DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Selam millet. Geçen sene şubat ila mart gibi Cloud 3 almıştım, yaklaşık 1 senedir kullanıyorum lakin aklima takılan durumlar var. Sanki kulaklığın ses arttırma ve kısma tekerini kullandıkça ses seviyesi bozuldu. Kulaklıkta yönlü ses mükemmel çalışıyor (DTS ile kullanıyorum) ve bu sesi deneyimlerken ses tekerini sona getirince sağdan gelen sesin hafif azaldığını hissediyorum. Örneğin sol %100 iken sağ %95 gibi hissediliyor. Her zaman olmuyor bu durum. Bazen ses tekerini en üste degil de hafif aşağı kısıyorum. Ayrıca tekeri sonlara doğru elledikçe hafif cızırtı da oluyor.

Garantiye göndersem bunu çözebilirler mi, emin değilim. Demek istediğim sorunu çözüp bana gondermeleri degil, boyle bir sorunu dogrulayabilirler mi acaba?

Cloud 3 kullanıcıları benimle, ses sorunlarıyla ilgili deneyimlerini paylaşırsa cok sevinirim. Kulaklığımı seviyorum, War Thunder'da wallhack gibi adamları duvar arkasından milim milim dinliyorum. Baska bir seye geçmek gibi fikrim yok.

Cızırtı durumu varsa ve bunu video ile kanıtlarsanız evet, yenisi yollanıyor. Bu ses şiddetini kanıtlamanız çok zor gibi.

Garantiye göndersem bunu çözebilirler mi, emin değilim. Demek istediğim sorunu çözüp bana gondermeleri degil, boyle bir sorunu dogrulayabilirler mi acaba?
HyperX'in teknik servisi yok. Kendileriyle iletişime geçerseniz, muhtemelen yeni ürün yollarlar. O tekerlek git gide daha da bozulacak, çoğunlukla böyle oluyor.

Cızırtı durumu varsa ve bunu video ile kanıtlarsanız evet, yenisi yollanıyor. Bu ses şiddetini kanıtlamanız çok zor gibi.
HyperX'in teknik servisi yok. Kendileriyle iletişime geçerseniz, muhtemelen yeni ürün yollarlar. O tekerlek git gide daha da bozulacak, çoğunlukla böyle oluyor.

Sınırlı garanti 2 sene, 1 seneden biraz fazla daha garantim var. Madem git gide kötü bir duruma gelecek, o zaman sene icinde bakarım. Bu sorun Cloud 3 kullanicilari icinde bilinen bir sey mi yani, çünkü bana da teker git gide kötüleşir gibi gelmişti, sormadan once de boyle düşündüm. Hatta yenisiyle falan değişim yapılırsa tekeri bantlarım daha iyi :D.

Sınırlı garanti 2 sene, 1 seneden biraz fazla daha garantim var. Madem git gide kötü bir duruma gelecek, o zaman sene icinde bakarım. Bu sorun Cloud 3 kullanicilari icinde bilinen bir sey mi yani, çünkü bana da teker git gide kötüleşir gibi gelmişti, sormadan once de boyle düşündüm. Hatta yenisiyle falan değişim yapılırsa tekeri bantlarım daha iyi :D.
3-4 ay kullandıktan sonra sattığım için cızırtı dışında bir problemi ile karşılaşmamıştım. Cızırtı problemi yaşayıp ulaştığımda değişmişti hocam o konuda şanslısınız.

Ara sıra denk geliyor, Razer'in çoğu entry-mid level kulaklığında da var, benim Barracuda X'te de var.
3-4 ay kullandıktan sonra sattığım için cızırtı dışında bir problemi ile karşılaşmamıştım. Cızırtı problemi yaşayıp ulaştığımda değişmişti hocam o konuda şanslısınız.

Cızırtı başlarsa alir firlatirim zaten... Boyle idare edilir ya sorun değil. Değişime falan gidecek olursa konu acar size de etiket atarim, cevaplar icin sag olun :).

Cloud 3 kullanıcıları benimle, ses sorunlarıyla ilgili deneyimlerini paylaşırsa cok sevinirim. Kulaklığımı seviyorum, War Thunder'da wallhack gibi adamları duvar arkasından milim milim dinliyorum. Baska bir seye geçmek gibi fikrim yok.

Tak çalıştır hali ile hiçbir ayar yapmazsanız ses sahnesi geniş değil. Sesler boğuk geliyor ve basslar çok arka planda kalıyor. Seside yetersiz geliyor bana.

53mm sürücü olduğu için almıştım daha yüksek ses şiddeti alırım diye fakat umduğum gibi olmadı. Moondrop echo-a ile bağlayıp denedim pek bir fark olmadı.

Kulaklığın kendisi 64 ohm, kulaklıkla gelen ses kartı muhtemelen bu kulaklığı besleyemiyor çünkü moondrop echo-a ile kulaklığı bağladığımda bir fark hissedemedim.

Yazılım derseniz oldukça basit bir yazılım duruyor fakat ekolayzer ayarları yetersiz geliyor bana. Equalizer APO gibi alternatif programlar ile daha detaylı ekolayzer ayarı yapılabiliyor.

Yazılım içindeki DTS spatial Audio klasik sanal 7.1 gibi çalışıyor. DTS sound unbound ile normale göre daha yüksek ses ve enstrümanları ayırt edebilirsiniz fakat şöyle bir sorun var:

DTS sound unbound etkinleştirdiğinizde bazı müziklerde fazla farklı sound olduğu zaman vokallerde bozulmalar yaşanıyor.
Empedans değeri 150 veya üstünü destekleyen ayrı ses kartı ile kullanan arkadaşlar varsa normal ses kartı ile ayrı aldığınız ses kartındaki performansı karşılaştırırlarsa sevinirim.

Bazen ses tekerini en üste degil de hafif aşağı kısıyorum. Ayrıca tekeri sonlara doğru elledikçe hafif cızırtı da oluyor.

Bu ses tekerinden dolayı cızırtı problemi bende de başladı şu an benim için bir sorun teşkil etmiyor fakat daha önce yaşadığım için garantinin bitmesine yakın veya problem oluşturmaya başlayınca bende garantiye yollayacağım.

Tamir yerine değişim isterseniz daha iyi olur.