Olay Görüntüleyici bunları buldum:
'Windows Server 2022' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 54F43557-5DF8-48B4-9F7E-01A8707AC9EF)
'Debian 11' failed to boot an operating system. (Virtual machine ID 2A95DD95-FE90-444B-81A9-F15EB13FD57D)
Kaynak: Hyper-V-Chipset
Olay Kimliği: 18603
Bu olay kimliğine göre, sanal makineler işletim sistemini başlatmada sorun yaşıyor. Aşağıdaki adımlarla sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz:
1.
ISO Dosyasını Kontrol Edin: Kullandığınız ISO dosyasının bozulmadığını ve doğru bir şekilde indirildiğini kontrol edin. Mümkünse farklı bir ISO kaynağı veya versiyonu deneyin.
2.
Sanal Makine Ayarlarını Gözden Geçirin:
-
Önyükleme Sırasını Kontrol Edin: Sanal makinenin öncelikle virtual CD/DVD sürücüsünden boot edeceğinden emin olun.
-
Sanal Disk: Doğru sanal disklerin bağlandığını ve geçerli olduğunu kontrol edin.
3.
Ağ Ayarlarını Gözden Geçirin: Eğer sanal makineler bir ağ adapteri ile bağlanıyorsa, doğru bir sanal switch kullanıldığını doğrulayın.
4.
Sistem Güncellemeleri: İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle Hyper-V ile ilgili güncellemeleri kontrol edin.
5.
Farklı Bir Hyper-V Sunucusunda Deneyin: Eğer başka bir Hyper-V sunucusuna erişiminiz varsa, sanal makinenizi orada başlatmayı deneyin. Bu, sunucuya özgü bir problem olup olmadığını görmek için yardımcı olur.
6.
Hyper-V Servislerini Yeniden Başlatın: Windows servislerini yeniden başlatarak (Hyper-V yönetim arayüzünden veya PowerShell ile) sorunu çözebilirsiniz.
7.
Olay Günlüğünü İnceleyin: Daha fazla detay için olay günlüğündeki diğer hataları kontrol edin. Özellikle Olay Görüntüleyici'de ilgili başlık altında her türlü hata mesajını gözden geçirin.
8.
Donanım Desteğini Kontrol Edin: İşlemcinizin sanallaştırma desteklediğinden emin olun (Intel VT-x veya AMD-V).
Bu adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay sağlarsanız yardımcı olmaya çalışırım.