Sheker123

Uzman
Arkadaşlar merhaba, yeni RAM takmıştım ama alakasız bir şekilde girip HWMonitor'den genel PC'yi kontrol etmek istedim. Sorunum şu ki: Ryzen 7 5800X işlemci kısmında sıcaklıklarda CCD#0 Max 91.5 hatta 92.5 dereceye çıkmış görünüyor. Fotoğraftan da görebileceğiniz gibi arkada sadece CS2 açık ve birkaç basit uygulama açık. Sizce bu sıcaklık değeri normal mi? Yoksa işlemci soğutucusu ya da macunda mı bir sorun var? Kule tipi soğutucum bulunuyor ve macunları 3 ay önce yenilettim. İyi forumlar dilerim.

1764705037091.webp

Arada pik yapar o sorun değil zaten 95 derecede muhtemelen senin CPU frekans kısıyor. Yoğun işlemlerde sorun değil ama sık sık çıkıyorsa soğutucu yenilemek işine yarayabilir. Güzel hava soğutmalar var onlardan alırsan hem şimdi hem de sistemi güncellediğinde kullanabilirsin.

Arada pik yapar o sorun değil zaten 95 derecede muhtemelen senin CPU frekans kısıyor. Yoğun işlemlerde sorun değil ama sık sık çıkıyorsa soğutucu yenilemek işine yarayabilir. Güzel hava soğutmalar var onlardan alırsan hem şimdi hem de sistemi güncellediğinde kullanabilirsin.
Tamamdır. Bir de @Cruslan arkadaşın dediği testi yapayım, ortalama göreyim. Olmadı böyle kullanılıyorsa ileride yenileyeyim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: