Bu yöntemi kullanarak kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmeye çalıştım. Huawei modemin arayüzünden "WAN Yapılandırması" kısmından öğrendim fakat kullanıcı adı yazan yerde herhangi bir şifreleme yapılmadan olduğu gibi gösterilirken şifre ise bir yöntem ile şifreleniyormuş yani tabiri caizse hash'leme işlemi yapılarak tutuluyormuş. Yukarıdaki yöntemle Hashcat yazılımı kullanarak şifreyi çözdürmeye çalıştım fakat doğru mu çözüldü yoksa yanlış mı emin değilim, şüpheliyim.
Huawei modemin LAN 1 portundan router'in WAN portuna kablo ile bağlantı yaptım ve WAN bağlantı tipini PPPoE olarak seçip elde ettiğim kullanıcı adı ve şifreyi yazdım ama bir türlü internete çıkamadım. Daha sonra Huawei modemin MAC adresini ekledim fakat yine internete çıkmadı.
İşin garip tarafı Huawei modem üzerindeki MAC adresi ile Wireshark ile öğrendiğim MAC adresi 1 değer farkla birbiriyle örtüşmüyor. Örneğin, 00-A1-B2-C3-D4-E5 yazıyorsa etiketin üzerinde ve modemin kendine ait arayüzünde, Wireshark içerisinde 00-A1-B2-C3-D4-E6 şeklinde görünüyor. Wireshark kullanarak paket takibi yapıldığı sırada yazan modeme ait MAC adresini klonlatmaya çalıştım olmadı. Diğer MAC adresini denedim olmadı. Arayüzde yazan IP, DNS ve ağ geçidi gibi bir takım bilgileri olduğu gibi Asus router'in ilgili yerlerine yazdım yine olmadı.