. Bu sensör, kapağın kapatıldığında otomatik olarak uyku moduna geçmesini sağlayan önemli bir bileşen. Ancak sensör arızalandığında, bilgisayar beklenmedik şekilde uyku moduna geçebilir veya kapağın konumunu algılayamayabilir.

Belirtiler ve Çözümler:

• Belirtiler: Dizüstü bilgisayar, kapağı tam kapanmamış olsa bile rastgele uyku moduna geçebilir. Özellikle laptop yüksek yük altındayken (genelde oyunda) ekran kapanabilir veya klavye tepkisiz hale gelebilir.
  • Çözümler: Bazı kullanıcılar, Hall sensör kablosunu çıkararak sorunu çözdüklerini bildiriyor ancak bu durumda kapağı kapattığınızda otomatik uyku modu devre dışı kalır. Bazı durumlarda sensörün veya anakartın değiştirilmesi gerekebilir.

HP Omen Serisinde Benzer Sorunlar:

• HP Omen serisi de benzer Hall Effect sensör sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Bu da beklenmedik kapanmalara veya kapağın konumunu algılamama gibi kronik problemlere yol açabilir.

Genel Tavsiyeler:

• Bu sorunu yaşıyorsanız, sensör veya kablosundaki gevşek bağlantıları ya da fiziksel hasarı kontrol etmenizde fayda var.
  • Sorun devam ederse, daha fazla destek veya onarım seçenekleri için HP müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek gerekebilir.

Son düzenleme:
1 yıla yakındır kullanıyorum hiç yaşamadım çok şükür. PC'yi masaüstü olarak kullanıyorum, %90 kapalı konumda duruyor. Etkisi vardır belki bilemedim.

@keskemasaustualsaydım, büyük ihtimalle aynı model, s serisinden olduğuna eminim ama tam kodu hakkında emin değilim.

Sorunu yaşar mısın yaşamaz mısın tam olarak bilmiyorum ama ben şu ana kadar bu sensörden kaynaklı hiç sorun yaşamadım. Ağır oyunlar oynamama, yapay zeka ile uğraşıp ekran kartını %100 de kullanmama rağmen yaşamadım.

Nazar değmese bari 😝

• Beğendim
İfadeler: 62
Ben de 1.5 yıldır Victus 16 (7640hs | 4060) kullanıyorum ve şu ana kadar bu sensörden kaynaklı bir sorun yaşamadım.
Ben de bu hafta 2 cihaz satın aldım. İkisi de Victus. Birinde hiçbir problem yokken birinde bu bahsedilen problemi yaşamaktayım. Belli ki bazılarına sağlam cihaz denk gelse de ciddi bir problem var. Offf şimdi kim uğraşacak garantiyle. Sensör sipariş ediliyorsa edeceğim ve değiştireceğim. İki cihazdan da çok memnunum. Sadece bu sensör sorunu yapan cihazın rastgele siyah ekrana düşmesi beni sinir ediyor.

S1 ve R1 cihazlarımda bu problemi yaşıyorum. Cihazlarım servise gidip geldi fakat kapağı kapatınca cihazlarım uyku moduna girmiyor. Anakart değişecek dediler, değişmeden göndermişler. Hall sensör fişini çekmişler bundan dolayı sıcaklıklarım 20 dereceye kadar arttı.
(Anakart değişti notunu düşüp anakartı değiştirmeden, sensör fişi çekilmiş, anakartın seri numarasını PowerShell üzerinden kontrol ettim.)

Cihaz durduğu yerde 75 80 derecelere çıkıyor. Yüke bindiğinde aşırı FPS drop yaşıyorum. Bıktım, param çöpe gitti. HP kullanıcılarının Hall Sensör ile ilgili HP'ye yollamak için anket yaptıklarını gördüm.

https://forms.gle/mDjErBEoey5axQTB7 bu anketi sorunu yaşayanlar ve HP marka ürün kullananlar lütfen doldursun. HP marka ürünü olmayanlar ise "Yeni bir laptop alacak olsanız yine HP markasını tercih eder misiniz?" kısmını doldursun lütfen.

Cihaz hall sensör fişini servisin çekmesine, işlemciyegüç sınırlandırması getirdiği ve fanlar tam performans döndüğü halde inanılmaz sıcaklıklar görüyor. Cinebench testlerinde 6 bin puana yakın düşüş var.

Ciddi anlamda mağdur edildik. Servis çözüm bulmuyor kandırıyor. Gerekirse mahkeme mahkeme gezeceğim, hakkımı hukuki açıdan savunacağım.. Recep Baltaş'a bizim sesimizi duyurduğu için teşekkürler.

S1 ve R1 cihazlarımda bu problemi yaşıyorum. Cihazlarım servise gidip geldi fakat kapağı kapatınca cihazlarım uyku moduna girmiyor. Anakart değişecek dediler, değişmeden göndermişler. Hall sensör fişini çekmişler bundan dolayı sıcaklıklarım 20 dereceye kadar arttı.
(Anakart değişti notunu düşüp anakartı değiştirmeden, sensör fişi çekilmiş, anakartın seri numarasını PowerShell üzerinden kontrol ettim.)

Cihaz durduğu yerde 75 80 derecelere çıkıyor. Yüke bindiğinde aşırı FPS drop yaşıyorum. Bıktım, param çöpe gitti. HP kullanıcılarının Hall Sensör ile ilgili HP'ye yollamak için anket yaptıklarını gördüm.

https://forms.gle/mDjErBEoey5axQTB7 bu anketi sorunu yaşayanlar ve HP marka ürün kullananlar lütfen doldursun. HP marka ürünü olmayanlar ise "Yeni bir laptop alacak olsanız yine HP markasını tercih eder misiniz?" kısmını doldursun lütfen.

Cihaz hall sensör fişini servisin çekmesine, işlemciyegüç sınırlandırması getirdiği ve fanlar tam performans döndüğü halde inanılmaz sıcaklıklar görüyor. Cinebench testlerinde 6 bin puana yakın düşüş var.

Ciddi anlamda mağdur edildik. Servis çözüm bulmuyor kandırıyor. Gerekirse mahkeme mahkeme gezeceğim, hakkımı hukuki açıdan savunacağım.. Recep Baltaş'a bizim sesimizi duyurduğu için teşekkürler.
Düzeltme: Bugün ulaştılar sorunumu çözdüler. Laptoplarımın ikisi de aktif olarak çalışıyor. Teşekkürler HP.

Son düzenleme:

Düzeltme: Bugün ulaştılar sorunumu çözdüler. Laptoplarımın ikisi de aktif olarak çalışıyor. Teşekkürler HP.
anakartı değiştirmemişler nasıl telefonla ulaşıp düzeltiyorlar ? :D

Anakartı değiştirmemişler nasıl telefonla ulaşıp düzeltiyorlar? :D
Hesap şüpheli. Aldırış etmeyin. Aniden birkaç yere mesajını kopyalayıp bize cevap vermeden çevrimdışı oldu.

Zamanında HP'nin piyasada esnafa neler yaptığını da gördüm. Bu profilin HP ile ilişiği varsa bile şaşırmam.
Screenshot_20250620-160748.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.