Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pcman80

Üstün
Yer
Gerçekte var olmayan yer.
Merhaba hocalarım. Bugün araçta turuncu bir motor arıza lambası yandı. Ben de turuncu motor arızasının sebebi belki beyindir diyerek kaputu açtım. Açtığımda motor yalıtımı parçalanmıştı.

IMG20250219130456_01.webp

Akünün o bölge hep yalıtım malzemesiydi.

IMG20250219130502.webp

IMG20250219130458.webp

Elimle çıkarabildiklerimi çıkardım ancak yine de biraz kaldı. Çok bir problem olur mu kalanını almazsam?
Ya da o yalıtımı kemiren hayvan diğer aksamlara zarar verdiği için mi turuncu arıza lambası yaktı?

IMG20250219130558.webp

O turuncu arıza lambasının nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm keçe duruyor o arta kalan kısımları makasla kesip fare zehri attım. Alanyadaki bayiye de bilgisayar tekrar açılmış bilgisayara bağlattığımda sorunun galiba DPF sensöründen kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamından değişeceğini söylediler. Yardım eden hocalarıma tekrar tekrar teşekkürler. @Forum Clerk @X99 @miraçov
Oto döşemeciye elinizdeki keçeyi tamir ettirip kullanın yenisini almayın.
Koreden geliyormuş. Pek emin de olamadım ki? Hyundai böyle eften püften sebeplerle araçları hep garanti dışına çıkarmış. Hem de kablolarda problem var mı onlara da bakarlar.

Terslik de bu ya, Alanya'da bayinin bilgisayarı bozulmuş. birazdan tekrar soracağım. @X99 hocam doğum gününüz de kutlu olsun.

Son düzenleme:
Koreden geliyormuş. Pek emin de olamadım ki? Hyundai böyle eften püften sebeplerle araçları hep garanti dışına çıkarmış. Hem de kablolarda problem var mı onlara da bakarlar.

Terslik de bu ya, Alanya'da bayinin bilgisayarı bozulmuş. birazdan tekrar soracağım. @X99 hocam doğum gününüz de kutlu olsun.
Acele etmeyin bugün olmazsa yarın olur teşekkür ederim.

8.5K dedi bayi. :(

Hocam garanti de sıkıntı ama.
Kaput keçesinden garanti dışına çıkacağını sanmam ama belli de olmaz. Hocam ya diğer arkadaşın dediği gibi yapın yada sanayiden çıkma alın o kadar para vermeye gerek yok. Benim araçta da motorun üstünde hortum gibi bir şeyin etrafında köpükden bir kılıf vardı onu kemirmiş bir hayvan ama değişmedim gerek yok. Servise de sormuştum bunu.

Bu arada bilgim yok ama keçe yalıtkan ve yanmaya daynıklıdır diye düşünüyorum ben olsam değiştirmezdim muhtemelen eğer böyleyse.

Sorunu çözdüm keçe duruyor o arta kalan kısımları makasla kesip fare zehri attım. Alanyadaki bayiye de bilgisayar tekrar açılmış bilgisayara bağlattığımda sorunun galiba DPF sensöründen kaynaklı olduğunu ve garanti kapsamından değişeceğini söylediler. Yardım eden hocalarıma tekrar tekrar teşekkürler. @Forum Clerk @X99 @miraçov

Çözüm
Geçmiş olsun ufak tefek durumlar bunlar çözülür...

Hocam bir anda motor arıza lambasını görünce içim gitti :D
Hocam yeni arabalarda normal. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Benim araba da bir ara hiç sebep yokken EPC yakıp limp moda giriyordu. Sebebini hatırlamıyorum bile boş bir sebepten yapıyordu bunu.

Bildiğim kadarıyla DPF ve AdBlue sistemi biraz daha arızaya yatkın. Bir dönem babamın aracında AdBlue sistemi arızası çıkmıştı servis bile çözemeyip bin parça değiştirmişti. Değişen parçalardan birisi sorunun kaynağıymış. Olur böyle şeyler.