Hukuk için iyi diksiyon şart mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 286
  • Etiketler Etiketler
    hukuk iyi
Yer yer katıldığım noktalar olsa da mesleğe şahsen içinde dahil olmadığınız için bazı yerlerde yanlış yorum yaptığınızı düşünüyorum. Dediğim gibi Ankara Hukuktayım ben 3. Sınıfım bir çok şeyi öğrendik artık dava takibi yapabiliyorum. Ama okulum alttan derslerim yüzünden 1 sene uzayacak büyük ihtimalle. Herhangi bir mezun senem yada hazırlık gibi bir sene kaybım olmadığı için çok takılmıyorum. Kariyer olarak bakar isek bizim bölümde Hocalarımızın danışmanlık ücreti 50 bin dolar üzerinde olan da var, kendine ait evi olmayıp kira veren hocamız da var. Hukuk sisteminin meslek imkanları çok fazla. Noterlikten Avukatlığa, Savcılıktan Kaymakamlığa Emniyet Müdürlüğünden Hakimliğe bir çok alanda meslek yapabiliyorsunuz. Buna benzer bu kadar geniş meslek olanağı olan bir bölüm ne eşit ağırlıkta ne sayısal da var. (Yanlış biliyorsam yazabilirler) Konu avukatlıktan açılmış ben de oradan devam edeyim. Şahsen ben de avukat olmayı düşünüyorum. Avukatlık konusunda kimsenin meslek kariyerini eleştirmek gibi bir hakkım elbette yok ama bence avukatlık düşünen birisinin minimum 2 yıl hiçbir iş yapmasa bile bir ofis kiralayacak bütçesi, Hukuk ingilizcesine belli seviyede hakimiyeti, Sosyal medya ve reklam üzerine imkanı, nispeten iyi bir okuldan mezun olması bence günümüzde olması gereken bir zorunluluk. Kusuruma bakmayın ama değil İngilizce dilekçe/makale yazabilecek daha b1 seviyesi ingilizcesi olmayan tipler ankara hukukta bile var. Yenileşen dünyaya ayak uydurmalı her meslek. Haliyle avukatlıkta da dikkat edersen genelde bu dediğim şeylere sahip olmayanlar senin dediğin gibi zorlanırlar. Zaten Şimdi HMGS adlı bir sınav geldi. Bence çok da iyi oldu. Artık her önüne gelen de kafasına göre avukat olamıyor. Bence günümüzde halen tercih edilebilir bir meslek avukatlık. Ama elbette okuyan arkadaş kendisini kararını vermeli.

Umarım mesleğinizde mutlu, huzurlu ve başarılı olursunuz. Ben zaten çevremde gördüğümü yorumladım ve yanlış yorumlarımı düzeltmenizi istemiştim. Düzeltmeleriniz için teşekkürler. Daha çok aydınlandım sayılır ama 5 sene önceki yeni mezun avukat ile şu an mezun olan avukat bir değil. Ben fikirlerimde hala kararlıyım. Umarım fikirlerimin aksinde çok refah dolu bir kariyeriniz olur. Saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…