ultrasoner

Uzman
Yer
Samsun
HP Victus hall sensör sorunu yaşayıp da bu sorundan onarım sonrası kurtulabilen birileri var mı? İnternette gördüğüm birçok teknik servisin farklı ücretlere farklı teknikler uyguladığını gördüm. Hangisi güvenilir, hangisi değil inanın bilmiyorum. Elimde bu sorunu yaşayan bir cihaz var. Sorunu yaşayan ve sonrasında tamir/onarım sonrası sorundan kurtulan var mı ya da kurtulan varsa nasıl kurtulduğu hakkında bilgi verebilir mi? Bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlara da bir ışık olur.

Son düzenleme:

Ben buraya gönderdim ve sorun çözüldü. 4 aydır sıkıntı yaşamıyorum. Kendisinin iddiasına göre de 1 yıldır bu sorundan muzdarip 200'ün üzerinde (artık 300'ü geçmiştir) Victus onarmış ve tekrarladı diye geri gelen laptop olmamış. Epey araştırdım göndermeden önce. Gördüğüm kadarı ile kendisi bu işin mutfağında yetişmiş ve ardından lisans eğitimini de tamamlamış elektrik-elektronik mühendisliğinde.

Gönderdikten sonra fotoğraf ve videolar ile destekleyerek süreç hakkında detaylıca bilgi verdi. Laptop temizliği de yaptı yanında. Ben memnun kaldım.

Ne yaptığına gelirsek: Sensörü veya anakartı değiştirmedi. Sensörün ve sensörün anakart üzerindeki devresindeki elemanlarında değişiklik yaptı. Kullanılan 2-3 tane devre elemanının sıkıntılı olduğunu, onlar üzerinde değişiklik yaparak sorunu tamamen çözdüğünü iddia ediyor. Yanlış hatırlamıyorsam devredeki bjt transistöründen bahsediyordu, epey zaman geçti şimdi benim de aklımdan çıktı.

Laptop gider gitmez işleme aldı, 1.5 saat sonra çözüldüğüne dair videolu mesaj geldi. Kendisi de beni aradı zaten, epey detaylıydı yani süreç. Aynı gün kargoya verdi, ertesi gün kargo elime ulaştı ve her şey sorunsuzdu. Servise falan bilerek göndermedim, laptop acil lazımdı ve servislerde 1 aya kadar beklemeler olduğunu görünce direkt buraya gönderdim ki laptop'un garantisi ya bitmişti ya da bitmeye çok yakındı. Ekstra sorunuz varsa sorabilirsiniz.

O seride Hall sensör kronik. Normalde sensörün ısınmaması lazım, bilerek ısınan bölgeye koymuşlar, özellikle bozulsun diye. Yani yaptırsan tekrar bozulacak

Ne saçma bir cikarim, sen ciftci olsan elmalarina bilerek kurt koyar misin? Basarisiz muhenfislik ancak kasit aramak gereksiz.

Ben buraya gönderdim ve sorun çözüldü. 4 aydır sıkıntı yaşamıyorum. Kendisinin iddiasına göre de 1 yıldır bu sorundan muzdarip 200'ün üzerinde (artık 300'ü geçmiştir) Victus onarmış ve tekrarladı diye geri gelen laptop olmamış. Epey araştırdım göndermeden önce. Gördüğüm kadarı ile kendisi bu işin mutfağında yetişmiş ve ardından lisans eğitimini de tamamlamış elektrik-elektronik mühendisliğinde.

Gönderdikten sonra fotoğraf ve videolar ile destekleyerek süreç hakkında detaylıca bilgi verdi. Laptop temizliği de yaptı yanında. Ben memnun kaldım.

Ne yaptığına gelirsek: Sensörü veya anakartı değiştirmedi. Sensörün ve sensörün anakart üzerindeki devresindeki elemanlarında değişiklik yaptı. Kullanılan 2-3 tane devre elemanının sıkıntılı olduğunu, onlar üzerinde değişiklik yaparak sorunu tamamen çözdüğünü iddia ediyor. Yanlış hatırlamıyorsam devredeki bjt transistöründen bahsediyordu, epey zaman geçti şimdi benim de aklımdan çıktı.

Laptop gider gitmez işleme aldı, 1.5 saat sonra çözüldüğüne dair videolu mesaj geldi. Kendisi de beni aradı zaten, epey detaylıydı yani süreç. Aynı gün kargoya verdi, ertesi gün kargo elime ulaştı ve her şey sorunsuzdu. Servise falan bilerek göndermedim, laptop acil lazımdı ve servislerde 1 aya kadar beklemeler olduğunu görünce direkt buraya gönderdim ki laptopun garantisi ya bitmişti ya da bitmeye çok yakındı. Ekstra sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Sensorun kablosunu çıkarıp gondermis olabilir mi? Servis de bir sure boyle cozuyordu ancak gelen cihazlar watt limitine takilinca o da fark edildi ve yeni anakart tasarlamak mecburiyetinde kaldilar.

Garantiniz devam ediyorsa direkt HP servisiyle iletisime gecin, yeni anakart takiyorlar ve sorun kalici sekilde ortadan kalkiyor. Garanti devam etmiyorsa biraz sancili olur ancak servise kronik sorun oldugundan degisim talep edin, itiraz ederlerse THH'ye basvurun birkac ay suren dava sonucunda muhtemelen kazanirsiniz.

Sensorun kablosunu çıkarıp gondermis olabilir mi?

Hayır, kontrol ettim ki etmeseydim bile sensörün kendisi çalışıyor zaten. Çalıştığına dair kapak testini de paylaştı. Kendim de kontrol ettim.

