Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

megatronn 1

Üstün
Merhaba. Buna benzer konuyu ikinci defa açıyorum çünkü mezuna kalacağım ve tablet işime yarıyor diye ilk konuyu açtığım zaman iade edemedim.

Şubat ayında Vatan Bilgisayar üzerinden Huawei MatePad 11.5 2024 versiyonunu satın almıştım. Aldıktan ertesi gün ekranda piksel takılması olduğunu fark ettim ve aldığım şubeye gittim.

Oradaki çalışan servise göndermemiz lazım yaklaşık 3 hafta sürer bu süreç dedi. Bende YKS senem olduğunu ve zamanla yarıştığımı söyledim. Çalışan bunu söylediğim de zaten garantisi devam ediyor sınavdan sonra getirin iade alırlar zaten dedi. Ben de ona güvenerekten o zaman servise göndermedim.

Sınav bitti ama mezuna kalacağım. Aslında sınav bittiği zaman hemen gönderecektim ancak mezuna kalacağımdan emin gibiydim AYT sınavım çok kötü geçmişti. Evde de ders çalışabileceğim başka cihaz yoktu ancak şu an laptop var. O yüzden tam sınav formatına girmeden iade etmek istiyorum. Zaten memnun değilim tabletten.

Cumartesi günü Vatan Bilgisayar'a gidip durumu izah ettiğimde çalışan bana ürünü almanız üzerinden 5 aydan fazla geçmiş şu an iade alma imkanları yok onarım yaparlar o da belki dedi. Ben de bana garanti devam ediyorsa alabilirsiniz demisti bana bir çalışan dediğimde yalan söylemiş muhtemelen çünkü öyle bir şey yok dedi. Ben servis raporu tutup müşterinin iade istediğini yazdırmak istediğimde yazmamak için elinden geleni yaptı resmen ve sonuç olarak tableti geri getirdim vermeden.

Dün Gemini ile konuşurken bana Huawei'nin müşteri hizmetlerinden de iade edebileceğimi Vatan Bilgisayar'ın sadece süreci uzattığını ve kafa karıştırdıgıni söyledi. Huawei WhatsApp destek hattına yazdım. Tabletimin seri numarası ve yaşadığım ili verdikten sonra adınıza dosya açtık sizi arayacağız dediler.

Sizce bu Huawei destek hattından mı iade etmeliyim? Yoksa Vatan Bilgisayar şubesine gidip çalışana biraz sert tepki gösterip rapora onarım istemiyor iade istiyor yazmasını mi deneyeyim?

Onarım istemememin sebebi tabletten hiç memnun değilim. Kalem desteği var ama kalemi yaklaşık 5 aydır aramama rağmen yok. Google desteği yok zaten onu bilerek aldım ama YouTube'da ekran 60Hz oluyor ve çok kasıyor havası veriyor. Ve şarjı çok garip gidiyor örneğin 55'ten 45'e düşmesi yarım saat sürüyor 45'ten 40'a düşmesi 1 saatten fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tabletin fotoğrafını çekip atman yeterli.

Hocam, ben Huawei ile görüştüm. Dosyam açılmıştı zaten ve bana kargo koduyla ürünü servise gönderebileceğimi söylendi. Kargo kodu gelince kendim şubeye bırakacağım. Zaten dosya oluştururken "fabrikasyon olarak bozulacağından dolayı ürünün onarılmasını kesinlikle istemiyorum. Tüketici olarak yasal hakkımı kullanarak cihazın iade alınmasına ücret iadesi yapılmasını talep ediyorum" diye belirtmiştim. Sonuç ne olur bilmiyorum ancak şu anlık sorunum çözüldü gibi. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG-20260803-WA0004.webp
    IMG-20260803-WA0004.webp
    1 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20260803-WA0003.webp
    IMG-20260803-WA0003.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 23
Tabletin fotoğrafını çekip atman yeterli.

Hocam, ben Huawei ile görüştüm. Dosyam açılmıştı zaten ve bana kargo koduyla ürünü servise gönderebileceğimi söylendi. Kargo kodu gelince kendim şubeye bırakacağım. Zaten dosya oluştururken "fabrikasyon olarak bozulacağından dolayı ürünün onarılmasını kesinlikle istemiyorum. Tüketici olarak yasal hakkımı kullanarak cihazın iade alınmasına ücret iadesi yapılmasını talep ediyorum" diye belirtmiştim. Sonuç ne olur bilmiyorum ancak şu anlık sorunum çözüldü gibi. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Çözüm