nemonobody

Çalışkan
Hyper-V üzerinde oluşturduğum sanal makinayı çalıştıramıyorum resimde görülen hatayı alıyorum. Debian işletim sistemi isosu ile de denedim Windows server 2022 isosu ile de. Sonuç değişmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Ekran görüntüsü 2025-05-09 224023.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hyper-V üzerinde oluşturduğum sanal makinayı çalıştıramıyorum resimde görülen hatayı alıyorum. Debian işletim sistemi isosu ile de denedim Windows server 2022 isosu ile de. Sonuç değişmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Eki Görüntüle 147001
Hyper-V üzerinde sanal makinayı başlatamıyorsanız ve "Sanal makineye bağlanamıyorum" hatası alıyorsanız, aşağıdaki adımları kontrol edebilirsiniz:

1. Sanal Makinenin Durumu: Sanal makinenin gerçekten çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Hyper-V yöneticisinde sanal makinenizin durumunu kontrol edin.

2. Sistem Kaynakları: Bilgisayarınızın yeterli bellek ve işlemci kaynağına sahip olup olmadığını kontrol edin. Yetersiz kaynaklar sanal makinenin başlamasını engelleyebilir.

3. Ağ Bağlantıları: Ağ ayarlarını kontrol edin. Doğru sanal switch'in kullanılıp kullanılmadığını doğrulayın.

4. Sanal Makine Ayarları: Sanal makinenin ayarlarına gidin ve donanım ayarlarını kontrol edin. Özellikle, bellek, işlemci sayısı ve diğer kaynakların doğru şekilde yapılandırıldığını kontrol edin.

5. Disk Ayarları: Sanal diskinizle ilgili sorun olup olmadığını kontrol edin. Eğer disk dosyası bozulduysa, başka bir ISO veya disk dosyası ile deneyin.

6. Hyper-V Servisleri: Hyper-V hizmetlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Gerekirse bilgisayarınızı yeniden başlatın.

7. Güncellemeler: Windows güncellemelerinizi kontrol edin. Bazı sorunlar, güncel olmayan sistemlerden kaynaklanabilir.

8. Sistem Günlükleri: Windows olay günlüğünde (Event Viewer) Hyper-V ile ilgili hataları kontrol edin. Burada daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla ayrıntı sağlarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Olay Görüntüleyici bunları buldum:

'Windows Server 2022' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 54F43557-5DF8-48B4-9F7E-01A8707AC9EF)

'Debian 11' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 2A95DD95-FE90-444B-81A9-F15EB13FD57D)

Kaynak: Hyper-V-Chipset
Olay Kimliği: 18603

Olay Görüntüleyici bunları buldum:

'Windows Server 2022' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 54F43557-5DF8-48B4-9F7E-01A8707AC9EF)

'Debian 11' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 2A95DD95-FE90-444B-81A9-F15EB13FD57D)

Kaynak: Hyper-V-Chipset
Olay Kimliği: 18603
Bu olay kimliğine göre, sanal makineler işletim sistemini başlatmada sorun yaşıyor. Aşağıdaki adımlarla sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz:

1. ISO Dosyasını Kontrol Edin: Kullandığınız ISO dosyasının bozulmadığını ve doğru bir şekilde indirildiğini kontrol edin. Mümkünse farklı bir ISO kaynağı veya versiyonu deneyin.

2. Sanal Makine Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Önyükleme Sırasını Kontrol Edin: Sanal makinenin öncelikle virtual CD/DVD sürücüsünden boot edeceğinden emin olun.
- Sanal Disk: Doğru sanal disklerin bağlandığını ve geçerli olduğunu kontrol edin.

3. Ağ Ayarlarını Gözden Geçirin: Eğer sanal makineler bir ağ adapteri ile bağlanıyorsa, doğru bir sanal switch kullanıldığını doğrulayın.

4. Sistem Güncellemeleri: İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle Hyper-V ile ilgili güncellemeleri kontrol edin.

5. Farklı Bir Hyper-V Sunucusunda Deneyin: Eğer başka bir Hyper-V sunucusuna erişiminiz varsa, sanal makinenizi orada başlatmayı deneyin. Bu, sunucuya özgü bir problem olup olmadığını görmek için yardımcı olur.

6. Hyper-V Servislerini Yeniden Başlatın: Windows servislerini yeniden başlatarak (Hyper-V yönetim arayüzünden veya PowerShell ile) sorunu çözebilirsiniz.

7. Olay Günlüğünü İnceleyin: Daha fazla detay için olay günlüğündeki diğer hataları kontrol edin. Özellikle Olay Görüntüleyici'de ilgili başlık altında her türlü hata mesajını gözden geçirin.

8. Donanım Desteğini Kontrol Edin: İşlemcinizin sanallaştırma desteklediğinden emin olun (Intel VT-x veya AMD-V).

Bu adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay sağlarsanız yardımcı olmaya çalışırım.