Arkadaşlar merhaba, yeni RAM takmıştım ama alakasız bir şekilde girip HWMonitor'den genel PC'yi kontrol etmek istedim. Sorunum şu ki: Ryzen 7 5800X işlemci kısmında sıcaklıklarda CCD#0 Max 91.5 hatta 92.5 dereceye çıkmış görünüyor. Fotoğraftan da görebileceğiniz gibi arkada sadece CS2 açık ve birkaç basit uygulama açık. Sizce bu sıcaklık değeri normal mi? Yoksa işlemci soğutucusu ya da macunda mı bir sorun var? Kule tipi soğutucum bulunuyor ve macunları 3 ay önce yenilettim. İyi forumlar dilerim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Tek CCD işlemcilerde ısıyı asıl üreten CCD, işlemcinin ortasında olmadığı için ısı yukarıda toplanıyor, soğutması ideal olmayabiliyor. 102 W'da 91 derece olağan gibime geliyor. Hangi hava soğutma bu arada? O'na göre yorum yapayım.
Zalman CNPS10X Optima II kullanıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.Tek CCD işlemcilerde ısıyı asıl üreten CCD, işlemcinin ortasında olmadığı için ısı yukarıda toplanıyor, soğutması ideal olmayabiliyor. 102 W'da 91 derece olağan gibime geliyor. Hangi hava soğutma bu arada? O'na göre yorum yapayım.
- Makaleler
- 4
Metal aksamı az olan bir soğutucu, mükemmel değil. Değerler bence normal. Prime95'in Small FFT's testini birkaç dakika çalıştırıp çalıştığı anda HWinfo değerlerinizi atarsanız daha iyi olur. Prime95, AVX yazmaçlarını da doldurduğu için işlemciyi gerçek anlamda zorluyor.Zalman CNPS10X Optima II kullanıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.
Hocam tamamdır onu yapıp yine buraya mı atmamız gerekiyor yoksa yeni bir gönderi mi açayım? Çok teşekkürler yardımınız için.Metal aksamı az olan bir soğutucu, Mükemmel değil. Değerler bence normal. Prime95'in Small FFT's testini birkaç dakika çalıştırıp çalıştığı anda HWinfo değerlerinizi atarsanız daha iyi olur. Prime95, AVX yazmaçlarını da doldurduğu için işlemciyi gerçek anlamda zorluyor.
- Makaleler
- 4
Yok, buraya atabilirsiniz.Hocam tamamdır onu yapıp yine buraya mı atmamız gerekiyor yoksa yeni bir gönderi mi açayım? Çok teşekkürler yardımınız için.
tamamdır iyi akşamlar teşekkürler.
Haluk Albayrak
Yetkin
Soğutucu veya termal macun kaynaklı. Sende bir sorun yok yani.
Böyle kullanmak sorun yaratır mı peki sizce yoksa hiç elleme kalsın mı diyorsunuz?Soğutucu veya termal macun kaynaklı. Sende bir sorun yok yani.
Son düzenleyen: Moderatör:
Haluk Albayrak
Yetkin
Böyle kullanmak sorun yaratır mı peki sizce yoksa hiç elleme kalsın mı diyorsunuz?
Termal macun ne zaman değiştirdin? Aradan uzun bir süre geçtiyse onu yenilemek fayda sağlar. Onun haricinde soğutucu değiştirmek dışında bir çözüm kalmıyor.