Bana değişen devre elemanları ile beraber süreci detaylı bir şekilde paylaştı. Watt limiti ile alakalı bir sorun da yok.

Ne saçma bir cikarim, sen ciftci olsan elmalarina bilerek kurt koyar misin? Basarisiz muhenfislik ancak kasit aramak gereksiz
Günümüz cihazlarının çoğunda kronik var, planlı eskiltme misali düşün. Hem ben anakartını direkt bildiğim için diyorum, internetten okuduğum iki bilgiyle değil. Ayrıca azıcık aklı olan mühendis o sensörün oraya koyulmayacağını bilir, tamamen planlı eskiltme

Laptop gider gitmez işleme aldı, 1.5 saat sonra çözüldüğüne dair videolu mesaj geldi. Kendisi de beni aradı zaten, epey detaylıydı yani süreç. Aynı gün kargoya verdi, ertesi gün kargo elime ulaştı ve her şey sorunsuzdu. Servise falan bilerek göndermedim, laptop acil lazımdı ve servislerde 1 aya kadar beklemeler olduğunu görünce direkt buraya gönderdim ki laptopun garantisi ya bitmişti ya da bitmeye çok yakındı. Ekstra sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Detaylı cevap için çok teşekkür ederim. Bir haftadır araştırıyorum, bulunduğum bölgede ücretler 10 bin civarı ve açıkçası güven vermedi. Bahsettiğiniz kişiyle WhatsApp üzerinden görüştük, bir hafta kadar müsait olamadığını, randevulu çalışıldığını söyledi. Ücret 6 bin di. Yine YouTube'da videolarına denk geldiğim Med Bilişim ile görüştüm bugün itibarıyla ve sanırım yarın laptopu kargoya vereceğim. Görüşmemizde onarım detaylarını sordum, gayet işinin ehli birisiyle görüştüğümü düşünüyorum. Sanırım Türkiye'de bu işi gerçek anlamda yapabilen 4-5 firma var. Bahsettiğiniz firma ve benim kargoyu yollayacağım firma da bunlardan. Umarım sıkıntısız bir süreç olur. Onarımı yapıldıktan sonra da bu sorunu yaşayanlar için her ay bilgilendirme yapacağım bu konu altında. Sorunu yaşayanlar için bir yol olsun istiyorum.

Ne saçma bir cikarim, sen ciftci olsan elmalarina bilerek kurt koyar misin? Basarisiz muhenfislik ancak kasit aramak gereksiz.

Sensorun kablosunu çıkarıp gondermis olabilir mi? Servis de bir sure boyle cozuyordu ancak gelen cihazlar watt limitine takilinca o da fark edildi ve yeni anakart tasarlamak mecburiyetinde kaldilar.

Garantiniz devam ediyorsa direkt HP servisiyle iletisime gecin, yeni anakart takiyorlar ve sorun kalici sekilde ortadan kalkiyor. Garanti devam etmiyorsa biraz sancili olur ancak servise kronik sorun oldugundan degisim talep edin, itiraz ederlerse THH'ye basvurun birkac ay suren dava sonucunda muhtemelen kazanirsiniz.

HP ile görüştüm, garanti servisi BDH Bilişim. Görüştüğüm kişi anakart değişimi olacağını ama sorunun tekrar edebilme ihtimalini söyledi. Kronik sorunu olan cihazın ayıplı mal olduğuna ikna edemedim ama garantisi bittiği için tam hatırlamıyorum ama 8 bin civarı bir ücret söylediler. Açıkçası bana hiç güven vermedi

Son düzenleme:
Günümüz cihazlarının çoğunda kronik var, planlı eskiltme misali düşün. Hem ben anakartını direkt bildiğim için diyorum, internetten okuduğum iki bilgiyle değil. Ayrıca azıcık aklı olan mühendis o sensörün oraya koyulmayacağını bilir, tamamen planlı eskiltme
Dostum, planlı eskitme dediğin garanti süresi içinde oluşan hatalar değildir, bu firmaya zarar verir. Azıcık bilgin olsa Hall sensörün zaten birkaç nokta harici yeri olmadığını bilirsin. Burada sorun yerinden çok o bölgenin ısınması.

HP ile görüştüm, garanti servisi BDH Bilişim. Görüştüğüm kişi anakart değişimi olacağını ama sorunun tekrar edebilme ihtimalini söyledi. Kronik sorunu olan cihazın ayıplı mal olduğuna ikna edemedim ama garantisi bittiği için tam hatırlamıyorum ama 8 bin civarı bir ücret söylediler. Açıkçası bana hiç güven vermedi.

Açıkçası anakart degisiminden sonra bu sorunu yasayani duymadim ancak tabii ki dediklari gibi garantisi yok. Firma zaten kabullenmeyecektir, siz sorunu THH ile cozmeye calisin.

Resimdeki kırmızı kare Hall sensor, beyaz dairenin içi ise ekran kartı ve işlemcinin ısı bölgesi. Bunu anlatmaya çalışıyorum, yani yapılacak onca tasarım varken gidip bunu seçmeleri kasıtlı seçmişler dedirtir.

Dostum, planlı eskitme dediğin garanti süresi içinde oluşan hatalar değildir, bu firmaya zarar verir. Azıcık bilgin olsa Hall sensörün zaten birkaç nokta harici yeri olmadığını bilirsin. Burada sorun yerinden çok o bölgenin ısınması.
Ben de zaten Hall sensor ısındığı için bozuluyor diyorum.

Dosya Ekleri

• HP-Victus-Hall-sensor-sorunu.webp
    HP-Victus-Hall-sensor-sorunu.webp
    951,1 KB · Görüntüleme: 14