Huawei MatePad 11.5S için Google Play Store yüklemeye gerek var mı?

Kriyus

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar.

Yeni bir Huawei MatePad 11.5S (2026) tablet aldım. Şu anlık kullanımımda herhangi bir sıkıntı yok ancak Google servislerini kullanabilmek için GBox (veya Play Store) yüklemeye gerçekten gerek var mı bilemedim.

Sizce Google servisleri yüklenmeli mi? Eğer sistemin performansını etkilemeden kullanmak gerekiyorsa en sağlıklı şekilde nasıl yüklenir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şu iki rehbere bakın derim. Gbox indirmeyin söylemekten dilimde tüy bitti.

Hocam bir de bu ebeveyn modunu nasıl kurulur, kurulumunu kendi Huawei hesabımla yaptım da çocuk modu nasıl oluyor?

Bir bakmam lazım. Çocuk modunu hangi uygulamalar için istiyorsun?
Ya işte kardeşimin oynaması için oyunlar 9 yaşında, hem de ekran süresi için.

@Aakons
Hocam bir de bu Aurora Store'u kurduktan sonra Google hesabı istiyor, gerekli mi ona ya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya işte kardeşimin oynaması için oyunlar 9 yaşında, hem de ekran süresi için.

Ekran süresini ayarlardan dijital denge bölümünden dilediğin gibi ayarlayabilirsin.

Aynı zamanda çocuk hesabıda ekleyebilirsin (ayarlardan aramaya yazarsan çıkar)

Onun dısında kardesine istediği programları oyunları indirip kardesin kullanabilir.Ama sizden habersiz mağazadan başka şeylerde yükleyebilir. Eğer onu istemiyorsan optimizer uygulamasından uygulamalara kardesinin bilmeyeceği şifre koyup bu durumun önüne geçebilirsin.

@Aakons
Hocam bir de bu Aura Store'u kurduktan sonra Google hesabı istiyor, gerekli mi ona ya?

Huawei versiyonu için gerekli. Ama merak etmeyin, açık kaynak olduğundan sıkıntı çıkarmaz. Bende ana hesabımı kullanıyorum.

Huawei versiyonu için gerekli. Ama merak etmeyin, açık kaynak olduğundan sıkıntı çıkarmaz. Bende ana hesabımı kullanıyorum.
Kurulumda microG yükleyimi diyor, oradan yüklersem fark ediyor mu?

Kurulumda MicroG yükleyimi diyor, oradan yüklersem fark ediyor mu?

Appgaleryden indirdim ama kendisi de yüklerse pek fark etmez sanırım. Ama siz yine de ne olur ne olmaz appgaleryden indirin. Virüs değildir ama yine de Huawei mağazasında ona göre optimize olmus olabilir.

Appgaleryden indirdim ama kendisi de yüklerse pek fark etmez sanırım. Ama siz yine de ne olur ne olmaz appgaleryden indirin. Virüs değildir ama yine de Huawei mağazasında ona göre optimize olmus olabilir.
Hocam bir de bu 4K olayını nasıl yapacağız? YouTube uygulamadan girince 4K olmuyor ama webden girince oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…