Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Genuine

Yetkin
Yer
/home
Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

huawei-optiXstar-HG8245X6-10-arka-yüz.webp

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mac değiştirmesi olan herhangi bir router olur. Turkcell'in verdiği modemin/routerin MAC adresini ona aktaracağız. Turkcell modeminin MAC adresini bir yere not edin.

Mac değiştirme zorunluluğu yok.

Merhaba. Superonline fiber internet kullanıyorum. Fakat firmanın bağlamış olduğu modemi kullanmak istemiyorum bunun yerine kendi aldığım fiber optik giriş özellikli Router'i kullanmak istiyorum. Modeme bina ankastresinden doğrudan gelen fiber kablo var. Aşağıdaki görselde bağlantısı mevcut.

Eki Görüntüle 73001

Modemde WAN portu bulunmuyor. Farklı bir router ile internete çıkabilmek için gerekli olan kullanıcı adımı ve şifremi öğrenebilmek için bir yöntemi denedim fakat WAN portu bulunmadığı için işe yaramıyor. Ne yapabilirim?

Hocam ONT yok. ONT gömülü modem kullandığınız için yeni alacağınız modem ONT gömülü olmak zorunda. Ayrıca yeni modeme takarken çok dikkatli olmanız gerekiyor kırabilirsiniz kabloyu.
Edit: Şifre bulmanın yöntemi var mış. Superonline HG8245X6 Fiber Şifre Öğrenme Rehberi | DonanımHaber Forum
Bu yöntemi kullanarak kullanıcı adı ve şifreyi öğrenmeye çalıştım. Huawei modemin arayüzünden "WAN Yapılandırması" kısmından öğrendim fakat kullanıcı adı yazan yerde herhangi bir şifreleme yapılmadan olduğu gibi gösterilirken şifre ise bir yöntem ile şifreleniyormuş yani tabiri caizse hash'leme işlemi yapılarak tutuluyormuş. Yukarıdaki yöntemle Hashcat yazılımı kullanarak şifreyi çözdürmeye çalıştım fakat doğru mu çözüldü yoksa yanlış mı emin değilim, şüpheliyim.

Huawei modemin LAN 1 portundan router'in WAN portuna kablo ile bağlantı yaptım ve WAN bağlantı tipini PPPoE olarak seçip elde ettiğim kullanıcı adı ve şifreyi yazdım ama bir türlü internete çıkamadım. Daha sonra Huawei modemin MAC adresini ekledim fakat yine internete çıkmadı.

İşin garip tarafı Huawei modem üzerindeki MAC adresi ile Wireshark ile öğrendiğim MAC adresi 1 değer farkla birbiriyle örtüşmüyor. Örneğin, 00-A1-B2-C3-D4-E5 yazıyorsa etiketin üzerinde ve modemin kendine ait arayüzünde, Wireshark içerisinde 00-A1-B2-C3-D4-E6 şeklinde görünüyor. Wireshark kullanarak paket takibi yapıldığı sırada yazan modeme ait MAC adresini klonlatmaya çalıştım olmadı. Diğer MAC adresini denedim olmadı. Arayüzde yazan IP, DNS ve ağ geçidi gibi bir takım bilgileri olduğu gibi Asus router'in ilgili yerlerine yazdım yine olmadı.
Hmm... @fiber takısı ekledin mi hashcat ile elde ettiğine?

İkinci elden Superonline çıkışlı Huawei marka ONT bulun, arkasına da Router bağlayın. Bu şekilde bir sistem işinizi görür gibi.

ONT'nin Huawei marka ve Superonline çıkışlı olması çok önemli.

Kullanıcı adının sonunda var bu takı. Şifreye eklemedim. Şifreye de mi eklemek gerekiyordu bunu? :unsure:
Hayır şifreye eklenmiyor. Hashcat ile bulamadıysan tek çözüm yolu başka bir modem istemek SoL'dan. @Mert'in dediği yöntem garanti değil. OLT ile seri numarası eşleniyor diye biliyorum SoL'da. Tabi OLT markasını(fiber dağıtım kabininde yazar.) söylerseniz ona göre seri numarası kopyalanabilen ONT önerebiliriz.

Hayır şifreye eklenmiyor. Hashcat ile bulamadıysan tek çözüm yolu başka bir modem istemek SoL'dan. @Mert'in dediği yöntem garanti değil. OLT ile seri numarası eşleniyor diye biliyorum SoL'da. Tabi OLT markasını(fiber dağıtım kabininde yazar.) söylerseniz ona göre seri numarası kopyalanabilen ONT önerebiliriz.
OLT Huawei, başka türlü bu cihaz verilmezdi zaten. Kesin değil elbette ama yüksek ihtimal çalışacaktır. İkinci el ONT'ler pahalı değil o kadar.

Alternatif olarak cihazı rootlayarak sadece ONT gibi çalıştırmak mümkün olabilir ancak ben bu yöntemi önermiyorum.

OLT Huawei, başka türlü bu cihaz verilmezdi zaten. Kesin değil elbette ama yüksek ihtimal çalışacaktır. İkinci el ONT'ler pahalı değil o kadar.
Evet denenebilir. 100 TL civarlarında bulunuyor. Ama bütçe biraz daha yüksekse S/N kopyalama özelliği olan bir ONT almak daha mantıklı.
Edit2: Varmış.

Son düzenleme:
Konu başlığı ve ilk mesaj içeriğine göre çözüm mesajı olarak bunu seçtim.
İkinci elden Superonline çıkışlı Huawei marka ONT bulun, arkasına da Router bağlayın. Bu şekilde bir sistem işinizi görür gibi.

ONT'nin Huawei marka ve Superonline çıkışlı olması çok önemli.
Evet denenebilir. 100 TL civarlarında bulunuyor. Ama bütçe biraz daha yüksekse S/N kopyalama özelliği olan bir ONT almak daha mantıklı.
Peki örnek bir ilan atabilir misiniz?

Konu başlığı ve ilk mesaj içeriğine göre çözüm mesajı olarak bunu seçtim.

Peki örnek bir ilan atabilir misiniz?

Hocam HG8310M var garanti olsun derseniz. Zira s/n kopyalama gibi özellikleri mevcut.
Ayrıca modeminiz arkasında ONT s/n yoksa bunu almanızın bir manası yok. Çalışmayacaktır yüksek ihtimalle s/n yoksa.

Merhabalar, konu başlığından bağımsız olacak ama bu cihaz bende de mevcut swichlerin de POE desteği var mı acaba? Internette hiç bir yerde bu bilgiyi bulamadım.