hxvy0

Yetkin
Yer
I forgot
Cihaz
Victus S0050NT & Victus S0001NT
Merhaba, bilgisayarımı F. 31 sürümüne güncelledikten sonra BIOS'a girememeye başladım (Fotoğraftaki gibi donup kalıyor), bu sorun daha önceden F. 29 sürümündeyken yoktu. Bugün abiminkini (O da F. 29 sürümünü kullanıyordu.) De güncelledim ve F. 31 yükledikten sonra aynı sorun onda da olmaya başladı. Daha önceden aynı soruna dair bir konu açılmış ancak güncellemeden sonra olduğunu söylememiş.

Edit: Bios'u USB ile tekrar kurduktan sonra 1 kereliğine girebiliyorum ondan sonra tekrar gidiyor.

Denediğim modeller:
Victus S0050NT
Victus S0001NT

Dosya Ekleri

• IMG_1638.webp
    IMG_1638.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 50
Keşke güncellemeseydiniz, kısmi çözüm:
Sorunun nedenini bilmiyorum ama sorun F.30 sürümüyle meydana geldi. Eylülden beri var yani sorun aralıkta yayınlanan F.31 sürümünde düzelir sanıyordum ama düzelmemiş. Maalesef HP tüketici deneyimlerini önemsemiyor ve sorunları görmezden geliyor. Geçici çözüm olarak BIOS'a girmeden laptopun portlarındaki tüm aygıtlar çıkarıldığında normal bir şekilde BIOS'a girilebilmesi gerekiyor.

Cihazınızın model numarası nedir? Benim kullandığım cihaz HP Victus 16,1 inç Dizüstü Oyun Bilgisayarı 16-s0000 (76T52AV) olarak geçiyor. Bu cihazda F31 bios yüklü ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Acaba bios güncellemesi sırasında ters giden bir şeyler mi oldu? Ben hep açılışta ESC tuşuna basarak çıkan menüden BIOS'a giriş seçeneğini seçiyorum. Bir sorun olmuyor. Belki sizin için bu şekilde girmek mümkün olabilir.

Keşke güncellemeseydiniz, kısmı çözüm:

Kısmı çözüm olarak daha iyi bir yöntem buldum sizinle de paylaşmak istiyorum, fareyi USB girişinden çıkarınca sorunsuz giriyor.

Cihazınızın model numarası nedir? Benim kullandığım cihaz HP Victus 16,1 inç Dizüstü Oyun bilgisayarı 16-S0000 (76T52AV) olarak geçiyor. Bu cihazda F31 BIOS yüklü ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Acaba BIOS güncellemesi sırasında ters giden bir şeyler mi oldu? Ben hep açılışta ESC tuşuna basarak çıkan menüden BIOS'a giriş seçeneğini seçiyorum. Bir sorun olmuyor. Belki sizin için bu şekilde girmek mümkün olabilir.
Olmadı ancak USB girişinden fareyi çıkarınca oluyor, Mouse takıp dener misiniz?

Kısmı çözüm olarak daha iyi bir yöntem buldum sizinle de paylaşmak istiyorum, fareyi USB girişinden çıkarınca sorunsuz giriyor.

Olmadı ancak USB girişinden fareyi çıkarınca oluyor, Mouse takıp dener misiniz?
Fare takarak hiç kullanmamıştım. Akşam deneyip geri bildirimde bulunayım. İlginç bir sorun. Acaba BIOS ayarlarında USB ile ilgili ayarları değiştirince düzelme olacak mı? Bakayım bir.

Fare takarak hiç kullanmamıştım. Akşam deneyip geri bildirimde bulunayım. İlginç bir sorun. Acaba BIOS ayarlarında USB ile ilgili ayarları değiştirince düzelme olacak mı? Bakayım bir.
Kablolu farem olmadığından, kablosuz fare ile denedim. Yine bir sorun olmadı.

Son düzenleme:

Kablolu farem olmadığından, kablosuz fare ile denedim. Yine bir sorun olmadı.
İlginç, Ben kablolu ve kablosuz olarak ikisinde de denedim ve ikisinde de girmedi ve ikisi de yokken girdi.

İlginç, Ben kablolu ve kablosuz olarak ikisinde de denedim ve ikisinde de girmedi ve ikisi de yokken girdi.
Muhtemelen belirli bir seriye özgü bir sorun. Benim bilgisayar AMD tabanlı olanlarından, sizinki Intel ise fark yaratabilir. Her ne kadar sitesinde 16-S0000 (76T52AV) olarak geçse de sipariş geçmişime baktığımda benim bilgisayarım HP Victus 16-S0018NT 7Z4M8EA olarak satılıyormuş. Bu kodlamalar kafamı karıştırıyor. Sizinkinden farklı bir seri olabilir diye düşündürdü.

Muhtemelen belirli bir seriye özgü bir sorun. Benim bilgisayar AMD tabanlı olanlarından, sizinki Intel ise fark yaratabilir. Her ne kadar sitesinde 16-S0000 (76T52AV) olarak geçse de sipariş geçmişime baktığımda benim bilgisayarım HP Victus 16-S0018NT 7Z4M8EA olarak satılıyormuş. Bu kodlamalar kafamı karıştırıyor. Sizinkinden farklı bir seri olabilir diye düşündürdü.
Bu bahsettiğimiz bios güncellemesi AMD olan HP Victuslar için zaten.
1768731639296.webp